logo

Nove vještine i hobiji koje možete naučiti ako ste zaglavili kod kuće

Podignite ruku, ako ne možete mirno sjediti kad ste kod kuće. Znamo da je nama teško. Zato smo se konzultirali s ljudima koji su živjeli i zabavljali se u slobodno vrijeme prije nego što nas je digitalna revolucija sve zadojila luksuzom dostupnosti zabave na jedan klik.

Evo nekih zanimljivih načina za prikratiti si čekanja povratka u normalu.
1. Organizirajte svoj život koristeći planere i TO DO liste (zajedno sa šablonama za višekratnu upotrebu). Ljepota individualnih planera je što možete stvoriti plan prilagođen vašem jedinstvenom načinu života i interesima.

2. Počnite pisati dnevnik, pjesmu ili priču. Ako počnete pisati, otvorit ćete si prozor u potpuno novi svijet – svijet koji sami oblikujete i u kojem je sve po vašim pravilima. Ne morate biti stručni pisac. Pišite što god želite, ne obazirući se ni na jedan književni uređaj. Nema pravila ako je to samo hobi. Istovremeno, to će vam pružiti način da se izjadate, istresete svoje strahove na papir i riješite stvari koje vas drže na rubu. A najbolje od svega? Ovaj je hobi besplatan. Potrebno vam je samo par komada papira i olovke (pisanje na računalu nije tako opuštajuće koliko biste mislili).

via GIPHY

3. Izađite malo do vrta i posadite nešto. Nekoga aktivnost vrtlarenja opušta. Time i aktivirate i lijevu i desnu stranu mozga, jer njega biljaka treba analitičke vještine, dok njihovo organiziranje zahtijeva kreativno razmišljanje. Dodatna je i činjenica da vrtlarenje pruža redovitu fizičku aktivnost.

4. DIY (Doing it yourself). To ne znači uvijek izradu stvari potpuno ispočetka. Ne morate biti stolar niti rezati komad namještaja iz drveta. Možete odabrati jednostavnije i stvari koje će vam ipak dati nešto za razmišljanje. Na primjer, mogli biste obnoviti ono što već imate. Ideja ne mora biti vaša. Puno je prijedloga i zanimljivosti za DIY projekte na Internetu.

5. Šivanje ili pletenje. Konačno, za one među vama koji su dovoljno tjelesno aktivni udobno se smjestite u stolac i krenite raditi rukama zanimljive stvari. Upravo je to ono što pletenje i šivanje čini zanimljivim. K tome dodajte i činjenicu da možete sami kreirati odjeću i biti svoj modni dizajner. Pletenje je nešto u što ne trebate puno ulagati, iako je malo složenije od šivanja. Međutim, potrebna je velika vještina rukama kako bi svaki uzorak bio što bolji. Ako imate stroj za šivanje, posao će vam biti puno lakši (za one koji su malo nespretni s rukama).

Hobiji bi ponekad trebali biti pomalo staromodni. Ovo će nam pomoći da ostanemo u kontaktu s prirodom i učinimo korak natrag iz sve modernijeg svijeta u kojem živimo. Život je bio puno sporiji put unatrag kada je okolo bilo manje tehnoloških čuda. Usvajanje nekih osobina iz onih jednostavnijih vremena pomoći će vašem defragmentaciji mozga, poboljšati opuštanje i olakšati stres, te vam tako pomoći da se nosite sa svim nedaćama koje donosi svakodnevni život.


living 2020

living 2020

living 2020

living 2020

Web stranica koristi kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva. Koristeći naše stranice slažete se s kolačićima.