NATIVE

Tko kaže da je Netflix zamijenio kino?

Donosimo vam listu filmova koji su snimljeni isključivo za gledanje na velikim ekranima!

Otkad se pojavio na tržištu, Netflix je pomeo konkurenciju.

Optimisti će reći konačno možemo gledati omiljene filmove, serije i dokumentarce gdje god i kadgod želimo, dok će pesimisti zaključiti – to je jedino što radimo!

Sad gledamo samo neprekinuti sadržaj na našim mobitelima, tabletima, prijenosnim računalima… Toliko ekstenzivno da smo u dnevnu aktivnost uvrstili pojam binganje koje se odvija i za vrijeme posla, učenja, između kuhanja i treninga. To, bingeanje, nas je dovelo do toga da smo gotovo u potpunosti odbacili uživanje koje pruža boravak pred televizorom.

Ipak, češći boravak kod kuće u ovoj nepredvidljivoj godini nas je naučio da sadržaj koji konzumiramo mora imati vrijednost, a ne biti dodatak prolaznosti vremena. Pametnije je pogledati jedan dobar film u nekoliko dana, nego provesti sate i sate gledajući realityje na malom ekranu mobitela koji nas umara fizički i mentalno. Ili još gore, povećavati ekran na tabletu kako bismo pogledati novi filmski hit o kojem svi pričaju.

Ako ste se uhvatili da prelazite pješački prijelaz dok iznova gledate Joea Exotica ili se gotovo spotaknete o trgovačka kolica dok u supermarketu piljite u stoput gledanu epizodu Kardashiana, vrijeme je da stanete na loptu. Postoji mjesto primjereno gledanju kvalitetnog sadržaja na televiziji, a to je vaš dnevni boravak i veliki ekran pred vama. Posvetite se dobrom filmu i odmaknite se na trenutak od svakodnevice.

Od sada imate i dodatan razlog za uživanje u televizijskom programu, a to je val digitalizacije koja se odvija po hrvatskim digitalnim regijama. To znači da će 27. listopada krenuti proces gdje će sustav DVB- T2 zamijeniti zemaljski TV signal slikom vrhunske HD rezolucije. Nova kristalno savršena slika će imati jaču otpornost na smetnje i mogućnost korištenja HbbTV-a za pristup dodatnom i interaktivnom sadržaju televizijskih kuća.

Uživanje u novom TV signalu bit će moguće uz samostojeći prijamnik ili još bolje, uz televizor koji već u sebi sadrži DVB-T2 birač kanala, kao što su to Samsung QLED 4K i 8K televizori. Stoga, ne časite ni časa, nego se na vrijeme pripremite na iskustvo nove televizije i pogledajte ove filmske klasike u modernom i nikad viđenom ruhu.

1.”Kum” kao neizostavan dio popularnog lifestylea

Ako ste se ikad pojavili u društvu u kojem se priča o ovom filmskom klasiku, a vi lakomisleno izjavite kako slavnu trilogiju nikad niste pogledali, vrijeme je da se to ispravi. Sada kada imate savršeno jasnu sliku koju pružaju tehnološki dotjerani televizori poput Samsung QLED i Lifestyle ekrana, nema izgovora.

Priča drugog najboljeg filma svih vremena započinje mafijaškim vjenčanjem na kojem kroz narativ Michaela Corleonea upoznajemo mafijašku obitelj s Donom Vitom Corleoneom na čelu. U početku pozitivan lik Michael, kojega je maestralno utjelovio mladi Al Pacino, tijekom odmora od ratnih dana upoznaje sjaj i bijedu Sicilije.

Sve se vrti oko ulaska u Hollywood, droge, kocke, boksačkih obračuna, reketarenja i ostalih ilegalnih radnji, a Michaelova familija prednjači u tome. Spoznajući kako prezime Corleone znači veliki teret i obavezu, Michael nakon brojnih moralnih borbi u kojima se uprizoruje važnost obiteljske časti prelazi na tamnu stranu zamjenjuje svog oca i postaje Kum.

Retro sliku filma snimljenog u 70-ima doživite uz novi Lifestyle ekran na jedan potpuno drugačiji način i upoznajte klasiku u modernom ruhu.

via GIPHY

2. “Prstenova družina” u novoj viziji Stare šume

Još jedna trilogija koja se ne gleda, nego živi! Bez obzira jeste li fan fantastičnih bića nastalih iz pera J.R.R Tolkiena, a adaptiranih prema čudesnim idejama Petera Jacksona, pogledati trilogiju Gospodar prstenova od iznimne je važnosti za pop kulturu današnjice. Pravo vrijeme je da uživate u nadzemaljskim prizorima u kojima mladi hobit Frodo Baggins pokušava spasiti svoju zemlju od strašnog Saurona koji želi pokoriti Međuzemlje.

