← Povratak na početnu

Iza kulisa snimanja romantične drame Cyrano

FILMSKE NOVOSTI
DRAMA
MJUZIKL

Pogledajte što o filmu kažu Peter Dinklage, široj publici poznat iz Igre prijestolja i nagrađivani filmski redatelj Joe Wright (Ponos i predrasude, 2005.).

Cyrano je bezvremenska priča o ljubavnom trokutu uz pregršt emocija i lijepu glazbu. Bazirana je na kazališnoj predstavi s kraja 19. stoljeća o Cyranu de Bergeracu (Peter Dinklage), francuskom pjesniku koji je živio i stvarao u 17. stoljeću. 

Tko je Cyrano de Bergerac?

Kazališna dramu je 1897. godine napisao Edmond Rostand, i govori o Cyranu de Bergeracu, čovjeku rođenom s vrlo velikim i ružnim nosom, zbog čega se osjećao neprihvaćenim. U orginalnoj kazališnoj drami, Cyrano je talentirani pjesnik i izvrstan mačevalac koji je potajno zaljubljen u ženu po imenu Roxane, koja je i sama ljubiteljica poezije. Cyrano, svjestan svog izgleda i u strahu od odbijanja, traži način kako Roxani otkriti svoje prave osjećaje. Roxane se inicijalno počinje zaljubljivati u zgodnog vojnog kadeta po imenu Christian, no budući kako Christian nije vičan pisanju, Cyrano se uključuje u igru te umjesto Christiana počinje pisati pjesme i ljubavna pisma.  

Više o iskustvu snimanja na setu ovog filma pogledajte ovdje.

U kinima od 03.03.2021.

GLUMCI: Peter Dinklage, Haley Bennett, Kelvin Harrison Jr., Ben Mendelsohn

REŽIJA: Joe Wright

SCENARIJ: Erica Schmidt

PRODUCENTI: Tim Bevan, Eric Fellner, Guy Heeley

IZVRŠNI PRODUCENTI: Erica Schmidt, Sarah-Jane Robinson, Sheeraz Shah, Lucas Webb, Matt Berninger, Carin Besser, Aaron Dessner

MUZIKA: Bryce Dessner & Aaron Dessner

ŽANR: mjuzikl/romantična drama