pocetna

Ne znate što biste s vremenom koje vam je na rukama? Trkom u kuhinju, kuhaču u ruke i uz naše ćete brze i ukusne recepte ubiti dvije muhe jednim udarcem!

U to nema nikakve sumnje: vrijeme je neizvjesno i zastrašujuće, ali vi i vaši najmiliji još uvijek morate jesti,. Ako imate pristojno opskrbljene zalihe, možete napraviti prekrasan obrok. A ako ste u mogućnosti sigurno doći do trgovine ili si dati dostaviti namirnice, vaš izbor je još veći.

Ideje za doručak

Svaki dobar dan započinje punim trbuhom i odličnim mirisima koji se prostiru iz kuhinje zbog čega sve izgleda kao da će biti u redu. Osim kave ujutro obavezno treba nešto i pojesti, a mi vam donosimo recept odličnog jela kojeg je autorica ovog teksta donijela sa sobom iz Izraela. Priprema je brza i jednostavna a još će brže nestati sve s tanjura.

RECEPT:

Sastojci za 4 do 6 obroka
1 žlica maslinovog ulja
1 srednji luk, narezan na kockice
2 češnja češnjaka, mljevena
1 srednje crvena paprika, nasjeckana
2 limenke (14 oz.- 400 g) rajčice narezane na kockice
2 žlice (30 g) paste od rajčice
1 žličica čilija u prahu
1 žličica mljevenog kumina
1 žličica paprike
1 žličica šećera
sol i svježe mljeveni crni papar
6 jaja
svježi peršin / baby špinat

1. Na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje u tavi. Dodajte luk i kuhajte oko 5 minuta dok luk ne počne omekšati. Dodajte češnjak.
2. Dodajte crvenu papriku i nastavite kuhati 5-7 minuta na srednje jakoj vatri dok ne omekša
3. Umiješajte pastu od rajčice i narezane rajčice te dodajte sve začine i šećer. Začinite solju i paprom te ostavite da lagano kuha na laganoj vatri 10-15 minuta.
4. Razbijte jaja preko smjese rajčice, jedno u sredini i 5 oko rubova tave. Pokrijte tavu i pirjajte 10-15 minuta, odnosno dok se jaja ne skuhaju.
5. Dekorirajte peršinom ili baby špinatom i poslužite s hrskavim kruhom. Dobar tek!

Ideja za ručak

Ako radite od kuće, iskoristite ovu priliku da napravite nešto ukusno. Dobronamjeran savjet, suzdržite se toga da jedete pred laptopom. Ionako ondje provodite gomilu vremena.

Dakle, za današnji smo ručak za vas pripremili jednostavnu meksičku rižu za odličan obrok koji ćete još dugo pamtiti.

Sastojci:

2 šalice riže
3 šalice povrtnog temeljca
2-3 žlice ulja
1 velika nasjeckana paprika
1 šalica kukuruza
3/4 šalice graška
1 šalica crvenog graha
2 žlice soli
1,5 žličica kumina u prahu
1 žlica origana
1 1/2 šalice konzervirane rajčice
1 žlica limunovog soka
6-7 grančica korijandera

1. Na srednjoj jačini vatre zagrijte ulje i dodajte rižu koju neprestano miješate 4-5 minuta dok ne poprimi zlatnu boju
2. Dodate nasjeckane paprike, kukuruz, grašak, crveni grah, začine (sol, origano, kumin) i dobro promiješajte
3. Dodajte konzerviranu rajčicu, limunov sok i opet dobro promiješajte
4. Dodajte povrtni temeljac i nasjeckani korijander
5. Čekajte da zavri, smanjite temperaturu i poklopite poklopcem jelo koje se lagano kuha 15 do 20 minuta
6. Nakon toga ugasite štednjak, poklopite ponovo rižu i pričekajte 10 minuta
7. Promiješajte dobro meksičku rižu i servirajte

Lagana večera

Ako se želite zasladiti i ujedno otputovati u Maroko, predlažemo odlične marokanske palačinke ili baghrir.

Sastojci:

3 šalice semoline (400g)
2 žlice običnog brašna (20 g)
1 žlica šećera
1 žlica suhog kvasca
½ čajne žličice soli
½ žlice ekstrakta vanilije
4 šalice tople vode
3 žličice praška za pecivo

1. Stavite sve sastojke (osim praška za pecivo) u blender i miksajte
2. Dodajte prašak za pecivo i kratko ponovo miksajte sve sastojke
3. Smjesu posavite u zdjelu i pustite da stoji 5 minuta
4. Uključite štednjak i postavite tavu, kada je tava dovoljno zagrijana dodajte velikom žlicom smjesu kao kada radite obične palačinke
5. Palačinke nije potrebno okretati nego samo odložiti sa strane
6. Palačinke poslužite uz med i uživajte!



OBOLJELI

Loading...

OBOLJELI U RH

Loading...

PREMINULI

Loading...

IZLIJEČENI

Loading...

IZLIJEČENI U RH

Loading...

Web stranica koristi kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva. Koristeći naše stranice slažete se s kolačićima.