logo

Djeca su vam se ovih dana popela na vrh glave? Evo nekoliko prilično učinkovitih načina da ih animirate

Bez obzira jeste li u izolaciji zbog mjera predostrožnosti ili zbog privremenog zatvaranja vrtića i škola, izgledi da djeca kod kuće budu zaposlena mogu biti zastrašujući. Postoje roditelji koji imaju iznenađujuće kreativne ideje za dječje aktivnosti i beskrajno strpljenje. Ali ako niste jedan od njih, dopustite da vam predstavimo neke od ideja kako animirati djecu i sačuvati živce. 

Najbolje aktivnosti za djecu kod kuće ovisit će najprije o njihovoj dobi i sklonostima. Neka djeca vole craft i umjetnička djela, dok će druge to ostaviti ravnodušnima. 

Usto, u izolaciji je malo teže otići u hobby shop u nabavku bezbrojnih potrepština. Stoga smo odabrali ideje koje za koje vam neće biti potreban odlazak u shopping. 

Craft ideje za djecu 

Zabavne aktivnosti za djecu koje uključuju vježbanje 

Ostale stvari koje možete raditi kod kuće s djecom 

Samoizolacija je izazovna i dosadna, ali može vam pomoći da je shvatite kao priliku da se posvetite poslovima koje uvijek odgađate. 

Možda je to pravo vrijeme da vam djeca pomognu razvrstati njihove igračke i odluče što možete proslijediti, reciklirati ili pokloniti u dobrotvorne svrhe? 

Pregledavanje vaših digitalnih fotografija odličan je način da provedete neko vrijeme, pogotovo ako ih gledate zajedno i vidite čega se svi mogu sjetiti o pojedinim danima i praznicima. Možete odabrati nekoliko slika koje ćete kasnije razviti za njihove spavaće sobe. 

I zapamtite da nije vaš posao osmisliti sve ideje kako biste zabavili djecu. Zamolite ih da sami smisle nekoliko stvari koje žele raditi. No budite spremni na to da će oni uglavnom uključivati izradu slimea! 

Također, nemojte se osjećati loše, ako djeca neko vrijeme provedu gledajući u ekrane. Možda će vam to dobro doći da dovršite neki vlastiti posao koji ste odgađali. 

Planiranje aktivnosti za djecu je način da razbijete dan, a ne da ga u potpunosti ispunite. Dnevni raspored bi vam mogao pomoći tako da svi znaju što mogu očekivati taj dan. To može uključivati vrijeme za neke poslove, vrijeme čitanja i sat društvenih igara – kao i radno vrijeme odraslih. 

Ono što je najvažnije, pokušajte se opustiti. Iako je dobro naći stvari koje možete raditi u kući zajedno s djecom, nije u redu ako vas to potpuno izmoriČinite ono što mislite da je dobro za vas i vašu obitelj. 


living 2020

living 2020

living 2020

living 2020

Web stranica koristi kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva. Koristeći naše stranice slažete se s kolačićima.