← Povratak na početnu

Hitna pomoć – Novi akcijski spektakl redatelja Michaela Baya

FILMSKE NOVOSTI
AKCIJA
TRILER

Troje ljudi, svatko s različitom namjerom, zgurani su u mali prostor vozila hitne pomoći koje juri sto na sat. Slavan po dramatičnoj akciji i slow motion kadrovima, redatelj Michael Bay ove godine nas nagrađuje akcijskim spektaklom s Jakeom Gyllenhaalom u glavnoj ulozi.

Bayov opus uključuje Armagedon u kojemu su zvijezdeBruce Wills, Billy Bob Thornton i Ben Affleck, te hit Zločesti dečki (1995.) u kojemu glavne uloge dijele Will Smith i Martin Lawrence. Naravno, tu je i franšiza Trasformeri te je također režirao spotove za muzičke velikane poput Tine Turner i Lionela Richiea.

Hitna pomoć je još jedan u nizu Bayovih akcijskih filmova i vjerni fanovi ga nazivaju ‘najviše Michael Bay film’ od svih dosadašnjih! Riječ je o najvećoj pljački banke u povijesti Los Angelesa s mogućim plijenom od 32 milijuna dolara.

Odlikovani veteran Will Sharp (Yahya Abdul-Mateen II) nema novca da plati troškove liječenja svoje žene. Očajan, zatraži pomoć od onoga od koga nije smio – svog posvojenog brata Dannya (Jake Gyllenhaal).

Gyllenhaal naziva Dannya kompleksnim i konfliktnim likom koji poznaje samo život kriminala. On želi pomoći svom otuđenom bratu, no njih dvojica ne mogu biti različitiji.

Danny ponudi Willu sudjelovanje u velikoj pljački, a kako je život njegove žene na kocki, Will ne može odbiti. Stvar pođe po zlu kada braća otmu vozilo hitne pomoći u kojemu su ozlijeđeni policajac koji se bori za život i medicinska tehničarka Cam Thompson. U potjeri bez kraja, braća moraju izbjeći policijske snage cijeloga grada, održati svoje taoce na životu i pritom ne ubiti jedan drugoga.

Ovo će biti najuzbudljiviji bijeg iz L.A.-a kojeg smo ikad vidjeli!

Kako Bay preferira realne snimke i minimalno korištenje specijalnih efekata, na setu filma su pravi policajci bili statisti, a helikopteri u filmu su posuđeni od policije Los Angelesa. Također, pravi medicinski tehničar je nadgledao i savjetovao filmsku ekipu.

Film se temelji na danskom filmu Ambulancen iz 2005. godine, u duhu je akcijskih filmova devedesetih i na tragu filmova Brzina i Zločesti dečki. Chris Fedak je napisao scenarij, a film je producirao Bay. Ostatak glumačke postave čine Garret Dillahunt, A Martinez, Keir O’Donnell Moses Ingram i Eiza Gonzalez.

 U kinima od 07.04.

GLUMCI: Eiza González, Jake Gyllenhaal, Yahya Abdul-Mateen II

REŽIJA: Michael Bay

SCENARIJ: Chris Fedak, Laurits Munch-Petersen i Lars Andreas Pedersen

PRODUCENTI: Michael Bay, Bradley J. Fischer, James Vanderbilt, William

IZVRŠNI PRODUCENTI: Michael Bay

ŽANR: Akcija/triler

DISTRIBUCIJA: Editus d.o.o.