NATIVE

Zaigrajte kviz i saznajte na koji način će nam 5G tehnologija poboljšati život


Primjena 5G tehnologija u zdravstvu, prometu, svakodnevnom životu te tvornicama ojačat će gospodarstvo i omogućiti nam da se u relativno kratkom vremenu moderniziramo

Potencijalno najveću korist od uvođenja 5G mreža kod nas može očekivati prerađivačka industrija zbog proizvodnje složenih proizvoda poput generatora, brodova, električnih automobila i drugih. Također, velike efekte od primjene 5G mreža može očekivati i poljoprivreda kroz razvoj novih platformi za praćenje poljoprivrednih proizvoda od sjemena pa sve do ubranog proizvoda.

Nalazimo se u povijesnom trenutku kada imamo priliku povećati kvalitetu života čovječanstva. Hrvatski Telekom je prije nekoliko dana predstavio mobilnu mrežu pete generacije u Hrvatskoj, tehnologiju budućnosti koja donosi revolucionarne promjene u zdravstvu, prometu, školstvu, poljoprivredi, energetici, čitavim gospodarstvima, a potencijalno bi mogla biti značajna kao i otkriće struje ili prvi automobil.

Uz razvoj 5G tehnologije stiže 2,3 milijuna novih poslova u zemljama EU, a globalni BDP mogao bi narasti i za 4 bilijuna dolara do 2030. U Hrvatskom Telekomu i Tportalu predani smo tome da novu tehnologiju učinimo dostupnom i očekujemo da bude u funkciji i na korist čovječanstva! Upravo iz tog razloga, donosimo kviz o 5G tehnologiji koji slijedi u nastavku.