NATIVE

Kako da blagdansko darivanje suprotnog spola ne bude nemoguća misija?


Božić nam je svakim danom sve bliže, a s njime i dobro poznati običaj darivanja. Osim pomisli na mlince, puricu, kolače i sve ono fino što se očekuje za božićnim ručkom, ako niste osigurali poklone za najmilije, sad je krajnje vrijeme da promislite i o tome. Vrlo vjerojatno već jeste nešto razmišljali, ali svake godine ta naizgled nemoguća misija, čini se sve teža i neizvediva. Snježne pahulje iza prozora, miris kuhanog vina pomiješan s neodoljivim blagdanskim ručkom i toplinom koja se širi iz kuhinje, tu i tamo sasiječe pitanje blagdanskih darova.

Vječito pitanje savršenog dara, pogotovo za suprotni spol, godinu za godinom uspijeva pokvariti idilu blagdanske kupovine i svjetlucavih izloga. Muškarci kažu da je ženama nemoguće nešto pokloniti jer ni s čim nisu zadovoljne, a žene će za muškarce reći da njima ništa ne treba. Nažalost agonija se nastavlja ako osoba koju darujete spada i u onu uvjerljivo najgoru kategoriju čija kombinacija riječi zvuči zastrašujuće, a skriva se iza „čovjek koji već ima sve“.

On ili ona – nebitno je ako posjeduje sve potencijalne poklone jer uslijed same pomisli na darivanje iz sjećanja ispari čak i miris fine domaće purice. Zvuči loše, ali mora postojati način da darivanje suprotnog spola ne bude nemoguća misija. Znamo, naravno, muškarci su za sve ove godine ispucali sve ideje za poklone poklanjajući dragoj nakit, parfeme, šminku, cipele i torbice, dok su muškarci opremljeni čarapama, puloverima, setovima za prije i poslije brijanje i to vjerojatno do kraja života. Nakon već gotovo svega viđenog vrijeme je da dokažete da još uvijek možete ugodno iznenaditi paketićem ispod jelke.

Ako se uz količinu neodlučnosti odlučite osloniti i na statističke podatke, oni kažu kako su istraživanja o božićnim kupovnim navikama pokazala da više od 50% ispitanika za blagdane očekuje neku vrstu zanimljivog tehnološkog poklona. Ako malo bolje promislite, činjenica i je kako svi muškarci vole tehnologiju i gadgete pa nije iznenađenje su se tehnološki gadgeti našli na prvom mjestu božićnih želja. S druge strane, žene se i dalje na prvu ne povezuje s gadgetima koliko i muškarce, što je u današnje vrijeme totalno pogrešna pretpostavka.

Da nije dobrih mobitela i kamera, ne bi bilo niti dobrih fotki na Instagramu. Šalu na stranu, neminovno je da je vrijeme u kojem živimo ujedno i vrijeme tehnologije stoga vjerojatno ne postoji osoba koja ne bi bila oduševljena da ove godine ispod božićnog bora dobije neki pametni uređaj. Korisni gadgeti su prije svega funkcionalni, praktični i zanimljivi darovi koji se koriste duži period, a momentalno izvlače osmijeh na lice. Ono s čim nikako ne možete pogriješiti je zasigurno pametni telefon koji koristimo uvijek, stalno i za sve, bilo to poslovno ili privatno.

Odabir uređaja je sljedeća stepenica koju morate proći, sukladno njegovim opcijama i karakteristikama koje će oduševiti onog koji će dar odmotati. Jedan od zasigurno najljepših smartphonea na tržištu, koji će već na prvi pogled detaljima osvojiti žene, izbirljivim muškarcima će pažnju plijeniti i neosporivo dobrim karakteristikama. Radi se o Huawei nova 9 pametnom telefonu kojeg ultra tanak dizajn od samo 7,77 mm debljine i savršena lakoća te odlična kamera pozicioniraju kao trenutno najtraženiji uređaj i uz to savršen božićni poklon s kojim ćete „zakucati“ovo godišnje blagdansko darivanje.

