NATIVE

Poznata hrvatska kantautorica u novoj nam epizodi otkriva nepoznate detalje o svojoj karijeri, ali i kako uspjeti održati vezu s kolegom glazbenikom

Svi znamo da su kvarovi na autu, osobito kad je riječ o gradskoj vožnji, noćna mora svakoga tko je ikad sjeo za volan. No, da nekad ne mora sve biti crno koliko se to možda naprvu čini pokazala nam je priča koja slijedi.

Jer, upravo se ovaj tip noćne more dogodio našoj mladoj kantautorici Niki Turković koju je njen limeni ljubimac mučki izdao u najgorem trenutku. I dok je ona u očaju okretala svaki broj koji je imala u telefonu, u pomoć joj nenadano stiže Dorijan Klarić.

Združeni u nesreći u pomoć zovu Nikinu sestru Chiaru koja ih glatko odbija „A šta radiš važnije od ovog“, pita ju šokirano naš poznati voditelj na što mu Nika nehajno kroz polušalu odgovara da joj sestra vjerojatno ima život.

Iduća adresa kojoj se simpatični dvojac obraća za pomoć je, logično, vučna služba. „Može, ali tek za dva sata“, otpilila ih je teta na telefonu. Nika zarola očima, prima se za glavu i, dok čekaju, odlučuju vrijeme prikratiti pjevanjem najvećih uspješnica talentirane pjevačice. Prva pjesma na listi je bila Gledaj me.

U predahu od pjevanja zapodijevaju neobavezni razgovor uz klasično malorazgovorno pitanje. „Rekla bih da sam fakat okej s obzirom na neobičnu godinu. Ova je godina prekretnica važna u mom životu - što životno, što glazbeno. Osim što se bavim glazbom, ja radim jako puno stvari kako bih se mogla bavit glazbom. Radim 9-5 job, ali i to će uskoro završiti“, najavljuje Nika koja će se vrlo skoro u potpunosti posvetiti isključivo glazbi.

Usput otkriva kako je najvažnija lekcija koju je naučila u svom mladom životu važnost slobode upravljanja svojim vremenom. Luksuz je to, kaže, i spoznaja koja ju je nevjerojatno promijenila te ujedno motivirala da se u potpunosti posveti svojoj glazbenoj karijeri. Kad je svoju odluku objelodanila kolegama s posla reagirali su uz komentar „We saw it coming. Good luck!“

Nakon teme o životnim i karijernim prekretnicama, naši se protagonisti okreću zabavnijoj strani života. „Hoćemo li malo tračati Matiju“, k'o iz topa će Dorijan. Nika je, naime, već godinama u sretnoj vezi s kolegom glazbenikom Matijom Cvekom.

„I, kakav je Matija cimer“, znatiželjno će Dorijan. „Mislim da bi bio još i bolji cimer da nismo zajedno“, kroz smijeh će Nika. „Malo sam ga razmazila, ali to sam si sam kriva“, iskreno nastavlja. „Jako ga volim pa onda za njega sve i napravim.“

Kroz iduće se pitanje dotiču zanimljive i uvijek intrigantne teme – pitanju rivalstva u odnosu u kojem se i jedan i drugi partner bave istim poslom. „Jedino kad se osjetila neka vrsta zavisti s moje strane bio je trenutak kad je on krenuo u sve ovo, a ja još nisam. Zapravo me to koliko on voli što radi i kako živi motiviralo da se i sama okrenem glazbi ozbiljnije“, otkriva Turković.

Kako to umjetničkim odnosima često biva, partneri inspiraciju za svoju umjetnost traže jedno u drugome. Dorijana zanima koju je Nikinu pjesmu inspirirao odnos s Matijom.

Već pomalo nestrpljivi, nakon pjesme Raj, naši protagonisti počinju tražiti društvo. Dorijan iz džepa izvlači dalekozor, na obzoru se ukazuje Antonela Đinić. Antonela u čudu ulazi u auto, ali razgovor uskoro skreće u smjeru Nikinog i Antonelinog prijateljstva. Nika se prisjeća dana kad su kao djevojčice zajedno plesale balet te voditelju otkriva kako je Antonela u top 5 ljudi koji prvi dobivaju novu pjesmu na slušanje. „Ima open mind, ali je jako kvalitetno kritična.“

Dorijan zatim vadi gitaru i pjeva pjesmu koju je napisao za Sensation Bubble Tea, neočekivani spoj svježine i mjehurića koji omogućuje ovu sezonu PopStopa. Nika, oduševljena Dorijanovom izvedbom, poseže za bocom Senzacije završava odgovorom na pitanje zašto je dobro bit Nika Turković „ Zato što je jako organizirana and she takes shit from no one!“

Prilog je snimljen prije nego što je na snagu stupio posljednji val dodatno pooštrenih epidemioloških mjera. Svi sudionici projekta podvrgnuti su testiranju netom prije snimanja.

Provjerite o čemu je riječ i zašto se Pop Stop ne propušta!

Poznati tv voditelj ugostio je u svom novom showu poznatog splitskog pjevača

Najpoznatiji splitski reper otkriva zašto mu nije bilo suđeno da piše pjesme za naše pjevačice

Matija Cvek otkrio je tajnu svog najnovijeg hita i usput se raspričao o tome zašto više voli živu publiku od studija