logo

Nazvali smo top koktel majstora i zamolili ga da nam ustupi nekoliko svojih recepata. Samo oprezno, čak se i kućni barovi otvaraju tek nakon radnog vremena!

Mnogi od nas nisu navikli na rad od kuće ili na duži boraviti u zatvorenom prostoru. Ako imate luksuz da u ovim nimalo lakim trenutcima radite iz sigurnosti svog doma, prije svega budite zahvalni. Drugo, napravite si koktel, ali tek nakon kraja radnog vremena. Imajte na umu da je posao od doma i dalje posao te da biste se trebali pridržavati istih onih pravila koje slijedite na svom uobičajenom radnom mjestu!
Sad kad smo obavili taj službeni dio, donosimo vam nekoliko recepata za koktele koje je lako pripremiti kod kuće. Vjerujemo da ste pravovremeno opskrbili svoj kućni minibar, ipak smo Balkanci, te da sve ili barem većinu potrebnih sastojaka imate pri ruci. Ukoliko tome nije tako, snaći ćete se. Jer, opet – ipak smo Balkanci. Ako išta, majstori smo improvizacije.

Ideje za koktele koje ćete pronaći niže s nam je, inače, podijelio naš renomirani barmen Filip Lipnik čija je strast prema koktelima i barskoj kulturi spojila želju za pružanjem vrhunske usluge, prenošenjem znanja te stvaranjem originalnih signature receptura pod zajedničkim imenom – Art of Bar.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Happy Worlds Bartender Day 🎉🥃🍹 #cheers #bartenderday

Objavu dijeli Art of Bar (@art.of.bar)

KOKTEL NO.1 ZG SOUR

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

🍸Ako voliš dobar Gin-Tonic više od mamine sarme, znamo gdje si ove subote- na RADIONICI GINA 😍👌 ~ Savladaj tehnike izrade koktela i mixeva ~ Nauči male trikove velikih majstora ~ Rasturi u ulozi glavnog barmena na kućnom tulumu 😎 • subota, 7. 3. 2020. • 18:00- 20:30 • Ilica 54 * Cijena- 350kn VIŠE INFO NA ART OF BAR FB EVENTU ✌️ /Let the gin begin/

Objavu dijeli Art of Bar (@art.of.bar)

Sastojci:
• Gin – 50 ml
• Limunov sok – 30 ml
• Med ili sirup od agave – 2 male žličice
• Bjelanjak od jednog jajeta
• Led – 4 – 6 kockica

Dodatno:
• Čaša 250 ml
• Štapni mikser ili blender
• Cjedilo za čaj
Priprema:
Sve sastojke stavite u posudu te dodajte par kockica leda. Sve zajedno blendajte, koristeći blender ili štapni mikser, otprilike 20 do 30 sekundi. Koktel mora postati kremast. Kad završite, koktel izlijte u čašu preko cjedila kako bi se na cjedilu zadržali veći komadići leda. Dekorirajte peel-om limunove kore ili tankim kolutom limuna. Tip: umjesto gina, ovaj koktel možete raditi i s drugim alkoholnim pićima poput vodke, whiskeya ili tequile.

KOKTEL NO.2 KARANTENA COLLINS

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Cocktails are society's most enduring invention. 🥂 #artofbar #showmustgoon #cheers

Objavu dijeli Art of Bar (@art.of.bar)

Sastojci:
• Gin – 50 ml
• Limunov sok – 20 ml
• Šećerni sirup – 20 ml
• Tonic – 10 ml
• Led – 10 kockica

Dodatno:
• Čaša 350 ml
• Žlica
Priprema:
Potrebna vam je jednu velika čaša u kojoj ćete raditi koktel. U čašu prvo stavite gin, potom limun i šećerni sirup te lagano promiješajte koristeći žlicu. U čašu zatim ubacite leda ⅔ čaše te dodajte tonic do vrha čaše. Sve zajedno lagano promiješajte koristeći žlicu. Dekorirajte peel-om narančine ili limunove kore ili tankim kolutom limuna ili naranče.

