NATIVE

Minglanje s ekipom seli se na Advent Zagreb


Donosimo ti plan dobre zabave

Sezona uživanja u Adventu koji predstavlja jedan od najveselijih i najljepših doba godine je i službeno krenula. Od 27. studenog, Zagrebačko središte poprimilo je onaj svoj posebni adventski duh i blagdanski ritam stvoren za dobru zabavu s ekipom. Sami spomen ovog predblagdanskog razdoblja asocira na druženje i veselje s obitelji i prijateljima, a savršeno minglanje i izlasci nisu potpuni bez dobrog pića i još bolje hrane. Osim po idiličnom uređenju i blještavilu koje dopire sa svih strana, zagrebačke ulice u tim su danima dobro poznati po mirisima neodoljivih slastica, finih kobasica i kuhanog vina. To znači da je vrijeme da se okupi ekipa i da bajkovitu atmosferu začinite svojim smijehom i dobrim raspoloženjem, a mi vam donosimo samo neke od mnogobrojnih mogućnosti za top adventski mingl!

Ljubav ide kroz želudac, a hrvati su poznati i po svojoj ljubavi prema finoj hrani pa je neupitno kako jedna od stanica mora biti neka od već spomenutih delicija s adventskih kućica ili restorana u gradu. U sklopu projekta Zagreb Jingle Mingles, ti i društvo imate priliku minglati se u posebno uređenom okruženju, na čarobnim terasama mnogobrojnih ugostiteljskih zagrebačkih objekta, naravno uz bogatu ponudu hrane i pića. Začinjena nije samo hrana, već je i projekt začinjen slatkim iznenađenjima i događajima čije će informacije biti dostupne na Zagreb Mingles službenoj stranici kao i njihovim društvenim mrežama. Od tebe i ekipe se samo očekuje da se na vrijeme informirate i dođete na klopu i cugu uz obavezni selfie za duge uspomene. Stvari možete i vi sami još dodatno začiniti u igri međusobnog natjecanja. Tko može pojesti više knedli ili popiti više čaja s rumom?

 

Runda dobre glazbe i plesa čeka vas na nezaobilaznom i najromantičnijem zagrebačkom parku Zrinjevac uz magični sjaj bijelih lampica, koji mame osmijehe na lice dok na Europskom Trgu frendove možeš upoznati s orašarima i osigurati fotku dostojnu svih društvenih mreža. Advent na Zrinjevcu preporučujemo posebno petkom, subotom i nedjeljom kad možete uživati u koncertima raznih izvođača kao što su Marko Tolja, Damir Kedžo, Mia Dimšić te mnogi drugi.

Svi adventski putevi na kraju moraju vas odvesti i do Gornjeg grada. Ovo predbožićno razdoblje je dosta emotivno pa podijeli sa svojim društvom tople emocije i radosni osjećaj zajedništva uz projekt Svjetlost Adventa. Ulice i prozori Gornjeg grada uz pomoć lampica, zvjezdica i ostalih čarobnih ukrasa ispričat će vam svoju toplu priču.

Advent  Zagreb svake godine sve je bolji nego lani pa uz sve one dobro poznate lokacije za minglanje imate priliku posjetiti još 6 novih lokacija i programa. Osim Zagreb Jingle Mingles koji smo ti već otkrili, a ti si ga već bookirao u raspored, imajte na umu posjetiti i Advent u LADU, zatim Christmas Garden u Akademiji likovnih umjetnosti (ALU), Adventovo na Katarincu, Advent u Prolazu Matice hrvatskih obrtnika te Advent u zagrebačkim hotelima koji će vas dočekati s posebno osmišljenom blagdanskom ponudom i uređenjem.

U ekipi sigurno ima neki kreativac kojeg bi mogla razveseliti prodajna izložba studenata Akademije likovnih umjetnosti PLATI I NOSI od 17. do 22. prosinca koja će ujedno predstaviti i novu generaciju umjetnika. Dok frend „plaća i nosi“, ostatak društva može nešto pojesti i popiti uz glazbeni program u božićnom duhu. Vikendima će se održavati i radionice pozlate i crtanja portreta, a svemu tome posebnu čar dat će magične kupole s kristalnim lusterima iz luksuzne dnevne sobe koje se pomiču s puhanjem vjetra i zrcale mnoštvo boja rasvjete koja ih okružuje.

Već je jasno da je pred ekipom najzabavniji mjesec u godini, a koji god prijedlog uzeli u obzir sigurni smo da ćete doživjeti nezaboravne trenutke minglajući kroz grad! Sve stignete obići jer adventska čarolija i dobra zabava traje sve do 7.siječnja 2022. godine.