Ženama će osim raznih funkcionalnosti služiti i kao ultimativni modni detalj jer uređaj dostupan u plavoj boji pod promjenjivim svjetlom konstantno mijenja boju i privlači pažnju, dok je za muškarce i one koji teže suptilnoj klasici mobitel dostupan i u crnoj boji.

Bitno je napomenuti kako je kamera jedna od ključnih karakteristika ovog uređaja i neće je se posramiti niti Instagram objave vaše drage. Aktivnosti pa čak i poslovne, vezane za promociju poput snimanja ili fotografiranja hrane, šminkanja ili portreta poprimit će novu dimenziju uz glavnu kameru od 50 MP koja će zabilježiti svaki detalj u visokoj rezoluciji. Ono što će posebno razveseliti ljubitelje fotografije i snimanja je mogućnost istovremenog snimanja prednjom i stražnjom kamerom u 4K rezoluciji uz mogućnost prebacivanja u toku snimanja ili korištenje mogućnosti snimanja s dva prikaza i dvije različite perspektive odjednom, pa je to dodatna pogodnost za kreativno amatersko pa čak i profesionalno snimanje.

Dual-View opcija video preglednika omogućava pregled snimljenog sadržaja iz obje perspektive, a uz opciju usporenog (Slow-motion) i ubrzanog (Time-lapse) načina snimanja, filtere i pozadinsku glazbu dobit ćete pravi profi sadržaj. Sve to može se odrađivati bez brige da će prebrzo pojesti bateriju jer je kapaciteta 4.300 mAh, a zahvaljujući Huawei SuperCharge tehnologiji i punjaču koji dolazi u paketu, ako se i zaigrate, baterija će biti napunjena 100% za manje od 40 minuta. Čak 1,07 milijardi boja na zaslonu u boji P3 s punom širinom i visokim kontrastom HDR10, oživjet će svaki detalj.

Ukoliko želite kupiti poklon za najmilije, vašu bankarsku aplikaciju možete pronaći na HUAWEI App Gallery-u. AppGallery uz ponudu mnoštvo domaćih aplikacija, olakšat će svakodnevicu u samo par klikova na uređaju pa umjesto čekanja u banci, vaš partner vrijeme može pokloniti vama.

Zapravo, ovo je poklon od kojeg će svi na kraju imati koristi! Neizostavne globalne aplikacije poput Vibera, igrica i sadržaja za uređivanje fotografija i videa na smartphone je moguće skinuti putem preglednika Petal Search, jednostavno i lako kao što ćete i stići na željenu lokaciju uz aplikaciju za navigaciju – Petal Maps. Putovanja, izleti ili sami odlazak na posao lakši su kad vas netko upozori na gužve i stanje u prometu.

Još jedan od gadgeta s kojim nećete pogriješiti, leži upravo u njegovoj praktičnosti. Riječ je naravno o pametnom satu koji će sve potrebne informacije osobi kojoj ga poklonite omogućiti na dlanu ili bar zapešću ruke. Novi Huawei Watch GT 3 dolazi u dvije varijante pa ih kao takve možete primijeniti za muški ili ženski dar. Dizajn možete odabrati sukladno preferencijama i stilu osobe, dok ona kasnije može i sama određivati izgled i pozadinu koji najbolje odgovara osobnom stilu uz bogati izbor remena koji će se uklopiti u svaku priliku. Osim toga, podržava i bežično punjenje, a trajanje baterije ovisno o modelu traje od 7 do 14 dana.

Bez problema, argumentirano i potkrijepljeno statistikama možemo reći da je Huawei nova 9 u kombinaciji s pametnim satom pravi i nepogrješivi odabir ovih blagdana. Podjednako oduševljenje će izazvati i kod onog tipa u odijelu, s aktovkom u jednom ruci kao i kod pripadnica nježnijeg spola koje paze i na one najmanje detalje. Usklađivanje osobnog i poslovnog stila te veličina uređaja kako bi mogao stati u često prenatrpane torbice ili muške džepove, a istovremeno omogućiti preglednost i vrhunske fotke uvjeti su koje Huawei nova 9 u potpunosti ispunjava.