NATIVE

7 razloga zašto trebate poslovni laptop


Teško je odoljeti nižim cijenama koje vidite za prijenosna računala napravljena za potrošačko tržište, ali bi uređaj poslovne razine zapravo mogao biti puno bolja ponuda na duge staze.

Postoje jasne razlike između prijenosnih računala koja su napravljena i plasirana svakodnevnom potrošaču od onih koja su dizajnirana za poslovnu upotrebu. Počevši od kvalitete kućišta pa do performansi samog računala.

Dok je izrada prijenosnih računala za široku potrošnju obično usredotočena na stil, poslovna prijenosna računala često nude čvršće, stabilnije i dugotrajnije kućište, više konfigurabilnosti i bolju upotrebljivost.

Prijenosna računala doista su najučinkovitiji alat za komunikaciju i održavanje poslovnih veza. Međutim, potrebno vam je pravo poslovno prijenosno računalo kako biste bili uspješni u obavljanju svakodnevnih zadataka i ispred svoje konkurencije.

Donosimo vam 7 razloga zašto je bolje odabrati poslovni laptop:

1. Izdržljivije I dugotrajnije kućište

Cjenovno prihvatljivija potrošačka prijenosna računala imaju kućišta koja nisu ni približno izdržljiva kao poslovna i kao takva se lakše i brže troše. Čak i kod normalnog otvaranja i zatvaranja. S druge strane, kućišta za prijenosna računala poslovne klase obično su izrađena od kvalitetnijih i izdržljivijih materijala, što znači manje fizičke štete i oštećenja unutarnjih dijelova.

2. Bolje tipkovnice

Laptopi poslovne klase dizajnirani su za produktivnost i cjelodnevnu upotrebu, tako da obično dolaze s taktilnom tipkovnicom, što znači da su lakši za korištenje i pružaju bolje korisničko iskustvo. Dodirne pločice kod takvih laptopa daju bolju kontrolu i manje su osjetljive na poskakivanje kursora od nenamjernog kontakta tijekom tipkanja.

3. Zamjenjive baterije dužeg vijeka trajanja

Trajanje baterije važan je dio performansi prijenosnog računala, osobito ako trebate raditi dulje vrijeme i pritom nemate mogućnosti spojiti prijenosno računalno na izvor napajanja.

Baterija prijenosnog računala za široku upotrebu može u prosjeku trajati od 18 do 24 mjeseci, nakon čega biste mogli imati ozbiljnih problema s punjenjem ili trajanjem baterije. Baterije koje se koriste u prijenosnim računalima poslovne klase dizajnirane su da traju dulje i da su zamjenjive. To vam omogućava da jednostavno zamijenite bateriju ukoliko ista počne gubiti svoja svojstva, što je jasan znak da je vrijeme za novu bateriju, ali ne nužno i za računalo.

4. Bolji zasloni

Jedna od manje primijećenih komponenti kada samo uspoređujete cijene prijenosnih računala je kvaliteta zaslona. Prijenosna računala poslovne klase često su dizajnirana s boljom kvalitetom zaslona, kako u veličini piksela tako i u raznim drugim postavkama.

5. Lakša nadogradnja

Potrošačka prijenosna računala općenito se izrađuju s manje nadogradivih komponenti od poslovnih prijenosnih računala. To znači da možete zapeti s računalom koje se smrzava kada pokušate raditi više zadataka odjednom jer ima samo 4 GB memorije koja se ne može nadograditi.

Mogućnost nadogradnje u prijenosnom računalu važna je jer može produljiti životni vijek računala i omogućiti vam da jednostavno dodate potrebne performanse za mnogo manje troškova od kupnje potpuno novog uređaja.

6. Dugovječnost i bolja kvaliteta

Komponente koje se koriste unutar poslovnih prijenosnih računala kvalitetnije su od onih koje se stavljaju u verzije za potrošače. To znači da će trajati dulje i pružiti vam korisniji životni vijek.

Ako na kraju morate zamijeniti potrošačko prijenosno računalo nakon samo 3 godine jer je napravljeno od dijelova niže kvalitete, mogli biste na kraju platiti mnogo više.

7. Poboljšana izvedba za visoku produktivnost

Poslovna prijenosna računala dizajnirana su za korištenje iz dana u dan u poslovnom okruženju dok potrošačka prijenosna računala nisu. Ta će se razlika često pojaviti u stvarima poput memorije i procesorske snage. Prijenosno računalo poslovne razine napravljeno za produktivnost bit će bolje u obavljanju više zadataka odjednom i općenito će imati manje problema kada je riječ o performansama.

Kvaliteta dugo traje

Ne možete očekivati da će prijenosna računala namijenjena potrošačkom tržištu dati rezultate orijentirane na performanse. Vi i vaša tvrtka trebate impresivne uređaje odličnih tehničkih karakteristika.

Hrvatski Telekom osmislio je rješenje koje će malim i srednjim tvrtkama olakšati poslovanje, bez velikih izdataka.

Usluga Moj digitalni ured sastoji se od poslovnih računala marke DELL, koji dolaze s već instaliranom SIM karticom s 20 GB Internet prometa svaki mjesec, IT podrškom 24/7 za daljinski pristup računalu, kad god je potrebno, za otklanjanje poteškoća te uključenim svim popravcima pune 3 godine! Sve to uključeno je u fiksne mjesečne naknade već od 27,73 EUR (bez PDV-a), bez skrivenih ili nepredviđenih troškova, a ugovornu obvezu birate prema svojim potrebama.

Izaberite model laptopa koji odgovara vašem poslovanju i ne brinite se da će vaš posao ikad trpjeti. Kada vam istekne ugovorna obveza, provjerite aktualnu ponudu i jednostavno nastavite dalje koristiti uslugu s potpuno novim prijenosnim računalom! Ne brinite za prebacivanje podataka, na vama je samo da redovno radite back up, a Hrvatski Telekom se pobrine da se svi podaci prebace na novo računalo istog trena, bez prekida u radu vašeg poslovanja.

Saznajte više o usluzi Moj digitalni ured, i ne brinite više o izdacima vaše tvrtke!