NATIVE

JINGLE BELL ROX


Posjetili smo najposebniji Advent u Istri

Istra kao destinacija privlači domaće i strane goste ponajviše u toplijim, vedrijim danima s puno sunčanih sati kroz dan. No ako ste u posljednje vrijeme listali novine i portale zasigurno ste mogli primijetiti sve veći broj savjeta kako provesti blagdane i vikende pred nama u Terri Magici. Izbor svakako ne čudi. Čarobni poluotok, popularno zvan Mala Toskana nudi apsolutno sve kao i po ljeti, ali sada uz pregršt lampica, vesele glazbe i mirisa teranina i istarskih delicija u zraku. Izbora za minglanje i adventiranje je puno, a mi vam donosimo prijedlog kako provesti nezaboravne blagdanske dane koji su pred nama na najposebniji način koji ćete dugo pamtiti.

Podno Motovuna pronašlo se mjesto za jedan drugačiji Advent. Gdje vlada čarobna, posebnija i ugodnija atmosfera. Rekli bismo obiteljska. Advent naziva JINGLE BELL ROX smješten na terasi Roxanich Winery & Design Hotela pretvorio je navedeni hotel u pravu malu bajku. Iza projekta stoji složna obitelj Rožanić koja je za svoje posjetitelje pomno isplanirala blagdanski program za velike i male. Mnogobrojne lampice, veliko klizalište, predivni prizori, živa glazba, besplatan ulaz i kućice s hranom i pićem su sve što vam je potrebno za posebnu večer.

 

Odlučite li provesti nekoliko dana u Roxanich Winery & Design Hotelu kao što smo i mi, svakako preporučamo, prije minglanja na Adventu i degustacije na kućicama, dan provesti u prirodi kušajući ono najbolje što Istra nudi. Dovoljno je raspitati se na recepciji o Experience programu i zatražiti turu.

Tada kreće prava avantura, čak i za vrhunske znalce ovog kraja. Sjedate u avanturistički Land Rover Defender i prepuštate vožnju svom vodiču. Na vama je samo da upijate što više idiličnih prizora, i tu i tamo zamolite za kratki stop jer ste pronašli savršeni spot za Instagram fotku. Ako ćemo biti realni, mogli bismo svakih 5 minuta stati jer prizor za prizorom svaki je ljepši i posebniji od prethodnog.

Naša tura se sastojala od dva posjeta. Prvo veliku dobrodošlicu na našem mini izletu nam je poželjela obitelj Karlić na svome imanju gdje svake godine primaju sve više i više posjetitelja iz cijeloga svijeta. Ipak, kažu kako najviše obožavatelja imaju, nećete vjerovati, iz Singapura! Tamo su itekako ludi za našim istarskim tartufima, tvrdi nam Radmila Karlić, koja potiče iz obitelji tartufara. Nakon kratke edukacije o tartufima i njihovom traženju, odnosno lovu na iste došlo je vrijeme da upoznamo četveronožne tragače, degustiramo proizvode ali se i opremimo istim za povratak u metropolu. Ipak, stižu blagdani i teranino je visoko na listi želja. A mi smo se svakako oduševili onim koji u sebi sadrži i tartufe!

Za sve ljubitelje tartufa oduševit će i vijest o skorom otvaranju muzeja tartufa gdje možete pronaći apsolutno sve što vas je zanimalo o ovoj skupocjenoj gljivi. Mi smo imali priliku premijerno proviriti u muzej i zaželjeli našim domaćinima sreću na otvaranju i u budućem radu.

Putujući prema drugoj lokaciji nismo mogli sakriti oduševljenje i tradiciju koju toliko poštuje obitelj Karlić. I dok smo raspravljale o mogućnostima koje Istra nudi naš, kako se sam nazvao, šofer upozorava kako sada idemo opasno u brda. I nije bio u krivu! Uskom cesticom našli smo se nakon nekoliko minuta na vrhu brda sa samo nekoliko kuća. Na početku odmah primjećujemo znak B10. Tada nam u susret dolazi simpatični vlasnik Boris i poziva nas unutar svoje oleoteke kako bismo više doznali o ulju koje s ljubavlju radi sa svojom obitelji. Naime, nakon života u Zagrebu ova mlada obitelj pronašla je svoj komadić raja s pogledom na dolinu rijeke Mirne, Grožnjan, a ako je lijep dan i more. I ništa im ne fali, priča nam naš sugovornik Boris.

 

Ulazimo u oleoteku gdje smo se odmah osjećali kao kod kuće. Divan kamin, pogled kroz prozor i interijer natjerali su nas na osvrtanje oko sebe. Tada primjećujemo tamnoplave male staklene čašice i Boris kreće s pričom čemu iste služe. Nećemo vam previše otkriti ali naučile smo na pravi način degustirati i procijeniti kvalitetu maslinovog ulja, na početničkoj razini, naravno. Od početka do sada, Boris i njegova supruga Sanja napravili su puno. Priča nam Boris kako je tu nekada gdje mi stojimo sve bilo obraslo i vapilo je za obnovom. Obitelj Galić je imala viziju i danas su ponosni vlasnici maslinika gdje uživaju provoditi vrijeme zajedno sa svoja dva dječaka. Napuštamo njihovo malo idilično mjesto i krećemo prema našoj bazi, Motovunu, gdje se jedva čekamo spremiti za JINGLE BELL ROX Advent u našoj sanjivoj dizajnerskoj sobi prepunoj detalja.

Klizalište se otvara svaki dan u 12 sati dok živa glazba kreće oko 18 sati na otvorenome. JINGLE BELL ROX Advent sastoji se od tri kućice. Na prvoj se zaustavite kako biste degustirali Aura proizvode i započeli predvečernje druženje. Kada ogladnite na Roxanich kućici uvijek možete pronaći razna slana jela i vinsku ponudu. Ako vas uhvati želja za slatkim tu je i Dolce kućica gdje se možete zasladiti dok se zabavljate uz DJ Deni Miočića i razne druge izvođače koji su zaslužni za podizanje atmosfere i sve to s pogledom na pejzaže doline rijeke Mirne.

 

Ovo je i idealna prilika za posjetiti vinski podrum i izložbu Petre Rožanić i doznati malo više o rebrandingu 20 etiketa vina oslikanih od strane umjetnice Petre Rožanić. Vina su sada podijeljena u tri različite linije: PHILOSOPHY, SORELLE i FIRST ROSES, svaka posebna na svoj način, napravljene bez kompromisa, u skladu s prirodom.

Kada spojite sve navedeno, bajkoviti, do sada najzanimljiviji Advent, experience trenutke, uživanje u gostoljubivosti i kako je na početku teksta spomenuto obiteljskoj atmosferi, ne preostaje vam ništa drugo nego započeti s planiranjem posjeta Roxanich Winery & Design Hotela. JINGLE BELL ROX Advent je tu kako biste se opustili s najmilijima i stvorili nove zajedničke trenutke za pamćenje.