← Povratak na početnu

Badman – on čini dobro… Ali loše

FILMSKE NOVOSTI
AKCIJA
KOMEDIJA

Cedric (Philippe Lacheau) je komičar koji se teško probija u filmski posao i koji je postigao uspjeh samo zahvaljujući lošem publicitetu. Kad mu producent francuskog filma o superjunaku pod nazivom Badman ponudi glavnu ulogu nakon prerane smrti glumca koji je trebao igrati lik, čini se da se sreća konačno okrenula u Cedricovu korist. Međutim, jedne noći kada doživi prometnu nesreću, Cedric dobiva amneziju i kada se osvijesti, misli da je on zaista Badman i da ima misiju koju treba ispuniti. Bez obzira na gadgete s njegovog kostima, Cedric će se morati suočiti s gangsterom i ponovno zadobiti poštovanje svog oca, policijskog komesara. Moći će računati na svoju sestru Éléonore (Elodie Fontant) i svoja dva najbolja prijatelja Adama (Tarek Boudali) i Seba (Julien Arruti).

Redatelj filma, ujedno i glavni glumac, Philippe Lacheau izjavio je da je odlučio parodirati Batmana kako bi sačuvao određenu logiku budući da Bruce Wayne nema supermoći, a oslanja se na gadgete i ovladavanje tehnikama borbe. To ga je učinilo zabavnijim, ali je također bilo u skladu s onim što mu se najviše sviđa u snimanju filmova: ostvarivanje snova iz djetinjstva. Kaže kako je pisanje scenarija kao mahanje čarobnim štapićem: sve što napišete oživljava! Bilo je sjajno doživjeti to dok smo snimali scene s našim lažnim osvetnikom Badmanom i biti veliko dijete koje se zabavlja igrajući superheroje čak i u parodiji!

Badman ima čvrste temelje i izbjegava, poput mnogih filmova, površne i beskorisne scene. Već u prvim minutama radnja je postavljena i film pronalazi svoj ritam uz nekoliko aluzija na kinematografsku sagu American Pie, posebice na lik Jeanine Stifler. Čini se da je Philippe Lacheau dostojan nasljednik svemira ZAZ trija (braća Zucker i Jim Abrahams), ali i, na neki način, komedija 80-ih Francisa Vebera.

U kinima od 07.04.

GLUMCI: Philippe Lacheau, Julien Arruti, Tarek Boudali

REŽIJA: Philippe Lacheau

SCENARIJ: Julien Arruti, Pierre Dudan, Philippe Lacheau, Pierre Lacheau

ŽANR: Komedija/akcija

DISTRIBUCIJA: Editus d.o.o.