← Povratak na početnu

Zlo ili bolest – filmska priča o siročetu

FILMSKE NOVOSTI
DRAMA
HOROR

Trenutak koji smo čekali napokon je došao – novi film Siroče.

Siroče, američki sada već kultni horor film iz 2009. godine, dobiva svog nasljednika (to jest prethodnika).

Siroče: Prvo ubojstvo zamišljen je prequel originalnog filma te će publici pružiti uvid u mračnu povijest Leene Klammer “Esther” i u njezino prvo ubojstvo.

Film je režirao William Brent Bell prema scenariju Davida Coggeshalla i priči Davida Leslieja Johnson-McGoldricka i Alexa Macea (pisci scenarija i priče njegovog prvog filma).

Prvi dio filma govori o Estherinom prijašnjem životu – obitelj s kojom živi nije prva obitelj koja ju je posvojila, znamo i da je pobjegla iz psihijatrijske ustanove.  Međutim, novi nastavak Siroče: Prvo ubojstvo priča o tome kako je Leena uspjela pobjeći iz Estonije u Sjedinjene Države.

Leena Klammer je žena koja pati od hipopituitarizma, zbog čega izgleda mlađe. Predstavljala se kao “Esther”, nestala kći Katie Mauerove i Richarda Mauerova. Katie je uvjerena da to nije njezina kći, dok Richard vjeruje da njegova žena pati od paranoje. Leena ih pokušava razdvojiti stvarajući velike probleme obitelji i sukobljava se s majkom koja će zaštititi svoju obitelj pod svaku cijenu.

U ovom filmu njenu prvu posvojenu majku glumi omiljena Julia Stiles.

Isabelle Fuhrman imala je samo 12 godina kada je prvi put glumila Esther 2009. godine. Glumica koja sada ima 25 godina ponovno će igrati ulogu odrasle ubojice koja se prerušava u dijete.

O ovom riskantnom pothvatu redatelj William Brent Bell kaže: “Za mene je to kao da znamo tajnu prvog filma. Zabavno je vratiti Isabelle Fuhrman natrag u ulogu, a cijeli proces da se dobije odobrenje za takvo je nešto je bio izazov sam po sebi.”

Fuhrman je također komentirala taj proces: “Nikad prije nije odrasla glumica ponavljala ulogu koju je igrala kao dijete”, objasnila je. “To je bilo iznimno teško i stvarno zabavno, jer kad sam zaista bila dijete i glumila Esther, stalno sam glumila 33- godišnjakinju koja se pretvara da je dijete. Ovaj put sam se, kao odrasla, samo morala pretvarati da imam 10 godina”.

U kinima od 28.7.

GLUMCI: Julia Stiles, Isabelle Fuhrman, Rossif Sutherland

REŽIJA: William Brent Bell

SCENARIJ: David Coggeshall, David Leslie Johnson-McGoldrick i Alex Mace

PRODUCENTI: Alex Mace, Hal Sadoff, Ethan Erwin, James Tomlinson

ŽANR: drama, horror

DISTRIBUCIJA: Editus d.o.o.