NATIVE

Čini se da čovjek u redovima za čekanje provede pet godina svog života!Provjerili smo kako to vrijeme pametnije investirati

Statistika, vjerovali ili ne, može biti prilično zabavna. Dokazao je to stanoviti Jack Smith koji je 15. siječnja 1989. godine u jednom glasovitom američkom glasilu zvučnog imena koje završava s Times objavio tekst o tome koliko ga statistički podaci deprimiraju jer se nekako on sam nikako ne može u njima pronaći.

Osim što mu je bio sumnjiv podatak da prosječni Amerikanac u svom životu provede čak osam mjeseci na otvaranje junk maila – bilo je to vrijeme prije interneta pa autor zaista misli na otvaranje pošte – posebno ga čudi što nam na kućanske poslove otpadne osam godina života, na konzumaciju hrane i pića šest, a na čekanje u redovima vrtoglavih pet godina.

Pet godina! Sad, proguglate li internet s namjerom da saznate koliko današnji čovjek provodi vremena u čekajući u redovima, ovaj broj od pet nevjerojatnih godina je jedna od cifri s kojima ćete se susresti – ovisno o izvoru, taj broj varira od pola godine do šest i pol godina. Priče radi, ostanimo mi pri Johnovih pet godina. Jeste li ikad zastali, ali baš zastali makar i na jedan trenutak i zapitali se što sve možemo napraviti, a da traje pet godina?

Što sve možemo napraviti tijekom pet godina

Najočitija aktivnost koja u pravilu traje pet godina kako bi se privela kraju je studiranje. Stoga, gdje god se u životu nalazili, a imajući u vidu da na čekanje u redovima trošite pet godina, slobodno odmahnite rukom kad vas netko pita zašto u 38-oj upisujete novi faks koji vam stvarno ne treba. Da, jer čak je i petogodišnji studij ranoantičke mezopotamske teatrologije bolja investicija od pet godina čekanja u redovima.

Možda vas ne zanima akademija jer ste fizičkiji tip osobe. Jeste li znali da bi prosječnom čovjeku trebalo 0.9 godina da prohoda Zemlju duž ekvatora? Umjesto da čekate u redu, okrenete pet kruga i još vam ostane 0.5 godina vremena da se vratite ideji jeste li možda ipak trebali studirati ranoantičku mezopotamsku antropologiju.

Ili recimo da ste oduvijek htjeli naučiti još neki strani jezik. Prema nekim izračunima čovjeku, da bi posao bazično fluentan, trebaju svega dva do tri mjeseci 10-satnog bubanja prije nego što može reći da je ovladao nekim jezikom. Okej, uzmimo u obzir da nitko od nas nema 10 sati dnevno za učenje novog jezika. No, zasigurno ćete se složiti da čak i pod uvjetom da svakodnevno radimo sat vremena na novom jeziku u pet godina stignemo pošteno utvrditi gradivo uz pomoću kojeg ćemo na bilo kojem svjetskom jeziku u lokalnom restoranu moći naručiti svoje omiljeno jelo i pritom još s konobarom zapodjenuti ugodan razgovor o dugoročnoj vremenskoj prognozi.

Osiguranje budućnosti

Kao što vidite, postoji milijun mogućnosti koje biste mogli realizirati da čak pet godina svog života ne provedete u nekom redu čekajući. Godot ionako nikad neće stići, ma koliko ga vi strpljivo čekali u nekom redu u banci. Upravo su to prepoznali u Croatia osiguranju predstavivši tržištu LAQO - prvo domaće 100 posto digitalno osiguranje s kojim čekanje u redovima odlazi u povijest.

U Croatia osiguranju priključili su se ovim potezom tek šačici europskih zemlja koje svojim građanima nude digitalno osiguranje omogućivši korisnicima jednostavan, siguran i brz način sklapanja police osiguranja bez nepotrebne papirologije, ispunjavanja obrazaca ili telefonskih poziva sa savršenim strancima.

Ljudi koji su razvijali ovo inovativno rješenje uložili su golemi trud da proizvod koji predstave svojim korisnicima bude intuitivan, razumljiv te krajnje jednostavan za uporabu. Svoju policu osiguranja sklopiti ćete uz LAQO u svega jednoj minuti bez da prilikom tog procesa u sustav unosite broj ili podatak koji ne znate na pamet ili vam nije lako dostupan na nekoj od kartica koje ionako nosite u svom novčaniku.

Povjerenje koje se nagrađuje

LAQO osiguranje trenutačno nudi police Obveznog osiguranja vozila i Kasko osiguranja, ali iz poznate osiguravajuće kuće već najavljuju kako nas u bliskoj budućnosti čeka proširenje usluga. U međuvremenu će postojeći sustav sam pronaći podatke o vašem automobilu na temelju kojih će se izračunati cijena vaše police, a nakon što kupite osiguranje, digitalna će polica stići na vašu e-mail adresu kako bi vam bila pri ruci kad god ju zatrebali.

Osim što ćete uz LAQO brže i jednostavnije do svog osiguranja, dobit ćete i bonus od 50 posto i to bez obzira na svoju vozačku povijest. A napravite li tijekom narednih 12 mjeseci manje od 10.000 kilometara – čime ćete, nota bene, uvelike pomoći planetu da lakše diše – Croatia će vašu ekološku osviještenost prilikom idućeg sklapanja osiguranja dodatno nagraditi s do 10 posto popusta.