logo

Plačete za svim festivalima koje ćete ove sezone propustiti zbog korone? Nemojte, predstavljamo vam budućnost zabave!

Ako su svirke i festivali odgođeni, a mjesta okupljanja i trgovine zatvoreni, ne bi se moglo puno raditi čak i kad biste mogli napustiti kuću. Dakle, u pokušaju da vas zabave brojne tvrtke, umjetnici, prostori i festivali pokrenuli su streaming usluge, dajući vam prijeko potrebnu kulturnu hranu i stvarajući osjećaj zajedništva. U nastavku navodimo nekoliko najboljih na koje morate obratiti pažnju.

NETFLIX PARTY

Vjerojatno jedina tvrtka koja ima koristi od pandemije koronavirusa Netflix – sa svima koji su zaglavili kod kuće, streaming usluga zasigurno će doživjeti procvat u poslovanju. Iako bi ovo moglo izgledati kao savršeno vrijeme binganje, sami možete postati usamljeni gledajući epizode BoJacka konjanika unedogled.

I tu na scenu nastupa proširenje za Google Chrome platforme nazvano Netflix Party. Spomenuto proširenje omogućuje udaljenim korisnicima da istovremeno gledaju istu emisiju. Ako to nije bilo dovoljno, da oni od nas koji vole prekidati tuđe uživanje razgovorom, gledatelji se mogu pridružiti grupnom chatu koji omogućava svima da komentiraju emisiju u stvarnom vremenu.

THE SOCIAL DISTANCING FESTIVAL

Iniciran od strane dramskog pisca iz Toronta Nicka Greena, Festival društvenog razdvajanja „mjesto je za slavlje umjetnika i djelo koje je zbog koronavirusa otkazano / kasnjeno / poremećeno“.

Osim što je prikupljao prijave umjetnika, uključujući isječke s probama, izvedbe web kamera i snimke arhivskih radionica, Green je također sastavio popis nadolazećih prijenosa uživo – pomislite: trivijalne večeri, operni koncerti, poetske slave i nastupi uživo.

Green se nada da će festival pomoći umjetnicima da se bave svijetom i održavaju „osjećaj za umjetničku zajednicu, čak i iz naše dnevne sobe“. Na web mjestu se nalazi i popis globalnih umjetničkih organizacija koje korisnici mogu donirati.

COVID ROOM

Inspiriran Boiler room-om, novonastali – i prikladno nazvani – Covid Room je tu da vam donese fenomenalne dane glazbene izolacije. Grupa planira koristiti web-kamere kako bi ljude okupila u “kolektivni mozaik”, gdje svaki gledatelj može vidjeti glazbenike kako sviraju, kao i ostale korisnike koji slušaju, gledaju i plešu.

Prema svom manifestu, Covid Room – koji su stvorili i podržali mladi umjetnici – „vjeruje u suradnju, moć umjetnosti, želju za slavljem i potrebu za druženjem“, a želi biti „prvi pokret umjetničkog izraza, estetska zabava i gužva na daljinu ”. Unatoč pokretanju u petak (13. ožujka), grupa još nije ugostila live stream, ali je zato potvrdila da nastupa s pet izvođača tako da nas slasni partyji čekaju već narednih dana.


living 2020

living 2020

living 2020

living 2020

Web stranica koristi kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva. Koristeći naše stranice slažete se s kolačićima.