NATIVE

Naša poznata TV voditeljica otkrila je savršeno oružje u borbi protiv problema s kojim se nosi većina nas!

Gdje god bili, okruženi smo vlagom. Što je sasvim u redu, s obzirom na to da za optimalno funkcioniranje našeg organizma postotak vlage u okolišu u kojem se nalazimo – a ovdje prvenstveno mislimo na zatvorene prostore svih tipova – iznosi negdje između 50 i 60 posto. Optimalnu razinu vlage važno je održavati uvijek, a naročito tijekom zime.

Kad je zrak presuh, naš će nam organizam na to ukazati nizom indikacija. Kad je zrak prevlažan, reći će nam to najprije prostor u kojem obitavamo. Zamagljeni prozori, neugodan miris, crne mrlje na zidovima ili, u ozbiljnijim slučajevima, nabubreni parketi samo su neki od simptoma vlage u našim domovima koji itekako zaslužuju našu pozornost.

Osim što je vlažan zrak teže zagrijati, što se itekako odražava na mjesečne račune za grijanje, vlažni prostori mogu predstavljati i nezanemarivu opasnost za naše zdravlje – osobito kad su u pitanju djeca. Osim veće mogućnosti da zbog vlage razviju jače simptome astme, djeca koja žive u vlažnim domovima imaju i veće šanse razviti alergije.

Druga stvar koju je važno znati, kad govorimo o vlazi, jest činjenica da ju je apsolutno nemoguće izbjeći. Gdje god čovjek bio, pratit će ga akumulacija vlage. Produciramo ju, između ostaloga, disanjem. Osim toga, udjelu vlage u prostoru doprinosi i disanje naših kućnih ljubimaca, zalijevanje cvijeća te niz aktivnosti kao što su kuhanje, pranje ili tuširanje. Osim toga, vlaga se u naše domove može zavući zbog strukturalnih grešaka u domovima. Svi znamo da su loše građeni ili stariji domovi podložniji vlazi.

Pa ipak, postoji nekoliko načina pomoću kojih možemo doskočiti ovom široko rasprostranjenom problemu. Za početak, svakodnevno provjetravajte svoje prostore. Obrišite zidove i vrata tuš-kabine nakon tuširanja. Veš, kad je to moguće, sušite vani, a tijekom kuhanja obavezno upalite napu i pokušajte se suzdržati od toga da otvarate perilicu za suđe prije nego što se vruća para u njoj kondenzira i umjesto u vašoj kuhinji završi u odvodu.

Što se drugih savjeta tiče, ne prislanjajte namještaj uz zidove kako biste zraku omogućili nesmetanu cirkulaciju. Svoje kišobrane odlažite ispred kućnih vrata, a temperaturu u svom stanu držite stabilnom na minimalno 15 stupnjeva. Ili, ako ne želite razmišljati o svemu ovome, nabavite kvalitetan, pouzdan i provjereno učinkovit sakupljač vlage.

Air Max sakupljač vlage idealan je izbor i vaš pouzdani saveznik u borbi protiv prekomjerne vlage. Air Max sakupljač vlage suzbija kondenzaciju, vlagu i one neugodne mirise koje smo spominjali ranije. Siguran je za uporabu – i kad su u pitanju ljudi i kad su u pitanju kućni ljubimci – radi bešumno i to bez izvora energije, a za uporabu je pogodan tijekom čitave godine.

Upravo ga je zato izabrala i naša poznata TV voditeljica Ana Radišić koja u svom domu koristi Air Max. Air Max sakupljači vlage su pogodni za sve prostore u vašim domovima, apartmanima, garažama, brodovima ili kampericama, odnosno svim zatvorenim prostorima sa slabom ili nikakvom ventilacijom. Ana se uvjerila koliko su Air Max sakupljači vlage učinkoviti i jednostavni za uporabu te stoga i vama savjetuje da svoje probleme s prekomjernom vlagom riješite na isti način. Sve što morate napraviti jest, nakon kupnje sakupljača vlage, punjenje izvaditi iz njegove ambalaže, sigurno ga smjestiti u sakupljač i prepustiti mu da odradi sav posao. Punjenje traje do 3 mjeseca, ovisno o razini vlage, veličini prostorije i temperaturi.

Air Max punjenja dolaze u dvije varijante – u granulama ili u obliku magneta – a nudi vam se i izbor između neutralnog mirisa ili mirisa lavande. Budući da se punjenja temelje na principu specijalnih soli koje iz okolnog zraka na sebe privlače prekomjernu vlagu te se u tom procesu polako tope, možete ih jednostavno i sigurno zamijeniti kad se punjenje u potpunosti otopi. Punjenje od 450 grama idealno je za prostor od 45 kubna metra, dok su punjenja od 1.000 grama namijenjena prostorima veličine 100 kubnih metara.

Više od Air Max sakupljačima vlage, kao i njihovim brojnim benefitima u borbi protiv prekomjerne vlage možete saznati OVDJE.