← Povratak na početnu

DINASTIJA GUCCI – Ime za koje se umire, nasljedstvo zbog kojeg se ubija

FILMSKE NOVOSTI
TRILER
DRAMA

Bliži se datum izlaska zasigurno najprovokativnijeg filma 2021. godine – Dinastija Gucci.

Borba za vlast, porezne prevare, optužba za incest i naručeno ubojstvo. Priča je ovo o nasljednicima osnivača luksuznog talijanskog brenda Gucci koji obilježava stogodišnjicu osnutka i uzbudljivija je od bilo kojeg krimića.

U režiji je slavnog Ridleya Scotta koji je potpisao velike filmske hitove poput Gladiator (2000.), Blade Runner (1982.), i Alien (1979.).

Osim slavnog redatelja, Dinastija Gucci okuplja najzvučnija glumačka imena – Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek i Al Pacino.

Patrizia Reggiani (Lady Gaga) bila je u braku s Mauriziom Guccijem (Adam Driver) od 1972. do 1994. godine. Nakon raspada njihovog braka Reggiani je naručila njegovo ubojstvo.

Crna udovica Reggiani bila je osuđena na 29 godina zatvora, odležala je 18 godina i od 2016. je na slobodi. Otada je mnogo i često govorila o svom zlodjelu, ali bez imalo kajanja. Kad su je novinari jednom pitali zašto nije sama pucala u Maurizija, odgovorila je da loše vidi, a nije htjela promašiti.

HoG_FP_00990_R Adam Driver stars as Maurizio Gucci and Lady Gaga as Patrizia Reggiani in Ridley Scott’s HOUSE OF GUCCI A Metro Goldwyn Mayer Pictures film Photo credit: Courtesy of Metro Goldwyn Mayer Pictures Inc. © 2021 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. All Rights Reserved.

U kinima od 2.12.2021.

GLUMCI: Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek i Al Pacino

REŽIJA: Ridley Scott

SCENARIJ: Becky Johnston and Roberto Bentivegna

PRODUCENTI: Ridley Scott, p.g.a., Giannina Scott, p.g.a., Kevin J. Walsh, p.g.a., Mark Huffam, p.g.a.

IZVRŠNI PRODUCENTI: Kevin Ulrich, Megan Ellison, Aidan Elliott, Marco Valerio Pugini, Aaron L. Gilbert, Jason Cloth

ŽANR: kriminalistička drama

DISTRIBUCIJA: Editus d.o.o.