NATIVE

Pametni sat u ulozi vašeg osobnog trenera


Elegantan, jednostavan i prepoznatljiv pametnjaković na vašem zapešću dovodi vas u formu i brine o vašem zdravlju. Jednostavnost koja donosi napredak – upoznajte svog novog osobnog trenera

Bez dvojbi možemo reći da su prednosti koje nam je donijela moderna tehnologija beskonačne i da se ustalila u našoj svakodnevnici do razine na kojoj nam je dan bez nje gotovo nezamisliv. Sve te tehnikalije prigrlili smo s ciljem da što efikasnije i brže rješavamo probleme te si tako osiguramo više vremena za ono što je važno. Uz mogućnosti koje nam otvara gomila pametnih uređaja, trudimo se podići kvalitetu života na višu razinu, a naša je svakodnevnica postala neusporedivo jednostavnija nego što je nekad bila. Drugačije komuniciramo, mijenjaju nam se životne navike, mijenjamo svoje domove, a mijenja se i način na koji brinemo o sebi i svom zdravlju. Složit ćemo se da su slobodno vrijeme, putovanja, ulaganje u zdravlje, tjelesna aktivnost i osjećaj sigurnosti svakako stavke koje obogaćuju život svakog pojedinca. U našem modernom i tehnološki usmjerenom svijetu nerijetko upadamo u rutinu usmjerenu na posao i obaveze, priključeni smo na računala i telefone 24/7, i uz potpuno automatizirane sustave često zaboravljamo upravo ono što bi trebalo predstavljati prioritet.

Jeste li se, uz užurbani tempo koji vam nameću svakodnevni zadaci, ikad zapitali je li vaše zdravlje na zadovoljavajućem nivou i kako ga uopće pratiti? Napretkom tehnologije napredovali su i uređaji čija je univerzalna funkcija dobila novu dimenziju pa su tako i ručni satovi koji služe isključivo da bismo saznali koliko je sati ili kao modni dodatak, postali stvar prošlosti. Uz pametne mobilne uređaje u tren oka ćemo saznati točno vrijeme, namjestiti budilicu ili otvoriti kalendar, a “obične“ analogne satove danas sve češće mijenjamo za lijepo stilizirane i široko-funkcionalne pametne satove.

Na najosnovnijoj razini, pametni satovi su produžetak pametnog telefona – primaju obavijesti, odgovaraju na telefonske pozive, omogućuju korištenje aplikacija i u konačnici pokazuju vrijeme, ali glavna mogućnost pametnog sata revolucionira čak do zdravstvene razine, dopuštajući nam da preuzmemo odgovornost za svoju tjelesnu i mentalnu dobrobit te da uz mnoštvo dostupnih aplikacija procijenimo fizičku razinu kvalitete života i unaprijedimo istu.

Od brojnih značajki pametnih satova, Samsung Galaxy Watch4 u sebi skriva nekoliko zanimljivih novosti koje ne samo da mogu poboljšati vaše zdravlje, već će Vas svakodnevno motivirati na razini osobnog asistenta i trenera čiji je prioritetni zadatak održati vas u top formi:

Praćenje koraka

Jedan od najjednostavnijih načina da poboljšate svoje zdravlje i povećate razinu aktivnosti je napraviti 10.000 koraka dnevno. Zadajte si cilj i uz Galaxy Watch4 pratite prijeđene korake, mjerite prijeđenu udaljenost, vrijeme i potrošene kalorije.

Analiza spavanja

Nedostatan san ili njegova loša kvaliteta mogu ostaviti ozbiljne i dugoročne posljedice na zdravlje. Integriranim senzorom za praćenje spavanja Samsung Galaxy Watch4 prati obrasce spavanja i pruža cjelovitu analizu faza vašeg odmaranja. Poboljšane mogućnosti omogućuju čak i mjerenja razine kisika u krvi ili tipove hrkanja na temelju kojih možete dobiti napredne uvide i savjete koje donosi Nacionalna zaklada za spavanje radi postizanja bolje kvalitete i trajanja spavanja.

Nedostatan san ili njegova loša kvaliteta mogu ostaviti ozbiljne i dugoročne posljedice na zdravlje. Integriranim senzorom za praćenje spavanja Samsung Galaxy Watch4 prati obrasce spavanja i pruža cjelovitu analizu faza vašeg odmaranja. Poboljšane mogućnosti omogućuju čak i mjerenja razine kisika u krvi ili tipove hrkanja na temelju kojih možete dobiti napredne uvide i savjete koje donosi Nacionalna zaklada za spavanje radi postizanja bolje kvalitete i trajanja spavanja.

Podsjetnici za vježbanje

Svi znamo da bismo trebali vježbati, ali često je najteži dio vježbanja pretvoriti to u naviku. Novi Wear OS operativni sustav omogućuje bolje povezivanje s Googleovim servisima i aplikacijama te jednostavan pristup omiljenim aplikacijama za zdravlje i fitness. Galaxy Watch4 prepoznaje tjelesnu aktivnost kako bi pratio vaše rutine, podsjeća Vas na zadane ciljeve i uz sustav namijenjen za više od 90 vježbi pruža još preciznija izvješća o Vašim treninzima.

Zdravlje pod kontrolom

Dosad najveće inovacije u razvoju pametnih satova donosi BioActive senzor koji Vam omogućujete da upoznate svoje tijelo na novoj razini. Vaš pametni sat prati stanje cijelog organizma u realnom vremenu, mjeri sastav tijela, postotak tjelesne masti, skeletnih mišića, tjelesne tekućine te uz aplikacije za praćenje otkucaja srca, disanja i tjelesne aktivnosti generalno, čini Galaxy Watch 4 idealnim partnerom na vašem putovanju prema zdravijoj verziji sebe.

Motivirani, aktivni i sa stilom uz Galaxy Watch4

Dolaskom hladnijih dana razina motivacije najčešće pada zajedno s temperaturama pa čak i oni najaktivniji trebaju više discipline nego inače. Kad treniranje postane gnjavaža, motivaciju potražite na svom zapešću. Elegantan, jednostavan i prepoznatljiv izgled i funkcionalnost koje odlikuju Samsung Galaxy Watch4 i Watch4 Classic probudit će i one s najgorom zimskom depresijom i dati im motivaciju to keep moving.

Dvije inačice novog Samsung pametnog sata razlikuju tek detalji u dizajnu, ali dijele gotovo iste specifikacije i mogućnosti personalizacije uz koje ćete s lakoćom savladati sve vaše treninge i svakodnevne izazove.