NATIVE

Izazov je prilika za uspjeh – Franck Jubilarna i hvalevrijedna akcija Korak u život pišu najtoplije životne priče


Donacijom 50 lipa od prodaje svake Ciglice, Franck Jubilarna zajedno s potrošačima, pruža podršku mladima da sigurnije zakorače u život.

Znanje je moć, njega nam nitko ne može oduzeti, a sama vrijednost obrazovanja – nema cijenu. Trud koji ulažemo u ostvarivanje „snova“, itekako se isplati, ali po istom tom putu, nemaju i ne uživaju svi iste mogućnosti. Obrazovanje itekako integrira pojedinca u društvo, a stečeno iskustvo tokom istoga, nezamjenjivo je te oštri socijalne vještine za koje ne postoji trodnevni tečaj, koji ih može nadoknaditi.

Sigurnost i podrška, to je ono što svako dijete treba od malih nogu. Prisutnost starije osobe, bila ona roditelj ili skrbnik, djetetu znači svijet. Nažalost, postoje djeca i mladi, čiji put nije bio lagan i nisu ili trenutno ne žive u odgovarajućim uvjetima, ali ono što je bitno jest – osvijestiti društvo spoznajom da svatko zaslužuje priliku iskazati se i dati ono najbolje od sebe.

Upravo vođeni tom hvalevrijednom gestom i mišlju kako za svakoga postoji mjesto pod suncem, tvrtka Franck će, uz podršku svojih stručnjaka iz područja upravljanja ljudskim resursima, za sve prošle i trenutne stipendiste „Koraka u život“, organizirati edukativne radionice. Važno je biti spreman za tržište rada, a upravo Franck već godinama otvara poslovni put mladim talentima kroz dvogodišnji mentorski pripravnički program Start Up, za studente koji su na kraju fakultetskog obrazovanja. Ono što nudi navedeni program je vrijedno radno iskustvo, stjecanje novih znanja i usavršavanje, konkurenta mjesečna primanja te mogućnost stalnog zaposlenja. I upravo tako se u Franck, na dvogodišnje usavršavanje i stjecanje vrijednog radnog iskustva iz različitih područja poslovanja, svake druge godine mogu prijaviti novi pripravnici, a stipendisti akcije „Korak u život“,  također će imati priliku biti obuhvaćeni ovim selekcijskim procesom. 

“Kao majka još više znam koliko je za djecu važna podrška roditelja. Koliko svojim odgojem, emotivnom i financijskom potporom gradimo osobe koje jednog dana sigurno odabiru svoje profesije i zadovoljno odlaze u samostalni život. Mnoga djeca to nemaju, pogotovo ona bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a koja se nalaze na samom pragu svog puta ka osamostaljivanju. Nesigurnost je tu neminovna, a financijski vjetar u leđa koji ova akcija Francka i udruge “Korak u život” osigurava, uz našu malenu suradnju, golema je pomoć svakom od potrebite djece u vidu stipendije kojom može odabrati obrazovanje kojem stremi i ostvariti se kao zadovoljan, produktivan i slobodan dio zajednice. Uključiti se možemo svi i na taj način biti dijelom zdrave i cjelovite obitelji kakvu zaslužuje svako dijete” – dodaje Nataša Janjić, jedna od prijateljica akcije.

Ovo je posebna godina za Franck Ciglicu jer Jubilarna kava slavi punih 50 godina. Ne postoji domaćinstvo u kojem poznata Ciglica nije našla mjesto, još od davne 1972., a kada je 1993. prvi put stigla na police u vakuumiranom obliku ciglice, po čemu je i dobila naziv, postala je istinska ikona u svijetu kava. Tradicija, djetinjstvo, uspomene isprepletene sadašnjošću, doveo je Franck u godinu kada tvrtka obilježava velikih 130 godina poslovanja. Vođeni kvalitetom i neprestanom željom za rašću, održavajući ono najvrjednije godinama, Franck se pozicionirao na najviše moguće ljestvice ideala te je samim time primjer mladima te svima čija je želja za učenjem i napretkom u zdravom i poticajnom okruženju, prisutna.

I baš kao život, legendarna Ciglica svakom ispijenom šalicom, piše one najtoplije priče. U suradnji s humanitarnom akcijom „Korak u život“, u periodu do 8. svibnja, od prodaje svake Ciglice, odnosno vakuumiranog pakiranja od 250 g, Franck Jubilarna donira 50 lipa za hvalevrijednu akciju. Sredstva su namijenjena osiguravanju stipendija za fakultetsko obrazovanje mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Donacijom 50 lipa od prodaje svake Ciglice, Franck Jubilarna zajedno s potrošačima, tako pruža podršku mladima da sigurnije zakorače u život. Na ovu akciju smo pozvani svi jer ponekad je toliko malo potrebno da bi nekome pomogli i doslovno promijenili kvalitetu života. Ispijajući omiljenu kavu u toplini vlastitog doma, nekome život možemo učiniti slađim, koliko god on ponekad bio gorak.