NATIVE

Imamo listu najvećih „promašaja“ ispod bora


nemoj da i tvoj bude jedan od njih

Proslave, okupljanja i druženja s prijateljima te članovima obitelji, ono su što mjesec prosinac i sezonu blagdana čine tako čarobnom. Najdraži, domaće pripremljeni božićni kolači, uz par šalica kuhanog vina i gina, dodatno će začiniti festive atmosferu popraćenu svjetlucavom jelkom u svima najdražem kutku ovih dana. Smijeh i druženje s najbližima u blagdanskoj sezoni donosi i vrijeme darivanja, koje mami osmijehe na lica. Pokloniti savršeni poklon jedan je od najboljih osjećaja, osim ako je dar sve samo ne savršen pa ispadne prava noćna mora.

To je ta istovremena čar i rizik darivanja uz napetost u pozadini i iščekivanje hoće li se lice osobe ozariti kad otvori dar u kojem se kriju heklane papuče za po doma ili set donjeg rublja s apliciranim božićnim motivima koje ne bi nosio/la čak niti iz zezancije. Onda slijedi onaj blago i usporeno razvučeni kiseli osmijeh popraćen dubokim i iskrenim zahvalama i epitetima kako je odlično, super i baš mu/joj je to nedostajalo. Poznato?

Našli ste se sigurno u ovom scenariju, na strani osobe koja poklanja ili otvara dar i to vrlo vjerojatno ne samo jednom. Ono što zna biti super kod takvih poklona je da nam zbilja ostaju urezani u sjećanje pa ih se iz godine u godinu prisjećamo kroz smijeh ili ih u onom gorem scenariju i svake sljedeće ponovno nađemo ispod drvca.

Pitali smo ekipu o najgorim poklonima koji su se našli ispod njihove božićne jelke, ali i o njihovim osobnim najvećim promašajima koje su upakirali, jer tko je bez grijeha nek prvi baci kamen. Takozvani klasični, bezvezni, ali korisni pokloni u koje ubrajamo čarape, gaće (čak i one bez slike snjegovića), dezić, losion poslije brijanja i gel za tuširanje osvježili su kreativci koji idu čak i korak dalje. Neki bi to nazvali nezahvalnošću, ali što reći kad od svekrve dobiješ knjigu o bontonu ili od frendice ruž za usne, ali malo korišten jer ipak je shvatila da joj ta nijansa ne ide uz ten pa je nanovo oblijepila čep i fino ti ga s mašnom umotala?

Na listi su se našli i pokloni poput kokičara – jer zašto bi to radili u mikrovalnoj kad ti ovaj stroj može zauzet pola kuhinje i skupljati prašinu. Problem prelazi na viši nivo kad odmotaš onaj isti dar koji si ti toj osobi poklonio godinu prije, uvjeren kako je to bio super odabir, a i na kraju krajeva dobio si onaj široki, kiseli osmijeh s ogromnim zahvalama. Pobjedu ipak nosi cura koja od svog dečka za Božić dobila -ništa! Jer dečko ju je, ni više ni manje, nego zaboravio, a ona još i sad ima traume od toga pa za blagdane daruje čak i susjede. Svima po jedna fina čokoladica iz Kauflanda slatki je znak pažnje koji je kod njenog dragog izostao pa joj zato sad više nije dragi, a ni drag.

Činjenica je kako su nedostatak vremena, gužve po trgovinama uz trčanje s jedne strane grada na drugu, jedan od krivaca čime darovi rezultiraju onako kako ne bismo htjeli. Promašenu estetiku i poklone koji nose čudne poruke, a i kompletnu zbrku oko velikog božićnog shoppinga, bilo da se radi o namirnicama, piću ili darovima, možete izbjeći i obaviti sve na jednom mjestu i olakšati život sebi i svojim najmilijima.

Shopping lista često nema kraja, a brojke na računu u ovo škakljivo doba godine brzo se približavaju nuli, zato umjesto pahulja u Kauflandu padaju popusti pa je sniženo više od 250 božićnih slatkiša. Jako dobra vijest za curku koju je dečko ostavio na cjedilu s poklonom, kao i za njene bliže i dalje susjede koji će lizati prste od čokolade. Zapravo win-win situacija. Također su sniženi i oni korisni darovi poput poklon paketa kozmetike, više od 300 igračaka za one najmanje kao i borovi i božićne dekoracije. Posebna neodoljiva blagdanska ponuda u Kauflandu, uz odlične popuste na svakom uglu omogućit će ti da se i ti počastiš s nečim posebnim jer sigurno si bio dobar ove godine.

Okupljanje, osim poklona podrazumijeva i bogatu blagdansku trpezu, a nerijetko vuče i komentiranja koliko čega i na koji način je bilo pripremljeno. Svekrva s bonton knjižicom bi sigurno izbrojala količinu graška u francuskoj salati uz pokoji „dobronamjerni“ savjet o kvantiteti i kvaliteti sastojaka, ali još ne zna da joj snaha ove godine kupuje u Kauflandu koji ima veliku XXL ponudu proizvoda. Bit će svega u izobilju jer je još i sniženo više od 50 K-Favourites proizvoda kao i setovi pića, koji su prva pomoć kad imaš naporne goste ili samo gošću.

Gošćenje, čašćenje – bogatstvo okusa i raznolikosti uz iće i piće, valja i zašećeriti. Oni spretniji i vješti u Kauflandu mogu pronaći sve za pečenje kolača, ali kupiti i gotove slastice. Orehnjača, makovnjača, breskvice, kokos kocke – za svakog ponešto i fino kao da je iz vaše kuhinje izašlo.

Između ostalog, kad se sve stavi na lijepi ukrasni tanjur, tko zna jeste li ih pekli vi ili niste? Na kraju krajeva, ako se opet dotaknemo darova, domaće pripremljen ili kupljeni kolač nije poklon koji bi netko naveo na našu sljedeću božićnu listu najgorih poklona pa imajte i to na umu.

Vjerujemo da za godinu dana ne želite čitati ovakav tekst i pronaći svoj poklon u njemu pa je vaš pravac i centralno mjesto kupovine Kaufland, jer da bi darovali sve one drage ljude u vašem životu, dovoljna je dobra ponuda na jednom mjestu i vaš božićni duh koji će zasigurno izmamiti nekoliko osmijeha na lica. Nadamo se da osmijeh neće biti kiseli!