logo

Oduvijek ste sanjali o karijeri kustosa u jednom od najvažnijih svjetskih muzeja ili vas je zanimalo imate li skriveni talent za umjetnost? Evo vam prilike!

U moru izazova koje je ova izolacija iznjedrila najkreativniji su, dakako, postali viralni. No kako ne bi sve ostalo samo na korisnicima koji kreiraju izazove, u igru su se uključile i brojne poznate svjetske institucije. Brojni muzeji, galerije i kazališta odlučili su, naime, svojim pratiteljima ponuditi virutualne ture, besplatne koncerte i slično. 

U moru sličnih inicijativa ističe se ipak ona Muzeja Getty. Čelni ljudi te institucije odlučili su, naime, krenuo u totalno drugom smjeru. Fokusirali su se na interakciju korisnika društvenih mreža. Kako su to napravili? Jednostavno su osmilili izazov u kojem traže da se reinterpretiraju poznata umjetnička djela u live varijanti unutar naših domova. Genijalno! Zar ne? 

Fotografije koje su nastale kao odgovor na izazov su urnebesne. Zahvaljujući njihovoj inicijativi mnoga su svjetski poznata umjetnička djela dobila svoja nova izdanja. Mnogi korisnici društvenih mreža su prihvatili izazov i na dnevnoj bazi objavljuju svoje uratke. 

Ono što možemo vidjeti na fotografijama je fenomenalna simbioza korisnika i njihovih životnih prostora, želja za zabavom… I najvažnije od svega, volja za učenjem i upoznavanjem povijesti umjetnosti.  

Getty jeelem, ovim izazov omogućio i ljudima koji nemaju nikakva prethodna znanja o povijesti umjetnosti da postanu eksperti stvarajući povijest svojim fotografijama. Ako ništa, kad sve ovo prođe i kad im memories izbaci te fotografije za koju godinu, će se nasmijati koliko su kreativni bili. 

 


living 2020

living 2020

living 2020

living 2020

Web stranica koristi kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva. Koristeći naše stranice slažete se s kolačićima.