NATIVE

Poznati TV voditelj ugostio je u svom novom showu poznatog splitskog pjevača s kojim je zapjevao njegove najveće hitove, ali i otvorio nekoliko ozbiljnih tema!

Naš poznati televizijski novinar s dugogodišnjim iskustvom u pokrivanju scenskih događaja konačno kreće sa svojim novim i dugo očekivanim projektom – PopStop. Inspiriran američkom inačicom svog simpatičnog britanskog kolege komičara odlučio je provjeriti kako će se domaće zvijezde snaći u kod nas dosad neviđenoj formi razgovora. Prvi je na redu splitski pjevač i vrsni kuhar Luka Nižetić.

Priča prve epizode Klarićevog PopStopa, showa koji ove sezone nastaje u suradnji sa Sensation Bubble Tea, kreće scenom u kojoj Luka nalijeće na Dorijana, inače zakletog nevozača, koji dignutog palca traži prijevoz. Dečki su, samo usput, dugogodišnji prijatelji pa Luka nije dvojio ni časa, već je pokupio Dorijana, ali ne bez sigurnosnih mjera. Ipak živimo u vremenima čije uvjete diktiraju pravila novog normalnog.

„Maska, pleksiglas ili test“, ispaljuje kao iz topa Luka. „Bez jednog od ponuđenog nema prijevoza“, dodaje.

Vožnja je odmah započela ludo i glasno – pjevanjem i plesom u autu uz popularne Lukine pjesme. Prvi se na njihovoj playlisti našao Lukin svima nam poznati hit „Proljeće“, pjesma po kojoj Luku još i dan-danas mnogi znaju. U kratkim pauzama između karaoka, Luka Dorijanu otkriva da su mu najjače zagrebačke riječi „čiveršlus, ningemahtec te škarnicl“, kao i to da ga je nekad jako mučilo što su ga ljudi zbog pjesama poput „Proljeća“ a priori bacili u ladicu dežurnog veseljaka zbog čega bi njegove balade ili pjesme ljubavne tematike tužnije atmosfere prošle ispod radara.

Na Dorijanovo pitanje što jedan pjevač mora ili ne mora biti kako bi se probio i opstao na sceni Luka nudi novi neočekivani odgovor. „Normalno je da se svaki put trudiš biti prezabavan, presmiješan, nasmiješen i da te to smori jer želiš ugoditi svakome. Ali onda se dogode situacije kad se zapitaš: Je l' vrijedno da ja ovo trpim? I nakon nekoliko takvih situacija, postaneš debelokožac i to je to.“

Naši se protagonisti u razgovoru dotiču i 'porođajnih muka' koje poznate svakom kreativcu. Luka tako Dorijanu otkriva kako je na pjesmi „Amsterdam“ sa svojim teamom radio „100 godina“ te kako je pjesma kroz to vrijeme prošla jednako toliko izmjena. No, suradnja s Baby Duxom, priča Luka, naprosto tako i funkcionira. Ali sve se to isplati kad si siguran da radiš na pjesmi koja će postati hit, koju će publika genijalno prihvatiti pa se to onda doista i realizira – kao što je to bio slučaj s „Amsterdamom“.

U kratkom predahu od vožnje, Dorijan moli Luku za komentar na jingle koji je napisao za novu Bubble Tea senzaciju. „Meni je to BOMBA!“, odgovorio mu je splitski hitmaker. Senstaion Bubble Tea inovativni je spoj mjehurića i revitalizirajućeg ledenog čaja koji dolazi u dva okusa: mango marakuja i šumsko voće. Ovu neočekivanu kombinaciju karakteriziraju osvježenje i punoća okusa pa će zasigurno postati prvi izbor svih nas koji od svog gaziranog bezalkoholnog pića očekujemo samo najbolje!

Dečkima se u nastavku vožnje pridružuje Antonija Blaće koja, baš poput Dorijana, traži prijevoz do grada. Zbog epidemioloških mjera koje su na snazi, dečki je traže negativan test, ali prijevoz dodatno uvjetuju time da s njima nešto zapjeva, što Tonki, dakako, ne pada teško.

S čežnjom se prisjećaju zajedničkih izlazaka i pjevanja na tulumima. Zabavni trio odjednom uglas počinje pjevati zvonki hit Luke Nižetića koji je ostvario u suradnji s Lanom Jurčević – „Prava ljubav“.

„Zašto je dobro biti Luka Nižetić“, pita na kraju vožnje šibenski novinar svog vozača. „Sve sam posložio tako da mi je lipo i ugodno, okružio sam se ljudima koje obožavam, zapravo mi ništa ne fali, i kako bi ti reka: Meni ti je ludilo, brale“, zaključuje Luka Nižetić.

Prilog je snimljen prije nego što je na snagu stupio posljednji val dodatno pooštrenih epidemioloških mjera. Svi sudionici projekta podvrgnuti su testiranju netom prije snimanja.

Provjerite o čemu je riječ i zašto se Pop Stop ne propušta!

Poznata hrvatska kantautorica u novoj nam epizodi otkriva nepoznate detalje o svojoj karijeri

Najpoznatiji splitski reper otkriva zašto mu nije bilo suđeno da piše pjesme za naše pjevačice

Matija Cvek otkrio je tajnu svog najnovijeg hita i usput se raspričao o tome zašto više voli živu publiku od studija