Kako bi obranili čast svoje zemlje, uništili prsten koji se igrom slučaja našao u Frodovim rukama, a uz pomoć kojeg bi Sauron zavladao cijelim teritorijem, Frodova Prstenova družina kreće na putovanje u zemlju Mordor. Ujedno i jedino mjesto gdje se Prsten može uništiti. Na putu se susreću s brojnim poteškoćama, moralnim previranjima, lažnim prijateljstvima i nadasve čudnim bićima.

Kako bi fantastični likovi bili realniji, ovaj filmski klasik svakako pogledajte na ekranu s Dual Led tehnikom. Doživjet ćete neviđenu oštrinu i bogatstvo živih boja kojima Jacksonova produkcija obiluje. Živopisni prizori šuma dodatno će se istaknuti gledanjem televizije u potpunom mraku . Ovisno o pozadinskom svjetlu, Samsung QLED televizori prilagođavaju svjetlost ekrana, optimiziraju kontraste boja u svakoj sceni, a crne nijanse čine još dubljima.

Također, odlika sofisticiranih ekrana Samsung QLED televizora je i QuantumDot tehnologija, koja omogućuje 3D izgled boja i sliku fantastičnih filmova čini još življom. Zahvaljujući trodimenzionalnim bojama, imat ćete osjećaj kao da šećete šumom uz Froda. Jasno ćete razaznati svaki kamenčić tamne špilje, kao i tisuće listića koji čuvaju tajne u Staroj šumi Toma Bombadila.

via GIPHY

3. “Briljantin” za savršen zvuk

Kad je Danny upoznao Sandy, povijest Hollywooda i glazbe za film je dobila jedno novo značenje. Umjesto da glazba predstavlja podlogu koja ostaje u sjeni filmske radnje, klasik Briljantin dao je novo značenje mjuziklu, točnije glazbenom filmu. Zločesti dečko Danny Zuko i djevojka iz ugledne građanske obitelji Sandra Olsson započinju ljetnu romansu koja se povratkom u školske klupe prekida.

Srednjoškolci razoreni između odanosti prema prijateljima i ljubavi jedno prema drugom prožive cijeli niz događaja poput tučnjava, ismijavanja prijatelja i vandalizma da bi, glazbom poneseni, zaključili kako su stvoreni jedno za drugo. Iako je radnja pomalo očekivana, sjajni glazbeni hitovi poput “Summer Nights”, “You`re the One That I Want”, “Grease”, “Blue Moon” i “Sandy” i danas se puštaju kao dio redovite playliste za kućne tulume.

Nova generacija Samsung QLED televizora opremljena je ActiveVoiceAmplifier tehologijom koja prepoznaje okolnu buku te glasnoću televizora prilagođava gledateljima da bi jasno čuli svaki ton i dijalog, pa samim time i kristalni zvuk Briljantinova soundtracka.

Dok se u Briljantinu izmjenjuju dijalozi s vječnom pozadinskom glazbom, značajka Samsung televizora je ObjectTrackingSound koji prati kretanje osoba ili predmeta po ekranu te stvara trodimenzionalni živi zvuk. Zvuk toliko stvaran da ćete osjećati kao da su Sandyne prijateljice i Dannyjeva banda u vašem dnevnom boravku!

via GIPHY

4. “Povratak u budućnost”, a može i u 2020. godinu!

Da je Marty McFly kojim slučajem skočio u 2020. godinu, sigurno bi javio svojoj ekipi u 80-ima da je ovo godina koju treba preskočiti. Zahvaljujući znanstveniku Docu Emmettu Brownu, Michael J.Fox, koji je utjelovio tinejdžera Martyja koji putuje automobilom u prošlost i budućnost , skoknuo je u 1955. godinu.

Slučajno se našao u godini kada su se njegovi roditelji Jennifer i George McFly upoznali i zaljubili. No, Marty je bio toliko šarmantan u 50-ima da se njegova majka slučajno zaljubila u njega, a ne u njegova oca. Kako bi ispravio nered u kojem se našao, Marty se ponovo obraća Docu. Znanstvenik ga ne prepoznaje i kaže kako je udar groma jedini način da se tinejdžer vrati u 80-e. S tim saznanjem Marty brzo rješava situaciju, spaja svoje roditelje, upozorava Doca na napad Libijaca u budućnosti te se vraća u svoju godinu, 1985.

Da se Morty ipak slučajno otisnuo u 2020. godinu, ova zadnja četvrtina i ne bi bila toliko loša. Dapače. Saznao bi sve o DVB-T2 signalu i imao bi prilike uživati u iskustvu nove generacije televizije. Do 15. 11. 2020. uz kupnju jednog od 8K TV-a, ili pak QLED TV-a od 75 i više inča, svi kupci na poklon dobivaju The Frame TV od 32 inča. Svi oni koji kupe televizor iz QLED ili Lifestyle serije iz 2020. ostvaruju pravo na 5 godina jamstva na kupljeni televizor. Ovo je prilika koja se doista ne propušta, a uživanje u omiljenim filmovima u kućnom kinu ne biste trebali propustiti ni vi!

via GIPHY