NATIVE

Kako uštedjeti bez patnje?


Uz ovih par trikova!

Život je skup, ako vam netko to još nije rekao! Kako radite toliko puno, a novaca nikad nemate? I tko je točno kriv za to? Vaši roditelji jer vas od malena nisu naučili kako štedjeti, profesori jer osnove tržišta i ekonomije niste prenijeli u praktičan život ili jednostavno društvo u kojem su na svakom koraku predmeti koji pozivaju na kupnju bez prave svrhe? Koliko god bi bilo jednostavnije kriviti druge, ako ne znate upravljati vlastitim financijama, odgovornost je ipak isključivo na vama! No, ne brinite, život je velika škola, a malim trikovima svakodnevice svatko može naučiti štedjeti bez previše odricanja.

autor: Mara Tadić

Prije svega, dostavljena hrana i odlazak u restorane je često opcija svih onih koji zdravu hranu i svježe organske namirnice smatraju luksuzom.

Naravno da će prosječnom promatraču kilogram očišćenih organskih badema biti skup ako za tu cijenu može pojesti nekoliko fast food menija. No postoji velika razlika, a zove se dugoročna održivost. Kilogram zdravih orašastih plodova može potrajati i nekoliko mjeseci i spriječiti vas da posežete za čipsom i čokoladom, dok ćete se nakon obilne fast food eskapade poželjeti zatvoriti u kuću i plakati nad sudbinom u kojoj ćete i dalje cijelu plaću trošiti na hranu.

autor: Mara Tadić

Kuhajte, birajte zdrave namirnice, koristite aplikacije koje vam govore o izvornosti prehrane. Aktivirajte appove za jednostavne i jeftine, a preukusne obroke zbog kojih ćete poželjeti kuhati za sebe, obitelj i sve prijatelje. Kuhanje doista može biti zabavno, a i vizualno očaravajuće.

U udobnosti svoga doma mirne ruke možete snimati storije vašeg jela pod svim kutovima danjeg i noćnog svjetla te se pohvaliti sjajnim receptom na društvenim mrežama. Uz četiri stražnje i jednu prednju kameru, omjer koji imaju gotovo svi Motorola mobiteli nove generacije, život je neopisivo jednostavniji. Rezolucija od 64 megapiksela zvuči dosta fascinantno!

Znate što je još fascinantno? Koliko puno možete uštedjeti u dnevnom prijevozu. Jeste li napokon prešli na električni automobil? Iako se u ovom trenutku čini kao luksuz, vozila na električni pogon dugoročno kreiraju bolje sutra za nove generacije, blagonakloni su prema okolišu, tihi su i manje skloni amortizaciji, a te sve benefite možete provjeriti kroz Carbon Footprint & CO2 Tracker for Travel & Food.  Ona će vas navesti na odabir još boljih alternativa – hodanje i vožnja bicikla.

I ne brinite se, ako mislite da su to dva zamorna načina transporta, razveselit će vas vijest da vaš mobitel prati i pamti svaki vaš korak. Poput trenera koji vas ohrabruje jer napokon radite korisne korake u danu! Za one koji žele znati više, moguće je i instalirati neke aplikacije koje će vas napokon pokrenuti. Ako imate Motorolu g30, ne brinite, ovi appovi vam neće potrošiti znatnu količinu baterije. Dapače, baterija traje i do 131 sat! Iako smo pričali o prijevozu, slučajno smo u cijelu priču uveli hodanje i polako vježbanje, jer bez kvalitetne fizičke aktivnosti teško da bismo preživjeli teške pandemijske dane koji su srećom iza nas.

Nemojte niti pomisliti da je sport nešto na čemu trebate štedjeti do krajnjih granica, posebno ako si želite uskratiti odlazak u teretanu radi nekoliko stotina kuna više mjesečno u budžetu! Čak i ako ne želite plaćati teretanu, opcije postoje. Trčanje je besplatno, planinarenje i brzo hodanje ne koštaju baš ništa, a ako trebate dodatnu motivaciju, stavite slušalice u uši i uživajte u omiljenoj playlisti. Kružni zvuk, duboki basovi i kristalno čisti vokal vašeg telefona su sve što vam treba za dobru rundu trčanja!

autor: Mara Tadić

Istina, sport je lijek, no smijeh je još veći! Ne brinite se, ne želimo da štedite na smijehu, nego da promislite o načinu provođenja slobodnog vremena, koje je najveći luksuz koji se volite priuštiti. Kino zamijenite gledanjem filmova na zaslonu svog mobitela, čitajte e-knjige, a pub kvizove preselite na online igre znanja! U svoj toj zabavi mobitel ne smije zatajiti. Rješenje je definitivno Motorola g30 koja ima 6.5 – inčni zaslon živih boja, brzi Internet, odličan zvuk i zapanjujuće 4D boje! Za real feel kino, pub ili kazališnu predstavu.

autor: Mara Tadić

Uz ove male dnevne trikove moguće je uštedjeti i na onome što je potreba i na onome što je želja. A želja vam je imati i dobar gadget. Birajte onaj koji će biti idealan omjer cijene i kvalitete, dizajna i funkcionalnosti, brzine i učinkovitosti. Birajte Motorolu g30 i otkrijte zašto je baš ovo mobitel koji zamjenjuje laptop, računalo i telefon u jednom!

autor: Mara Tadić