logo

Udomljavanje kućnih ljubimaca trenutno je odličan izbor i za vas i za njih

Nova pandemija koronavirusa usporila je naše živote, stvorivši neizvjesnu budućnost ne samo nama ljudima, već i našim četveronožnim prijateljima. Zbog mjera društvenog distanciranja kojima se želi usporiti širenje virusa mnoga skloništa za životinje morala su otkazati događaje ili zatvoriti vrata za posjetitelje, što znači manje posvojenjaali nezbrinute životinje i dalje pristižu u skloništa.  

Kao rezultat toga, skloništa širom zemlje potiču ljude na udomljavanje. Sada je sjajno vrijeme za udomljavanje. Oslobađanje preplavljenih skloništa uzimanjem novog krznenog prijatelja može nam pružiti ne samo prijeko potrebno druženje dok čekamo kod kuće da pandemija prođe, nego i osjećaj svrhe. 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Izmamio vam je osmijeh, zar ne?! Uz njega će vam život biti pun osmijeha i smijeha! Zato smo mu dali ime Lol. Njegov pak dosadašnji život nije baš za LOL. U Šašinovcu je pronađen u odbačenom leglu. Dva su udomljena, pa jedino još Lol čeka svoj slatki dom. Budite mu srećonoša! #azildumovec #adoptadog

Objavu dijeli Azil Dumovec Zagreb (@azildumovec)

“Naglašavamo da ni za jednoga psa sklonište nije dobro mjesto, a posebno ne za štence čija je smrtnost u skloništima izrazito visoka. Psi u skloništima nemaju luksuz biti u karanteni od udomljavanja. Stoga apeliramo na građane da ne napuštaju životinje, da udomljavaju pse i mačke umjesto da ih kupuju i da pomognu skloništima odgovornim ponašanjem kako bi ona mogla i dalje udomljavati životinje. Pokažite solidarnost umjesto da ste uzrok problema”, ističu iz udruge Prijatelji životinja koja koordinira rad Mreže za zaštitu životinja. 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

[🐾 I Zaki bi u novi dom! 🏠] Zaki je posljednji od šest štenaca iz istog legla koji ovdje u Dumovcu svoju priliku. Sve njegove seke i braća su udomljeni uključujući i malenu Marlu čiju smo sretnu priču objavili jučer: https://www.facebook.com/223460144347859/photos/pcb.3526214244072416/3526187507408423/?type=3&theater Zaki ima tri i pol mjeseca i jako je pametno malo stvorenje :) Javite nam se za ovog malog bundaša i pokažite mu da nije ostao sam. 🤗 To možete učiniti mailom: info@dumovec.hr, u inbox ili telefonom: 01 2008 354. 🐾 #azildumovec #adoptadog

Objavu dijeli Azil Dumovec Zagreb (@azildumovec)

Odlučiti se nudomljavanje životinja iz skloništa nije samo dobro djelo – moglo bi nam itekako pomoći da se svi osjećamo bolje i sretnijeMnoga istraživanja sugeriraju da kućni ljubimci mogu ublažiti usamljenost, nešto s čime ćemo se vjerojatno svi suočiti što dulje budemo izolirani jedni od drugih, dok konačno ne dođe vijest o ponovnoj mogućnosti okupljanja uživo.  

U studiji iz 2019. godine, sudionici su posvjedočili o smanjenoj usamljenosti samo tri mjeseca nakon što su nabavili štene. Studije su također pokazale da su adolescenti koji žive u ruralnim područjima, a koji su posjedovali kućne ljubimce prijavili niže razine usamljenosti od onih koji nisu posjedovali kućne ljubimce.  

U međuvremenu, studije kod starijih odraslih osoba pokazale su da vlasništvo kućnih ljubimaca može umanjiti usamljenost, umanjiti psihološke učinke koji proizlaze iz smrti supružnika ili drugih oblika socijalnog gubitka i usaditi osjećaj svrhe. 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Dragi prijatelji,u moru loših vijesti želimo vam pokazati ovu volju za životom naših bebica koje još nisu stare ni punih 3 tjedana. Umijesto bliskog druženja sa drugim ljudima,zagrlite i mazite vaše ljubimce. Slušajte upute kriznog stožera i čuvajte sebe i druge. I kako je jednom jedan mudar čovijek izjavio: "I TO ĆE PROĆI". Vole vas vaše Šapice❤❤❤

Objavu dijeli Udruga Sapica (@udruga_sapica)

