NATIVE

Ovih dana kreće serijal koji donosi nepoznata lica naših najpoznatijih estradnjaka.

Provjerite o čemu je riječ i zašto se Pop Stop ne propušta!

Ime Dorijana Klarića dobro je poznato ljudima koji prate domaću zvjezdanu scenu. Ipak je riječ o novinaru koji je godinama kroz prizme različitih medija i formata pratio trendove na hrvatskoj glazbenoj, kulturnoj i lifestyle sceni, a sad se na ekrane vraća u sasvim drugačijem stilu.

Ovih je dana, naime, krenuo snimati novi video-serijal – Pop Stop – u kojem ćemo u slijedu od pet epizoda imati prilike pratiti kako se naši svima znani estradnjaci snalaze za volanom dok u društvu poznatog šibenskog voditelja izvode svoje najveće uspješnice. Serijal nastaje zahvaljujući podršci Sensation Bubble Tea.

Provjerili smo što je Dorijana motiviralo odvažiti se otisnuti u ovu avanturu punu neočekivanih peripetija i, kako najavljuje, obilja zabave s potpuno drugačijim i dosad u javnosti rijetko viđenim licima naših najpopularnijih glazbenika. „Ideja se razvijala dugo, a došla je, na neki način, od prijatelja i kolega koji su mi, kad je američki format Carpool Karaoke doživio svoj procvat, govorili da ih zbog žara prema glazbi i pjevanju podsjećam na Jamesa Cordena“, započeo je priču Klarić.

„Ja, doduše, ne pjevam u mjuziklima poput njega, ali pjevam u svakoj prilici, kad sam sretan, nervozan, tužan...“, priča nam kroz neprigušeni smijeh. „Glazba mi je velika ljubav, a pjevanje najdraži i najčešći oblik izražavanja emocija - čak i u prilikama kad mu tamo baš i nije mjesto“, nastavlja u nešto ozbiljnijem tonu. „Zato mi se takav oblik druženja s poznatim glazbenicima učinio bliskim i zanimljivim. Pjevajući vlastite pjesme u svakodnevnom okruženju vlastitog automobila ljudi postaju neposredniji, iskreniji, prirodniji i ta me forma zainteresirala s novinarskog aspekta.“

Premda vam se format možda ovako na prvu čini poznatim - reference poznati voditelj kao što ste, uostalom, pročitali niti ne skriva - Klarić je svoj novi show ipak koncipirao drugačije od svog britanskog kolege. „U Pop Stopu glazbenici voze mene što je također segment izvučen iz mog svakodnevnog života. Vozački ispit sam, naime, položio prije 15 godina i otad, poput mnogih nevozača, nikad nisam sjeo za volan. Razmaženo ili ne, profesionalni sam suvozač i zato je naše druženje u automobilu još iskrenije i autentičnije“, najavljuje.

„Kad izuzmemo stopiranje – što, da se razumijemo, inače ne radim niti to bilo kome preporučam – Pop Stop je estradizirana verzija moje svakodnevice.“

Pop Stop će iz tjedna u tjedan svoju ekskluzivnu premijeru imati na Tportalu dok će nakon toga biti dostupan na kanalima popularnih društvenih mreža. Ipak je riječ o sadržaju namijenjenom potrebama suvremenih konzumenata medija naviklih na novovjekovne kanale komunikacije. Format koji nam je Dorijan pripremio je zato ipak nešto tradicionalnije prirode. „Intervju s poznatim izvođačem odvija se u njegovu ili njezinu automobilu, 'drugom domu glazbenika' koji zbog prirode posla veliki dio svojeg vremena provode u vožnji.“

„Meni je osobno velika stvar i čast što nas tako rado puštaju u svoje automobile. Smatram to jednom vrstom povjerenja koju se kroz dobra i pametna pitanja trudim opravdati. U tom druženju pjevamo i njegove/njezine/njihove najveće hitove u originalnim, akustičnim i improviziranim izvedbama tipičnima za duge vožnje. Kroz pitanja i glazbu radimo svojevrsni presjek karijere našeg gosta i prikazujemo ga u dosad neviđenom izdanju, vožnji koja, iz dosadašnjeg iskustva, zna biti prilično napeta“, priča nam Klarić.

Osim toga, u svakoj nas novoj epizodi očekuje i poneko iznenađenje što će zasigurno dodatno začiniti već ionako pitak sadržaj Pop Stopa. „U tom raspjevanom svijetu ja, naime, nisam jedini koji stopiram pa tako u svakoj epizodi imamo i gosta iznenađenja, kojega vozimo dio puta i uključujemo u naš mini koncert.“

Sudeći po dosadašnjem odazivu očekuje nas zanimljiva prva sezona u kojoj će Dorijan ugostiti šaroliko društvo. „Usudit ću se reći da ćemo ugostiti najveća i najomiljenija imena domaće i regionalne glazbene scene“, obećaje nam Klarić. „Talentirane ljude koje publika poštuje, voli i rado sluša. S obzirom na količinu neispričanih priča i estradnih legendi mislim da će Pop Stop postati nepresušan izvor zabave, zanimljivih izjava, velikih hitova i pjesama na koje ste možda zaboravili...

Bit će to zabava za cijelu obitelj, baš kao što je i glazba nešto što pokriva sve generacije i profile ljudi“, zaključuje simpatični televizijski voditelj kojeg ćemo od idućeg tjedna redovito gledati na Tportalu uz važnu napomenu kako se snimanje odvija u strogo kontroliranim uvjetima slijedeći sve preporuke epidemiologa te da se svi sudionici projekta neposredno pred snimanje podvrgavaju testiranju na COVID-19, a sve s ciljem očuvanja zdravlja svih uključenih.

Za tango je potrebno dvoje

Čak i najbolje ideje trebaju sigurno okruženje u kojem će moći realizirati svoj puni potencijal. Sensation Bubble Tea prepoznao je potencijal ovog projekta. Riječ je potpuno novom i dosad neviđenom spoju ledenog čaja i mjehurića s kojima u Jamnici ovih dana koračaju koračati onamo kamo nikad prije nje nije zakoračio niti jedan proizvođač pića – u gazirane ledene čajeve.

Sensation Bubble Tea tako otvara potpuno novu kategoriju pića suprotstavljajući se hrabro tradicionalnim poimanjima kako se čaj ni u kojem slučaju ne bi trebao uparivati s mjehurićima. Onima avanturističnijeg duha i egzotičnijih apetita Jamnica je tako namijenila Sensation Bubble Tea s okusom marakuje i manga dok će svi oni koji preferiraju dobro poznate okuse svoju dozu osvježenja pronaći u Sensation Bubble Tea s okusom šumskog voća.

Prilog je snimljen prije nego što je na snagu stupio posljednji val dodatno pooštrenih epidemioloških mjera. Svi sudionici projekta podvrgnuti su testiranju netom prije snimanja.