← Povratak na početnu

Od autsajderice do zvijezde škole uz pomoć jedne lukave lisice

FILMSKE NOVOSTI
AKCIJA
AVANTURA

Zavirite u školu u kojoj su životinje s posebnim darovima srodne duše učenika, riječ je o Školi čarobnih životinja.

Ova vesela avantura prati novu djevojku u gradu – Idu (Emilia Maier). Ida se morala doseliti u novi grad i sada je učenica škole Winterstein.

Zahvaljujući jednoj vrlo neugodnoj učenici, Ida nije uspijela sklopiti nova prijateljstva te joj je pripalo mjesto uz autsajdera Bennija (Leonard Conrads).

Jednog dana njezina učiteljica upoznaje djecu s Mortimerom Morrisonom, koji putuje svijetom tražeći “čarobne životinje”. Svaka od ovih životinja je predodređena da postane srodna duša jednom od učenika. Od svih njih, pridošlica Ida i autsajder Benni prvi u razredu dobivaju čarobne prijatelje. Benni uz sebe ima drevnu, mudru kornjaču Henriettu, a Ida ima lukavu lisicu Rudija.

Nova učenica Ida ubrzo će postati zvijezda razreda, a kada u školi počnu nestajati razni predmeti, djeca i čarobne životinje morat će se udružiti kako bi riješili misterij školskog lopova.

Za Maier i Conradsa će ova šarmantna pustolovina biti prva filmska uloga, a njihovi čarobni prijatelji su CGI animirani likovi. Viola Schmidt i John Chambers adaptirali su istoimenu priču nagrađivane dječje autorice Margit Auer u jedan dirljiv scenarij. Škola čarobnih životinja (knjiga) prevedena je na više od 20 jezika i jedna je od najuspješnijih dječjih serija knjiga. Režiju potpisuje Gregor Schnitzler, njemački redatelj i bivši glazbenik.

Sa šarenim vizualima i umiljatim likovima, Schnitzler je napravio jedan veseli film, a od dječjih ovo mu je tek prvi.

SINKRONIZIRANO – u kinima od 3.3.

GLUMCI: Emilia Maier, Leonard Conrads, Loris Sichrovsky, Nadja Uhl, Justus von Dohnányi, Milan Peschel i Marleen Lohse

REŽIJA: Gregor Schnitzler

SCENARIJ: Viola Schmidt i John Chambers

PRODUCENTI: Alexandra Kordes i Meike Kordes

IZVRŠNI PRODUCENTI: Josef Brandmaier, Herbert Kloiber i Fred Kogel

ŽANR: live-action avantura

DISTRIBUCIJA: Editus d.o.o.