LJUBLJENJE JE UVIJEK U MODI: NAUČI SVE O TOME KAKO SE SAVRŠENO LJUBITI

Prvi hrvatski urban dictionary na temu ljubljenja!

Ljubazno smo vas zamolili da nam pomognete istražiti bogatstvo rječnika hrvatskoga jezika, kako formalnog – tako i neformalnog, i niste nas razočarali. Uspjeli smo na jednom mjestu okupiti sve moguće definicije u čijem se fokusu nalazi ljubljenje. Moramo priznati da nas niste razočarali, a neki su nas od njih poprilično nasmijali. Drugi su nas, blago rečeno, ostavili bez teksta.

Hrvatski influenceri objašnjavaju
kako se ljubiti

Tina Walme, Ivan Penezić i Luka Hrvatić prisjećaju se svog prvog poljupca, dijele recept za savršeni poljubac i priznaju jesu li ikada doživjeli neugodnosti pri ljubljenju.

Ivan Penezić

27-godišnji je pjevač koji je ljubav prema glazbi naslijedio od svojeg djeda klavirista. Glazbenim putevima nastavio je kročiti nakon prvih pjevačkih iskustava i nastupa u srednjoj školi, čime je potvrdio i svoj životni poziv.

Grafičkog dizajnera na papiru, ali strastvenog glazbenog umjetnika u srcu, Ivana danas poznajemo kao frontmena grupe Pravila Igre. Ovaj domaći bend, nagrađen u veljači velikim priznanjem Top.HR Music Awards za grupu godine, posljednjih mjeseci zaradio je višestruka priznanja i nagrade, kako u Hrvatskoj, tako i u susjednoj Srbiji, a veliku popularnost uživaju i u Sloveniji.

Valentina Walme

Je jedna od naših najtraženijih i najzaposlenijih plesačica. Radila je sa Severinom na “The Magic tour” turneji te plesala za Jala Brata i Bubu Corellija na Mac Awardsima te prije tjedan dana na koncertu od Nataše Bekvalac.

Pleše od svoje 6.godine te tvrdi da je najljepše to što radi što voli. Jako je povezana sa svojom obitelji pa svoje slobodne trenutke rado provodi s prijateljima i obitelji.

Luka Hrvatić

je mladi redatelj, snimatelj i montažer iz Zagreba. Završio je studij filma na VERNu, no još od srednje škole bavi se snimanjem i montažom. Radio se s brojnim domaćim i stranim klijentima na razovrsnim reklamama, promocijskim videima, eventima i događajima.

Specijaliziran za snimanje ekstremnih sportova, kratkometražnih filmova i kratkih reklama za proizvod ili uslugu. Surađuje s mnogim poznatim brendovima poput Monster Energy, DJI, GoPro, i prakticira svoje usluge duž cijele Europe i uskoro ostatka svijeta.”

Proveli smo prvo veliko nacionalno istraživanje o navikama Hrvata. Rezultati su prilično iznenađujući

Prvo veliko nacionalno istraživanje koje je na temu navika ljubljenja u Hrvata proveo tportal u suradnji s Orbitom konačno je na stolu i malo je reći da su nas rezultati iznenadili.

Javili smo se par stručnjaka i pitali ih sve što vas je ikad zanimalo o ljubljenju i odnosima

Što o ljubljenju i odnosima generalno misli struka pitali smo dvoje prilično različitih ljudi. Zašto je ljubljenje važno i kakve koristi od njega imamo ispričala nam je seksualna terapeutkinja Nataša Barolin Belić, a stručnjak za barenje svjetskog glasa podijelio je s nama svoje viđenje uvjeta za kvalitetne odnose.

Pitali smo Hrvate sjećaju li se svog prvog poljupca. Odgovori su nas prilično nasmijali!

Možda Halid Bešlić u svojoj poznatoj pjesmi o prvom poljupcu pjeva da ga je on davno zaboravio, ali većina se nas tog prijelomnog trenutka u životu savršeno dobro sjeća. Okej, neki bi to sjećanje rado potisnuli jer im je u ustima ostavilo gorak okus, ali na kraju dana sve su to priče koje nas oblikuju.

šmekati nekoga udvarati se nekome primjer: Ajme, ovaj me šmeka – u smislu, sviđam mu se.

barenje strastveno ljubljenje koje uključuje jezik

gristi se izraz koji je koristila moja prabaka kad je na televiziji bila scena ljubljenja primjer: Djeco, žmirite. Grizu se.

Slažete li se s našom listom najpoznatijih poljubaca u povijesti?

Ljubljenje je važan dio naših života, začin koju svaku situaciju čini slađom. Zato nimalo ne čudi što se upravo ljubljenje prometnulo u jedan od ključnih segmenta popularne kulture.

žvaljakanje sinonim barenju, ljubljenje koje uključuje jezik

cmokanje nježna pusa u lice ili u usta koja nužno ne konotira romantičnost

kisdihad starozagrebački pozdrav damama, dolazi od toga što su gospoda nekad damama ljubili ruke; danas je ostao samo kao izraz

Svi smo vidjeli kako to rade u Hollywoodu, ali kako se zapravo ljube stvarni ljudi?

Možda tek ulazite u svijet ljubljenja, a možda ste već dugo njegov stanovnik. No, bez obzira na stadij u kojem se nalazite, uvijek je dobro proširiti svoje horizonte. Zato smo za vas na jednom mjestu skupili sve moguće vrste i forme poljubaca. Za neke ste čuli, drugi će vas ostaviti u šoku.

Kako se ljubiti? S našim ćete praktičnim savjetima garantirano svaku žabu pretvoriti u princa!

Svi mi jako dobro znamo da u životu postoje mnogo važnije stvari od ljubljenja. No, možemo li se složiti da upravo ta, maločas spomenuta aktivnost naše živote čini ljepšima? Naravno, ako obje strane koje u njoj sudjeluju znaju što rade.

Ljubiti se ili ljubakati se? Žvaliti se ili bariti se? Reci nam kako ti to zoveš i pomozi nam da zajedno napišemo prvi hrvatski urban dictionary na temu ljubljenja!