logo

Dosadno vam je? Dopustite da vas ovih pet genijalnih filmova inspirira da svoj dom preuredite u holivudsku oazu snova 5 filmskih interijera koji nas vode na sanjiva putovanja

 

Još početkom godine, svatko od nas je planirao odmore i putovanja. Bilo da se radi o nekim lokalnim destinacijama, europskim prijestolnicama ili dalekim zemljama, zabijali smo ziherice na mapu svijeta, kupovali avionske karte i bukirali hotele…  

Sad se ti planovi čine miljama i godinama daleko. Dok čekamo kada će se napokon otvoriti granice, poletjeti avioni i kad ćemo ponovno sjeti u lobby najdražeg nam hotela na svoj omiljeni Aperol Spritz, donosimo vam ultimativne filmske interijere koji svojim sanjivim uređenjem podsjećaju da će doći bolji dani. 

Talentirani gospodin Ripley, 1999 

Postavljen u pedesete godine prošlog stoljeća na obali Amalfija, “Talentirani gospodin Ripley” očarao je gledatelje. Prva polovica filma donosi bezvremenski talijanski interijer koji odiše prozračnim, prazničnim šarmom.  

Kako film ide u svoju drugu polovicu, tematika se mijenja, a s njome i interijeri. Pojavljuju se teški rimski damasti i tamni namještaj. Oba interijera su fenomenalan prikaz talijanskih vila i donose točnu sliku koju imamo u glavi kad pomislimo na talijansku obalu. 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Can I borrow your top @gwynethpaltrow ? ☕️🛥 #talentedmrripley

Objavu dijeli Lucy Ford Keohane (@lucyfkeohane)

Great Gatsby, 2013 

Baz Luhrmann poznat je po svojim sjajnim interijerima – od Romea i Julije do Moulin Rougea – i njegova najnovija adaptacija, klasik F. Scotta Fitzgeralda, osigurala je filmu Oscara za scenografiju 

Sanjive nijanse ružičaste svjetlosti u dnevnoj sobi Daisy Buchnan gdje šampanjac teče u potocima, savršeno oslikavaju temu američkih bogataša. Zlatni ornamenti koji obogaćuju prostor i naglašavaju važnost vlasnika velebnih zdanja nas vraćaju u zlatno oba Amerike. 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

◾️🥂”I know somebody in West Egg...” Jordan Baker “I don’t know a single person on that side of the bay...” Nick Carraway “Oh...you must know Gatsby.” Jordan Baker🥂◾️ #thegreatgatsby #greatgatsby #1920s #jordanbaker #elizabethdebicki #daisybuchanan #careymulligan #tobeymaguire #nickcarraway #eastegg #oldmoney #jaygatsby

Objavu dijeli The Great Gatsby Official (@thegreatgatsbyny)

Grand Hotel Budapest, 2014 

Pomaknuto remek djelo Wes Andersonaosvojilo je Oscara za scenografiju i to s pravom. Od ekstravagantnog predvorja hotela tridesetih, do kasnijih reinkarnacija osamdesetih. Ne zaboravimo da se pazilo na svaki detalj  svaku drugu sobu, kočiju vlaka i zatvorsku ćeliju – dizajn interijera bio je izrazito privlačan.  

Ne uspijevajući naći prikladan hotel, producentska ekipa odabrala je napuštenu robnu kuću u art nouveau stiluGörlitzer Warenhaus u Görlitzu u Njemačkoj, koja je poslužila kao maketa ovog sad već slavnog hotela. 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

The Grand Budapest Hotel #thegrandbudapesthotel #ralphfiennes #wesanderson #tonyrevolori #adrienbrody #willemdefoe #jeffgoldblum #saoirseronan #edwardnorton #judelaw #billmurray #leaseydoux #jasonschwartzman #tildaswinton #owenwilson #Oscars

Objavu dijeli The Grand Budapest Hotel (@the.grandbudapest.hotel)

Skrivena ljubav, 2017 

Intenzivna ljubavna priča koja na filmska platna donosi pomalo kontroverznu temu. No interijeri su, s druge strane, oda talijanskom dizajnu, lišena bilo kakve kontroverze i iznenađenja.   

Vila u kojoj je radnja smještena nalazi se u sjevernoj Italiji, a najbolje oslikava taj ležeran ladanjski duh. Maksimalizam i antikviteti nikada nisu izgledali tako primamljivo, kao što izgledaju u ovom interijeru. Žudimo za sparnim talijanskim ljetima u pitoresknim mjestima. 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

A sensual and transcendent tale of first love. Call Me By Your Name opens in select theaters November 24.

Objavu dijeli Call Me By Your Name (@cmbynfilm)

Ponoć u Parizu, 2011 

Popis najsanjivijih fimskih interijera, dakako, nebi bio potpun bez Pariza. Postavljen u suvremenom Parizu, ovaj film Woodyja Allena govori o autoru koji naginje prošlosti. Ulazi u razdoblja povijesti samo kako bi otkrio da nisu onako sanjivi kao što je zamislio. To predivno istraživanje „što ako bi se mogli vratiti u prošlost“  nostalgiju za prošlim vremenima dizajna interijera.  

Salon Gertrude Stein posebno je intrigantan. Na njenim zidovima nalazi se opsežna umjetnička zbirka koja sadrži portret Pabla Picassa. Grad ljubavi s ovim filmom je dobio još jednu potvrdu da je jedna od najljepših filmskih lokacija. 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Adriana

Objavu dijeli Midnight in Paris (@midnightinparisfilm)


living 2020

living 2020

living 2020

living 2020

Web stranica koristi kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva. Koristeći naše stranice slažete se s kolačićima.