logo

Brine li vas što i kako s obzirom na izolaciju koja nam vjerojatno svim predstoji narednih tjedana, poslušajte savjete iskusnog astronauta koji je u izolaciji proveo vječnost

Budući da ostajemo kod kuće i prakticiramo društveno distanciranje zbog globalne pandemije koronavirusa, razmišljamo o tome kako ostati pri zdravom razumu i odrediti ciljeve dok smo zaglavljeni u samoizolaciji. Kako bi vam pomogao u tome, umirovljeni kanadski astronaut i nacionalno blago Chris Hadfield napravio je videozapis u kojem nudi savjete kako se nositi s izolacijom.

To je tema s kojom Hadfield ima puno iskustva kao zapovjednik Međunarodne svemirske stanice i jer jeproveo ukupno 166 dana u svemiru s ograničenim društvenim kontaktima.

“Proveo sam malo vremena u samoizolaciji na svemirskom brodu”, započeo je Hadfield svoj video. “To je izuzetno opasno okruženje u svemirskoj stanici, a ipak pronalazimo način da napredujemo i budemo produktivni daleko od svog uobičajenog života.”

Ponudio je četiri savjeta za one koji se bore sa samoizolacijom:

1. Shvatite ozbiljnost rizika

Hadfield je rekao da opći strah nije od pomoći te da ljudi trebaju tražiti vjerodostojne izvore kako bi otkrili stvarnu razinu rizika s kojom se osobno suočavaju na temelju njihove posebne situacije.

2. Koja je tvoja misija?

Hadfield je predložio ljudima da odaberu misiju ili razmisle o svojim ciljevima i pokušaju odlučiti što što žele postići i čemu se nadaju.

3. Osvijestite svoja ograničenja

Pod time se misli na držanje podalje od drugih, i uzimanje u obzir i faktora poput financijskih sredstava i svojih obveza.

4. Krenite u akciju

Kad saznate što želite postići i koja su vaša ograničenja, možete početi djelovati, bilo da se brinete o članovima obitelji, učenju instrumenta, učenju jezika, čitanju, pisanju ili bilo kojoj drugoj aktivnosti. “Time si omogućujete da ovu situaciju okrente u svoju korist i iz nje izvučete najbolje”, rekao je Hadfield.

Hadfield je također ohrabrio one koji imaju simptome ili koji su došli u kontakt s potvrđenim slučajem koronavirusa da se samoizoliraju.


living 2020

living 2020

living 2020

living 2020

Web stranica koristi kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva. Koristeći naše stranice slažete se s kolačićima.