NATIVE

Zašto su putovanja s obitelji i djecom odmalena bitna?


Osim praktičnih savjeta poput snalaženja u novom prostoru, orijentacije, upoznavanja novih sadržaja, kultura, ljudi i običaja, putovanjima djeci poručujete da je slobodno vrijeme koje provodite sa svojim bližnjima jako važno.

Pomažete im zavoljeti putovanja, otkrivati nove sportove, prirodu, mora, planine, ali i uživati u interakciji s drugom djecom. Poput vas razmišljaju i brojne druge obitelji s djecom, kojima je također jednako bitno svoje mališane upoznati s vršnjacima izvan škole i vrtića. Naravno, putovanje s velikom obitelji nije jednostavno i planiranje često oduzme više vremena od samog trajanja odmora. Zato se oboružajte strpljenjem i na vrijeme pripremite sve što smatrate potencijalnim preprekama na putovanja. No, sve je lakše kada planirate put u Hrvatskoj.

Ne zaboravimo, naša obala je i izvan sezone prekrasna. Tko može odoljeti mirisu mora i blagim valovima koji vas vraćaju u zen? Ili još bolje, dostupnim smještajima po znatno povoljnijim zimskim cijenama? Za hrabre, odlazak na morsko vikend putovanje može značiti i – hrabro kupanje. Ne brinite, ne savjetujemo vam da sebe i svoju obitelj pripremate za Wim Hof metodu disanja i plivanja u ledenoj vodi, nego – da se spakirate i zaputite do Zadra.

 

Zadar i okolica omiljena su ljetna lokacija za odmor stranih turista, a od sada, neka zimi postane vaša. Prisjetite se zašto je grad popularan po Morskim orguljama i Pozdravu suncu, Kalelargi, luci Foša, crkvi sv. Donata i katedrali sv. Stošije tako čaroban u zimskim mjesecima. Otkrijte uspavanu dalmatinsku floru i faunu, probajte zimske domaće delicije i ponovno se zaljubite u čarobnu Iaderu. Opijeni iskustvom, smjestite se nakon razgledavanja u omiljeni Falkensteiner gdje vas čeka premium usluga, kao krojena za cijelu obitelj. Dva FUNtastična smještaja za cijelu obitelj vas već čekaju. Ove zime odlazimo u hotel Falkensteiner Club Funimation Borik i kamp Falkensteiner Premium Camping Zadar, gdje ćete uživati u bazenima s temperaturom koja vam odgovara u hladnim mjesecima.

Kako im već ime kaže, FUNtastični weekendi posebni su programi za obitelji s dječicom koja će uživati i bezbrižno se zabaviti uz igru, predstave i animacije. Dok su tijekom zimskih praznika obitelji pri posjetu Falkensteiner hotelima uživale u blagdanskim aktivnostima uz Djeda Mraza, sada je vrijeme za aktivnu zabavu u drugačijem tonu, prilagođenu početku godine. Od 20. do 29. siječnja te od 17. do 19. veljače u popularnom lancu hotela i kampova održava se Falky Family Weekend, a na kraju veljače, od 24. do 26., posjetitelji će moći uživati u Kockastom vikendu.

Falky vikendi već su popularni zbog omiljene istoimene maskote koja obožava plesati i pjevati. Gdje god se pojavi Falky, srca brže kucaju. Tako će biti i na Falky obiteljskim vikendima ispunjenima zabavnim i edukacijskim programom te interaktivnom predstavom za djecu. U obiteljski vikend s Falkyjem uključene su i druge aktivnosti, poput olimpijade za obitelj, zajedničkog gledanja crtića, kreativne radionice, igre izazova i još mnogo iznenađenja.

Vikend kockica rezerviran je za sve ljubitelje legića! Omiljene Lego kockice bit će predstavljene kroz izložbu uz kostimiranog Lego lika s koji se djeca mogu družiti i slikati. Naravno, u sklopu Kockastog vikenda bit će održano i natjecanje u gradnji istih. Maleni Lego graditelji dobit će nagrade i diplome i još se malo družiti s Lego maskotom i već omiljenim Falkyjem. 

Dok su djeca okupirana natjecanjem, vi ćete… uživati! U raskošnom wellnessu Aquapura Spa rasprostranjenom na 2500 četvornih metara. Odmorite tijelo, um i dušu uz wellness tretmane i saune koje će vas napuniti novom energijom i omogućiti koži da prodiše. U ponudi tretmana izdvajaju se različiti tipovi masaža, od vrućeg kamenja do umirujućih ulja, kozmetičkih tretmana i anti aging kozmetike kao i različitih kupka, pilinga i tretmana. Dobra vijest je da su odabrani SPA tretmani sniženi i do 20 posto! Ovisi o vremenu, moći ćete se opustiti ili aktivirati sve mišiće u vanjskom i unutarnjem bazenu, kao i odraditi individualni trening u području za vježbanje.

Za još malo dodatnog treninga možete se odvažiti na istraživanje okoline, no drugačijim prijevoznim sredstvom. U Falkensteineru su dostupni besplatni hotelski bicikli, a vaš automobil će biti na sigurnom na besplatnom parkingu. Također, ako tijekom boravka poželite upgrade kategorije, to možete učiniti također besplatno uz uvjet raspoloživosti smještaja. Ipak, najbolja vijest FUNtastičnog vikenda je da vaši mališani do 12 godina imaju besplatan smještaj. Treba li vam još koji razlog da već sada bookirate smještaju u Falkensteineru i zabavite se s Falkyjem? Zadar vas već čeka!