Bez obzira na to što su skloništa zatvorena za posjetitelje, životinje se i dalje mogu udomljavati jer će se upravo na tja način napraviti mjesta za one koje čekaju svoje mjesto u njima. Skloništa imaju fotografije životinja na svojim internetskim stranicama i društvenim mrežama, kao i opise i sve njihove podatke, a rado će dogovoriti sve vezano uz udomljavanje putem e-pošte i telefona. Sve potrebno može se dogovoriti prije primopredaje životinje, a samo udomljavanje može se napraviti poštujući mjere fizičkog distanciranja i sa zaštitnom opremom. 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Još je jedna slobodna beba od Nessy :) Chia je najmanja od svih! Udomljava se u Zagreb i bližu okolicu. Sterilizacija,provjera uvijeta i potpis ugovora su obavezni 🐾

Objavu dijeli UDRUGA S-PAS BY GLORIA MALIN (@spas.udruga)

“Očekujemo od svih skloništa da objave protokol udomljavanja pasa za vrijeme trajanja krize izazvane novim koronavirusom, koji će obuhvaćati slanje ugovora o udomljavanju putem e-pošte te predaju pasa udomiteljima poštujući sve naložene mjere. Svima smo poslali prijedlog za sastavljanje takvoga protokola i mogu ga slobodno primijeniti”, istaknuli su Prijatelji životinja. 

I opet, usprkos onome što ste možda čitali na društvenim mrežama ili u medijima, nema dokaza da psi mogu dobiti ili prenijeti COVID-19.  

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Traži dom! ❤️ Curica #utiputerijerabull je spremna krenuti u potragu za svojim zauvijek ljudima! 😁 Stara je cca. 2 mjeseca i traži aktivne i odgovorne vlasnike. 😊 A kako smo već napisali, malena je u tipu terijera bull pa se i udomljuje sukladno pravilniku o opasnim psima. 😀 #UdrugaIndigo #paziMaziVoli #aktivnoiodgovornovlasnistvo #WeAreBetterWithPets #puppy #puppiesofinstagram #dogsofinstgram #dogs #Cute #Happy #dogstagram #KućniLjubimci #Udomljavanje #dog # doglovers #itssofluffy #puppygram #puppylove #puppys #puppy

Objavu dijeli Udruga Indigo (@udruga.indigo)

Ako trenutno niste u mogućnosti udomiti kućnog ljubimca, razmislite o donaciji svom lokalnom skloništu životinja u obliku novca, hrane ili zaliha. Mnogim skloništima bi financijska pomoć jako dobro došla s obzirom na trenutnu situaciju i nemogućnost prikupljanja sredstava zbog socijalnog distanciranja. Prije doniranja hrane ili zaliha kontaktirajte sklonište; kako bi izbjegli prijenos COVID-19 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

[TRAŽI DOM] 🧡 DeeDee Mi imamo Hrabre njuške, a ima li među vama i Hrabrih nosova? 🤔 Gospođica DeeDee je kraljica svemira. Nedodirljiva ljepotica koja uživa biti kućna maca, ali ne uživa u ljudskom dodiru. Druge mačke obožava, spava i igra se s njima. Željeli bismo joj pronaći dom, usprkos tomu. Zato joj tražimo udomitelja kojem neće smetati što ju ne može dirati već će uživati samom njenom pojavom. 😬 Idealno bi bilo da u novom domu već ima drugih životinja. Ima li šanse da uspijemo? DeeDee je rođena u lipnju 2019. godine. Očišćena je od nametnika, cijepljena protiv zaraznih bolesti te sterilizirana. Naučena je na kućni red te suživot s mačkama. Normalno boravi s ljudima, ali ne dopušta bilo kakav kontakt. Traži dom u Zagrebu i okolici kao kućna mačka. Kod udomljenja se provjeravaju uvjeti te se potpisuje ugovor. Za više informacija javite nam ➡️ @hrabrenjuske #hrabrenjuske #bravesnouts #association #animalwelfare #animalprotection #zagreb #croatia #volunteer #students #rescue #rescueanimals #sickanimals #lookingforhome #animalshelter #nonprofit #spayandneuter #fosterhome #fostering #dog #cat #getinvolved #volontiraj #fosterparent #stayhome #adopt #rescue #rescuecat #gledajsrcem #tražidom #udominekupuj #udomime

Objavu dijeli Hrabre njuške | Brave snouts (@hrabrenjuske)

Udomljavanje u ovim trenutcima, naravno ako ste u mogućnosti udomiti životinju je apsolutna dobitna kombinacija – ne samo za vas, već i za skloništa i, naravno, vašeg novog krznenog prijatelja. 


living 2020

living 2020

living 2020

living 2020

Web stranica koristi kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva. Koristeći naše stranice slažete se s kolačićima.