NATIVE

Digital Discovery of Dubrovnik-„Gems of Vardia“-prvi događaj iz ljetnog programa

Proteklog vikenda održan je prvi događaj iz programa Digital Discovery of Dubrovnik za digitalne nomade u organizaciji Adriatic SeaChangea. Agencija specijalizirana za pružanje usluga preseljenja, smještaja i prilagodbe za udaljene radnike i digitalne nomade širom svijeta, organizirala je petomjesečni program za digitalne nomade u Dubrovniku i regiji. Prvi događaj iz programa, „Gems of Vardia“, pokazao se kao veliki uspjeh i pravo osvježenje ljetne ponude.

"Našim nomadima doista smo željeli istaknuti svoje tradicionalne vrijednosti i autentična iskustva iz regije", izjavila je Barbara Lučić- Lončarić, jedna od suosnivača Adriatic SeaChangea.

Program je započeo u podnožju Vardije (Malaštica) gdje smo krenuli prema vinogradima i maslinicima uživajući u jedinstvenom i očaravajućem pogledu na Župu Dubrovačku.

Međunarodna skupina nomada izbliza se upoznala s obradom maslina i vinograda, kao i samom proizvodnjom dvaju najtradicionalnijih proizvoda u regiji, maslinova ulja i vina. Nomadi su imali priliku i degustirati ulje i vino u jedinstvenom ambijentu Vardije.

"Kad sam vidio toliko nasmiješenih lica dok sam objašnjavao povijest proizvodnje vina i maslinovog ulja, znao sam da uživaju i istinski se vesele obilasku mog vinograda i maslinika", rekao je vlasnik Gems of Vardia, Ivica Vlašić.

U prvom ljetnom događaju iz programa Digital Discovery of Dubrovnik sudjelovao je veliki broj nomada iz raznih krajeva svijeta, od SAD-a, Velike Britanije, Australije do Ekvadora. Njihovi profili na društvenim mrežama i blogovi ispunjeni su iskustvima, fotografijama i videozapisima gdje aktivno promoviraju destinaciju.

Program Digital Discovery of Dubrovnik nastavlja se i ovog vikenda. U subotu je na programu dan na otoku Lokrumu, za kojega je iskazan veliki interes.

Za više informacija kontaktirajte nas putem maila na adresu adriaticseachange@protonmail.com