UNDISCOVERED ISTRA

Kuhar čije kreacije ostavljaju bez daha

Deniz Zembo - možda najšašaviji, ali svakako i najinteligentniji čovjek kojeg smo dosad sreli na ovom putovanju. Mozak mu radi sto na sat, a pun ljubavi prema hrani i svemu što se oko nje vrti, mljacka od gušta na svakom koraku.

Ovaj je kuhar prošao valjda sve što čovjek može proći do svoje 30-e godine, nakon čega se vratio iz Londona gdje je sedam godina studirao i klesao zanat, i prije dvije godine otvorio mali hotel pored pulskog amfiteatra u kojem se nude neka njegova jela.

Čovjek je majstor za boje

Svaki njegov tanjur pravo je malo šareno umjetničko djelo. Kada smo mu rekli da bismo za fotografiju voljeli na tanjuru nešto šareno, samo nam je rekao "sad ćeš vidjeti što je šareno". I ne, nije to bilo nabacano toliko da nas zadovolji, već smo sva tri slijeda jela žvakali zatvorenih očiju, jer su toliko balansirana u okusima, da ne znaš što te prije puca!

Izvrtio nas je kao na ringišpilu, malo s boškarinom i pljukancima, malo s hobotnicom posutom karbonom, crnim češnjakom i nečime što više ne znamo ni nabrojati, a za kraj nas zakucao vruće-hladnim desertom s čokoladnim sufleom s narančom, sladoledom od vanilije, nekim šumskim voćem i šećerom koji je pucketao u ustima i podsjetio nas na djetinjstvo i omiljene nam pucketave bombone.

Povratak na početnu Sljedeća priča

Uz Huawei P30 seriju
pomakni granice mobilne
fotografije

Uz ovih nekoliko praktičnih video savjeta saznajte
kako iskoristiti sve Huawei P30 Pro smartphone mogućnosti.