grid

8 SATI NA POSLU

Nikolina Batarelo, Petra Venier i Martina Ćorić rade u Odsjeku za digitalni marketing i produkciju Hrvatskog Telekoma. Nikolina, ili kako ju svi zovu – Nina vodi tim dizajnera, Petra vodi tekstopisce i kreiranje digitalnog korisničkog iskustva, a Martina je frontend developerica. U timu od 15-ak kolega stvaraju digitalnu komunikaciju Hrvatskog Telekoma na webshopu i aplikaciji, te u digitalnom marketingu. Svoje znanje i iskustvo nesebično koriste i za rad na projektima s kolegama iz ljudskih potencijala, marketinških i korporativnih komunikacija. Reći će uglas da u njihovom timu nikada nije dosadno. 

Tri kolegice bez zadrške su ponosne na timski duh i podršku koju jedni drugima daju.  Kad ih pitamo što ih najviše motivira na poslu jednoglasne su u tomu da su to kolege. „Kolege prije svega, fantastičan i entuzijastičan tim od kojeg uvijek mogu dobiti i dati podršku i feedback“, kaže Petra koja u timu s još dvoje kolega kreira tekstove kojima se Hrvatski Telekom približava korisnicima, a uz to njezina je uža specijalizacija i kreiranje digitalnog korisničkog iskustva. Nikolina će reći da ju motiviraju svakodnevni izazovi i dinamičnost posla. „Od nas se zahtjeva i kreativnost i brzina, a projekti su vrlo različiti tako da nam sigurno nikad nije dosadno“, kaže Nina. Martina posebno ističe želju za izvrsnošću i postizanjem odličnih rezultata kao motivatore u svakodnevnom radu koji se odražavaju na nju osobno, ali i na cijelu organizaciju u kojoj rade i sve korisnike za koje rade.  

Autonomija u radu i sloboda u kreiranju ideja

„Naš tim surađuje s puno drugih odjela i odsjeka unutar kompanije, što od nas traži poznavanje cijelog spektra proizvoda i usluga koje Hrvatski Telekom nudi. Nakon što se upoznamo s novim zahtjevom moramo osmisliti i kako taj zahtjev implementirati da bi krajnjem korisniku bio dovoljno jasan i intuitivan za korištenje“, reći će Martina koja kao jedan od najzanimljivih i najzahtjevnijih projekata na kojima je radila ističe projekt konfiguratora jer je uključivao kako puno znanja o proizvodima i uslugama tako i korištenje novih tehnologija i implementaciju u sustave. U projektu ju je posebno radovala doza autonomije koju su imali jer su mogli donositi odluke i razvijati konfigurator  prema svojim idejama uvažavajući niz pravila i posebnosti svakog od proizvoda. 

Petra i Nina se slažu da im je najzanimljiviji projekt na kojemu rade projekt kampanje Iskreno.Zajedno. koja ima za cilj osvijestiti važnost davanja povratnih informacija te prenijeti poruku zaposlenika o tome kako i koliko brinu da bi korisnicima bilo sve kako treba. „Jako mi je drag jer smo ga od početka do kraja osmislili i odradili sami u našemu timu. Cijeli vizualni identitet kampanje osmišljen je i odrađen in-house na što smo vrlo ponosni“, govori Nina dok Petra posebno ističe kako je uživala radeći na konceptu kampanje, ali i na provedbi od snimanja razgovora s kolegama, montaže videa, izrade web-stranice i oglasa. I što je najvažnije odličnih, pozitivnih reakcija svih na tu kampanju kojom se, kaže Petra, Hrvatski Telekom odmiče od svih na tržištu jer otvoreno govori i o problemima u ispunjavanju korisničkih očekivanja. 

Mreža dobrih ljudi

“Mreža dobrih ljudi” je serija članaka koja predstavlja timove Hrvatskog Telekoma. Cilj ovog projekta je približiti čitateljima svakodnevni rad i trud zaposlenika vodeće telekomunikacijske kompanije u Hrvatskoj. Kroz ove članke upoznat ćete različite timove koji stoje iza inovacija, povezivanja i podrške korisnicima.

Svaki članak donosi priču o jednom timu, njihovim uspjesima, izazovima i zajedničkoj želji da čine dobro. Otkrijte kako zaposlenici HT-a doprinose izgradnji boljeg društva, postavljaju nove standarde na tržištu, te kreiraju proizvode i usluge koje olakšavaju svakodnevni život.

Kroz “Mrežu dobrih ljudi” želimo pokazati da snaga Hrvatskog Telekoma leži u ljudima – kolegama i prijateljima, čiji rad i posvećenost donose zadovoljstvo i inovacije korisnicima.

Tko puno radi, a malo priča?

Brojni su projekti iznimno zahtjevni. Za Petru je to bio projekt lansiranja novih fiksnih paketa.  „U kratkom vremenu morali smo redizajnirati sve stranice s fiksnom ponudom, potpuno osuvremeniti i predstaviti novu ponudu na posve drugačiji način. Surađivala sam s više odjela odjednom i trebala pomiriti zahtjeve s mnogih strana i uzeti u obzir korisničku perspektivu. Projekt je završio uspješno kao što to i rezultati pokazuju“,  ponosna je Petra koja u svojemu poslu brine o digitalnom korisničkom iskustvu i trudi se da tekstovi koje rade u timu budu svima razumljivi, jasni i da korisnici nemaju potrebe tražiti dodatne informacije drugim kanalima već da sve doznaju na web stranicama ili u aplikaciji. 

Za Petru nema posebnih situacija koje bi istaknula kao one u kojima je timski duh došao posebno do izražaja. „To nije bila jedna situacija – to je svakodnevno iskustvo rada s timom. Nema niti jednog projekta kojeg ne radimo kao tim i međusobno se nadopunjujemo i stvaramo zajedno. Timski duh je pravilo, ne situacija“, kaže Petra, a Martina se potpuno slaže da se timski duh pokazuje svaki dan, a posebno u trenucima kada se „zapne“ i u timu traži podršku za rješenje nekog problema. I uvijek ga, radosno naglašava, pronađe. Nina se pak s ponosom prisjeća kako su joj kolege iz tima priskočile i bile na pomoć kada je imala zdravstvene probleme. 

Za svoj tim dizajnera Nina će reći da puno rade i malo pričaju, Martina će za svoje kolege frontendaše reći da ih krasi inovativnost jer se susreću sa složenim problemima koji se na prvu čine kao nemogući zadaci, ali ih kombiniranjem zajedničkih ideja na kraju pretvaraju u učinkovita rješenja. Majstorica od riječi Petra dio tima opisuje ovako: Ivana = Promišljena Vedrina, Domagoj = Miroljubiva Stijena, Mirela = Inspirativna Čuvarkuća dok će za Ninu reći Kreativna Pčelica.

Timska druženja i team buildinzi su obično za pamćenje jer budu prilika da se napravi odmak od svakodnevice i posla. A kada ne rade Martina se opušta treninzima, čitanjem, fotografiranjem i slikanjem. Petra bira šetnje s psom, jogu i druženje s djecom i prijateljima. A za druženje s prijateljima i putovanja uvijek je spremna Nina. 


Pridruži nam se

Želiš saznati više o Hrvatskom Telekomu?