NATIVE

Jeste li se pripremili? Hrvatska prelazi na novi DVB-T2 sustav

Doznajte što to točno znači

Dolazi nova era televizije. Naime, krajem listopada 2020. zemaljski TV signal unaprijedit će se na novi DVB-T2, a samim time sa starim signalom u prošlost odlazi i čitav jedan niz starih uređaja. Stoga je od osobite važnosti da se pripremimo na vrijeme jer budućnost ne čeka ni na koga!

Televizija u Hrvatskoj u 2020. prihvatit će DVB-T2 sustav. Prijelaz na novi signal počinje koncem listopada, što znači da će se zemaljski TV signal unaprijediti na novi, DVB-T2 standard.

Pitate što će to točno značiti za vas? Spomenuti novi standard omogućit će HD prikaz za sve zemaljske TV programe kao i jaču otpornost signala na smetnje te korištenje HbbTV-a za pristup dodatnom i interaktivnom sadržaju televizijskih kuća. Drugim riječima, za nesmetano gledanje svojih omiljenih kanala na novom standardu bit će vam potreban novi televizor s ugrađenim DVB-T2 prijamnikom.

Što je to HbbTV?

S HbbTV signalom se veći dio nas dosad nije imao prilike susresti, barem ne u Hrvatskoj. Što, dakle, HbbTV točno predstavlja? Riječ je o skupini interaktivno-informativnih sadržaja koji se aktiviraju pritiskom na crvenu tipku daljinskog upravljača uređaja koji podržava ovaj standard. Možda ni ne znate da je HbbTV već dostupan na nekim programima, ali samo ukoliko je vaš TV prijemnik spojen na internet te ako podržava HbbTV.

Kako se pripremiti za prijelaz na novi signal?

Za prijam televizijskim programa u DVB-T2 sustavu potrebno je imati samostojeći prijamnik ili televizor s DVB-T2 biračem kanala i HEVC / H.265 video dekoderom. Samsung linija televizora u cjelosti je spremna za novi standard. Njegovi 4K i 8K uređaji već podržavaju HDR, opciju koja povećava dinamički raspon boja prikazanih na ekranu te pruža prirodniji prikaz i u tamnijim scenama.

Ako tražite oštre i živopisne prizore bogatih boja, pronaći ćete ih u televizorima iz QLED serije čija Dual LED tehnologija omogućuje besprijekoran doživljaj gledanja u HD rezoluciji. Osim toga, ovi su televizori idealan izbor za sve one koji u ovoj vrsti zabave vole uživati u mraku. Pozadinsko osvjetljenje na QLED televizorima uključuje se i isključuje ovisno o količini svjetla ili tame, a zahvaljujući Direct Full Array značajki, QLED televizori mogu prikazati dublje nijanse crne boje, što omogućuje optimalan kontrast boja u svakoj sceni.

Također, valja istaknuti da se boje uz pomoć Quantom Dot tehnologije na televizorima prikazuju na najvišoj razini, što ne čudi ako uzmemo u obzir da je takav prikaz u skladu s holivudskim standardima. HDR opcija omogućuje prikaz šire palete boja i većih razina osvjetljenja u odnosu na standardni format.

Zbog HDR-a svaki film, dokumentaraca ili nogometna utakmica izgleda neusporedivo bolje na QLED televizoru. Uz Ultra Viewing Angle, kvaliteta slike ostaje nepromijenjena bez obzira na to sjedi li ukućani direktno ispred TV-a ili pod kutom u odnosu na QLED televizor.

Izvrsne tehnološke značajke

Samsung QLED 4K i 8K televizori, nevezano uz dimenzije i rezoluciju, dolaze s mogućnošću upscalinga. Pojednostavljeno rečeno, to znači da kakva god rezolucija izvornog materijala bila, vaš TV uređaj ju može adaptirati i povećati. Ovo pravilo vrijedi za sve vrste sadržaja - od reprodukcije snimke rođendana do TV programa u HD-u, kakvog ćemo dobiti uvođenjem standarda DVB-T2.

Naravno, kod ovih uređaja priča ne prestaje samo na slici – Samsung QLED 4K i 8K televizori nude niz softverskih značajki poput unaprijeđene mogućnosti dijeljenja sadržaja. Opcija Tap View, recimo, povezuje pametni telefon s televizorom jednostavnim prislanjanjem telefona uz TV, dok način rada Multi-View pruža mogućnost prikazivanja sadržaja smartfona direktno pored trenutno aktivne slike što vam omogućuje istodobno praćenje sadržaja s više različitih izvora.

Adaptive picture optimizira svjetlinu i kontrast prikaza ovisno o svjelini sobe, omogućivši kvalitetnu sliku nezavisno o dobi dana.

Spremni za tehnologiju budućnosti

Zahvaljujući širokoj ponudi dimenzija, cijena i značajki, neće vam biti problem pronaći pametni TV koji ispunjava upravo vaše zahtjeve bez obzira na to jeste li pri kupnji novog televizora motivirani apetitom za novim tehnologijama ili željom za najboljim omjerom kvalitete i investiranog novca.

Na vama je samo da iskoristite posebne pogodnosti Samsung promocije televizora! Kupci tako do 15. 11. 2020. uz kupnju jednog od 8K TV-a, ili pak QLED TV-a od 75 i više inča, na poklon dobivaju i The Frame TV od 32 inča. Također, korisnici uz Samsung TV mogu uživati i u svojim omiljenim serijama ili filmovima.

Pri kupnji Samsung UHD televizora veličine 65 i više inča, na poklon dobivaju vaučer za HBO GO uslugu u trajanju od 12 mjeseci. A svi koji kupe televizor iz QLED ili Lifestyle serije ostvaruju pravo na 5 godina jamstva na kupljeni televizor iz 2020. Proizvode na promociji potražite na https://www.samsung.com/hr/offer/