NATIVE

Kako pokrenuti online biznis uz samo jednu stvar?


Jeste li se pitali što danas treba da bi se pokrenuo mali biznis? Osim trunku sreće, naravno?  Odgovor je toliko jednostavan, no s druge strane još uvijek izaziva čuđenje među generacijama boomera i djedova i baka koji baš teško prihvaćaju činjenicu da je danas sve digitalizirano

Čari online kupnje poznajemo više od 10 godina, međutim kupnja robe i usluga preko društvenih mreža jednostavniji je i noviji pristup prosječnom kupcu. Instagram je tako mreža koja je izrodila brojne male biznise pa se sve više milenijalaca i pripadnika Z generacije odlučuje na ovu kupnju.

Ne zato što su roba i usluge putem Instagrama povoljnije, nego korisnici imaju osjećaj kao da se dopisuju s prijateljem dok kupuju personaliziranu torbu ili nečiju tek nekoliko puta nošenu jaknu poznatog high street branda. Sve je brže, pošiljku s lakoćom prate i pošiljatelj i primatelj, a posvećenošću svakom kupcu vlasnici malih biznisa sve više rastu i osluškuju tržište. Znaju što moraju mijenjati, što zadržati, kakav tip robe ili usluga prodavati… No, umjesto da krenemo previše u širinu, otkrivamo vam kako pokrenuti mali modni shop putem Instagrama. Možda je to najlakše zarađeni novac koji ćete ikad imati na računu!

View this post on Instagram

A post shared by CHIMI (@chimieyewear)

Imate višak odjeće, obuće, sportske opreme, modnih dodataka…? Super, uz samo par detalja postanite sami svoji šefovi i pokrenite brand uz pomoću robe koja je vašom vlastitom nepromišljenošću gotovo završila na smetlištu umjesto u nečijem  ormaru. Znate onu: „One man’s trash is another man’s treasure.“? Na toj poznatoj uzrečici neki su zaradili milijune!

View this post on Instagram

A post shared by Song Of Style (@songofstyle)

Prvi korak je dobra fotografija. Jeste li se pitali kako su neki vintage shopovi uspješniji od drugih? „Imaju profesionalne fotografe“, pomislite i odmahnete rukom. Krivo! Jeste li znali da je većina današnjih modnih kampanja, čak i velikih brandova, snimana upravo kamerom mobitela? No, to ne smije biti obična kamera. Mora imati PRO opciju, opciju portreta, group selfie editiranje, a za video formate timelapse i neizostavan slow motion. Uvijek birajte mobitel s barem 3 kamere i kristalno čistom selfie kamerom jer puno puta ćete sami sebi biti jedini fotograf!

View this post on Instagram

A post shared by REVOLVE (@revolve)

Fotografije su bitne, no zvuk iz videa je taj koji čini razliku. Većina današnjih mobitela ima dosta dobar zvuk, no onaj najkristalniji ipak je rezerviran za Motorolu G9 Power s odličnim sound sistemom. Ovaj genijalan gadget savršeno sinkronizira sliku i zvuk zbog kojih će vaša videa postati toliko realistična, poput 4D filma! Ne zaboravite na editiranje fotografija i videa. S ovim smart telefonom bez problema editiramo odmah nakon fotografiranja, bez potrebe za preuzimanjem dodatnih aplikacija. Dorada sirovih fotografija uz pomoć Motorolinih filtera i četkica za popravljanje znači da su PhotoEditori za vas od sada prošlost!

OK, sada kada imate fotke i videa koja prezentiraju odjeću vašeg Instagram shopa, vrijeme je za uređivanje stranice. Nadamo se da ste ime već smislili, no čak i ako vam je odabir naziva došao na red nakon kreiranja foto i video sadržaja budućeg webshopa, još uvijek stignete krenuti u potragu. Srećom da je Motorola G9 Power pripadnik 4G generacije mobilnih uređaja sa super brzim internetom. Iznenadit ćete se kolikom brzinom ćete pronaći ime za brend, potrebne uzrečice i loga koja isto možete kreirati kroz sučelje vašeg mobitela.

View this post on Instagram

A post shared by Gisou (@gisou)

Pripremili ste fotografije, imate ime i vaša Instagram trgovina je spremna da ide live? Bravo! Uključite što više prijatelja, proširite dobar glas, najavite svima  da u trenutku lansiranja vašeg Instagram shopa počnu like-ati, share-ati i javljati drugim prijateljima da je novo mjesto za online kupnju napokon ugledalo svjetlo dana! Vaši prvi kupci će zasigurno biti vaši prijatelji, obitelj i kolege s posla. No, osim dobrog glasa koji će se proširiti od strane vašeg uskog kruga, ne smijete zaboraviti niti na oglašavanje i influencer marketing. Krenimo redom.

Oglašavanje za Instagram se vodi kroz Facebook page. Vrlo profinjeno, skineš Facebook Business aplikaciju i kreneš oglašavati. Zvuči lagano? Tu tek počinju problemi jer se može dogoditi da vam mobitel ničim izazvan otkaže poslušnost. Zastajkivanje, predugo otvaranje, prekidanje veze… Puno je komplikacija prilikom postavljanja oglasa koje vam mogu rušiti promet, a tada se baterija troši toliko brzo bez da uopće primijetite. Tu opet uskače Motorola 9G power. Snažan i moćan suputnik gdje god se nalazite, s baterijom koja traje i do 12 sati i mogućnošću brzog napajanja.

View this post on Instagram

A post shared by Camila Coelho Collection (@camilacoelhocollection)

Što je još potrebno za pokretanje Instagram shopa? Osim oglašavanja i podrške vaših roditelja, za potrebe Instagram shopa svakako uključite popularne influencere. Oni će vam biti od koristi ne samo zato što će privući pažnju nošenjem odjeće novog mladog Instagram shopa, nego i da vas upute u najnovije tehnike digitalnog marketinga, da vas savjetuju koje aplikacije koristiti te pomognu oko targetiranja i optimalnog vremena za objavljivanje sadržaja.

View this post on Instagram

A post shared by Camila Coelho Collection (@camilacoelhocollection)

Sve novosti u digitalnom marketingu, zapisujte u svoj pametni uređaj G9 power, koji ima beskrajno veliku memoriju. Naravno,  nije dosta slušati druge, obrazujte se i sami. Čitajte i pišite e-knjige, fotografirajte novu izložbu u gradu, družite se s osobama koje imaju slične brandove poput vašeg, sudjelujte u online konferencijama i on line marketima. Budite otvorenog uma, uspjeh ne dolazi preko noći, no možete se potruditi da sve što želite i ostvarite. I uvijek sa sobom imate malog pametnog pomagača – Motorolu G9 Power!