← Povratak na početnu

HITNA POMOĆ – novi film Michaela Baya

FILMSKE NOVOSTI
TRILER

Najveća pljačka u povijesti L.A.-a

Na ulicama Los Angelesa u samo jednom danu tri života će se zauvijek promijeniti. Riječ je o najvećoj pljački banke u povijesti tog grada i mogućim plijenom od 32 milijuna dolara, a kako je došlo do toga?

Odlikovani veteran Will Sharp nema novca da plati troškove liječenja svoje žene. Očajan, zatraži pomoć od onoga od koga nije smio – svog posvojenog brata Dannya, karizmatičnog kriminalca. Danny ponudi bratu sudjelovanje u velikoj pljački, a kako je život njegove žene na kocki, Will ga ne može odbiti. Stvar pođe po zlu kada braća otmu vozilo hitne pomoći u kojemu su ozlijeđeni policajac koji se bori za život i medicinski tehničar Cam Thompson. U bjesomučnoj potjeri bez kraja, braća moraju izbjeći policijske snage cijelog grada, održati svoje taoce na životu i pritom ne ubiti jedan drugoga. Ovo će biti najuzbudljiviji bijeg iz L.A.-a kojeg smo ikad vidjeli.

U ulozi Will Sharpa je dobitnik Emmyja Yahya Abdul-Mateen II, kojeg smo upoznali u hit filmovima Candyman (2021.) i The Matrix Resurrections (2021.). Njegovog brata Dannya glumi slavni Jake Gyllenhaal, nominiran za Oscara za ulogu u filmu Brokeback Mountain (2005.).

Film Hitna pomoć temelji se na danskom filmu Ambulancen iz 2005. godine, u duhu je akcijskih filmova devedesetih i na tragu filmova Brzina i Zločesti dečki. Prema najavama možemo očekivati da će ovo biti naj ‘Michael Bay film’ od svih njegovih dosadašnjih filmova. Chris Fedak je napisao scenarij, a film je producirao Bay. Ostatak glumačke postave čine Garret Dillahunt, A Martinez, Keir O’Donnell Moses Ingram i Eiza Gonzalez.

USKORO U KINIMA!

GLUMCI: Jake Gyllenhaal, Yahya Abdul-Mateen II, Eiza González

REŽIJA: Michael Bay

SCENARIJ: Chris Fedak

Scenarij se temelji se na originalnoj priči i scenariju za danski film Ambulancen Lauritsa Munch-Petersena i Larsa Andreasa Pedersena iz 2005.

PRODUCENTI: Michael Bay, Bradley J. Fischer, James Vanderbilt, William                                              Sherak, Ian Bryce

ŽANR: triler

DISTRIBUCIJA: Editus d.o.o.