KAKO NAPRAVIT ŠEĆERNI SIRUP
Zagrijte vodu na kuhalu ili štednjaku. U posudu stavite 300 grama šećera i na to prelite 0,5l vruće vode. Lagano miješajte dok se šećer ne pretvori u tekuće stanje, odnosno u sirup. Ostavite da se ohladi i kasnije koristite za svoje koktele.

Tip: Dok se sirup hladi, u njega možete ubaciti voće poput limuna ili mente kako biste sirupu dodali malo voćne arome.

KOKTEL NO.3 POZITIVAN STAV

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Thank you @drama_zagreb for such a beautiful night and great atmosphere 🎉🥃 . .

Objavu dijeli Art of Bar (@art.of.bar)

Sastojci:
• Whiskey – 50 ml
• Med – 2 male žlice
• Sok od naranče – 20 ml
• Limun sok – 20 ml
• Led – 2 do 4 kockice

Dodatno:
• Čaša 250 ml
• Štapni mikser ili blender
• Plastična posuda
Priprema:
Sve sastojke stavite u posudu, dodate led i blendajte otprilike 20 do 30 sekundi. Koktel potom prelijte u čašu i dekorirajte peel-om naranče ili limuna.

KOKTEL NO.4 STAY HOME

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Pleasure in the job puts perfection in the work. 🥃 . . #artofbar #showmustgoon #love #cocktails #cocktailtime #drinks #instadrinks #cocktailoftheday #passion #love #mixologyart #mixologybar #craftcocktails #doitwithlove #cocktail #cocktailcatering #Zagreb #lovecocktails #photography

Objavu dijeli Art of Bar (@art.of.bar)

Sastojci:
• Vodka – 50 ml
• Đumbir – manji komadić
• Limunov sok – 20 ml
• Med – 3 male žličice
• Led – 3 – 4 kockice

Dodatno:
• Čaša 250ml
• Cjedilo za čaj
• Plastična posuda s poklopcem
• Žlica
Priprema:
U jednoj posudi zgnječite mali komadić đumbira te dodajte vodku, limunov sok i med. Sve dobro promiješajte žlicom, prelijte u posudu koristeći cjedilo (kako bi se na njemu zadržali ostaci đumbira) i dodajte led. Posudu potom zatvorite poklopcem i dobro protresite otprilike 20 sekundi.

U čašu prvo stavite par kockica leda te ulijte koktel do vrha. Koktel možete dekorirati kriškom đumbira i tankim kolutom limuna.

KOKTEL NO. 5 WORK AT HOME

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Do it with passion, or not at all 🔥 #showmustgoon #artofbar #passion #cocktailtime

Objavu dijeli Art of Bar (@art.of.bar)

Sastojci:
• Jack Old no. 7 – 30 ml
• Svježi sok od limuna – 20 ml
• Svježi sok od jabuke – 40 ml
• Splash mineralne

Dodatno:
• Žlica
• Čaša velika
• Led
Priprema:
• U čašu stavimo whiskey i limun, promiješamo žlicom, dodamo led u čašu i nadopunimo ju sa sokom od jabuke. Ako želite gazirano stavite pola soka od jabuke i pola mineralne. Na kraju možete malo posuti vrh čaše cimetom. Koktel možete dekorirati jabukom i prahom cimeta.

Filipove koktele ćete, ako još niste, kada sve ovo prođe moći probati u Swanky Monkey Gardenu (Ilica 50, Zagreb) koji je njegovim trudom i kreativnošću svrstan među najbolje koktel barove u Zagrebu. A do tada, budite sam svoj barmen i nemojte pretjerati s koktelima!


living 2020

living 2020

living 2020

living 2020

Web stranica koristi kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva. Koristeći naše stranice slažete se s kolačićima.