logo

Veliki hvale vrijedan zaokret najvećeg luksuznog modnog brenda na svijetu. Prestaju proizvoditi skupe parfeme i dok bude potrebno okreću se proizvodnji gela za dezinfekciju

Modna industrija i ostali sektori također su suočeni s velikim izazovima s drugog kraja proizvodnog lanca- potražnja potrošača. Pauline Brown, bivša predsjedateljica Sjeverne Amerike u LVMH-u – grupacije koja inače posjeduje gotovo 90 posto svih svjetskih luksuznih brendova, kaže da tržište luksuza već počinje primjećivati ozbiljan efekt zbog virusa. Brown kaže da, kako se potrošači usredotočuju na svoje zdravlje i brigu o preživljavanju, potražnja za luksuznim predmetima drastično pada.

„Kinezi su najveći potrošači u svijetu luksuza i mode u posljednjih 10 godina”, kaže Brown. „Oni čine otprilike jednu trećinu svih luksuznih kupovina, a ujedno čine i više od 70% godišnjeg rasta potrošnje luksuza. Dakle, već nekoliko godina postoji nesrazmjerna ovisnost o tom potrošaču. ” Modne tvrtke koje su bile prilično zdrave prije izbijanja korona virusa vjerojatno će se oporaviti od poremećaja, kaže Brown. Ali ona smatra da će tvrtke koje su se već borile teže oporaviti, a to će vjerojatno biti slučaj i s kompanijama u drugim sektorima.

LVMH povukao potez koji oduševljava

Dok vlade i tvrtke širom svijeta nastavljaju napore kako bi spriječili daljnje širenje novog korona virusa, LVMH je počeo s proizvoznjom hidroalkoholnog gela koji će besplatno dijeliti dužnosnicima javnog zdravstva u Parizu. Korporacija odgovorna za luksuzne modne i kozmetičke marke kao što su Marc Jacobs, Fendi i Louis Vuitton, priprema svoje proizvodne pogone za stvaranje znatnih količina gela – ili sredstva za dezinfekciju ruku – pod uputama predsjednika i izvršnog direktora Bernarda Arnaulta.

Prema izjavi LVMH-a, tvrtka će koristiti sve svoje francuske pogone posvećene proizvodnji mirisa i kozmetike za izradu dezinfekcijskog gela od ponedjeljka, 16. ožujka. Točnije, koristit će ustanove u kojima se proizvode parfemi za Dior, Guerlain i Givenchy.

Počevši od ponedjeljka, gel se već besplatno distribuira Assisi Publique Hôpitaux de Paris, sustavu medicinskog liječenja i obrazovanja, uključujući 39 javnih bolnica koje opslužuju Pariz i okolna područja.

Službeni nedostatak sredstva za čišćenje sredstava za zaštitu ruku još nije pogodio Pariz, ali kako javlja The Guardian, francuski zdravstveni dužnosnici kažu da su njihove zalihe “napete” zbog velike potražnje.

LVMH će nastaviti proizvoditi vlastiti gel za dezinfekciju onoliko dugo koliko je potrebno, navodi se u izjavi tvrtke. Ne postoji jasna definicija onoga što tvrtka smatra potrebnim ili hoće li i na koji način ovaj novi način proizvodnje utjecati na njenu proizvodnju mirisa.


living 2020

living 2020

living 2020

living 2020

Web stranica koristi kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva. Koristeći naše stranice slažete se s kolačićima.