← Povratak na početnu

Prezaposleni otac, propali brak, otuđeni sin – OTET

FILMSKE NOVOSTI
TRILER
DRAMA

Od danas u kinima kreće prikazivanje misterioznog trilera u duhu filma 96 sati; OTET.

Film u režiji Christiana Cariona prati prezaposlenog oca, propali brak i pronalazak otetog sina. U glavnim ulogama su James McAvoy kao otac Edmond Murray i Claire Foy kao majka Joan Richmond.

Svestrani McAvoy, uvijerljiv je glumio osobnog liječnika ugandskog diktatora u filmu The Last King of Scotland (2006.) ili mladi profesor X u kultnoj X-Men franšizi. Tako da smo sigurni da će jednako uvijerljiv biti u svojoj novoj ulozi.

A svoj talent će sada staviti na test s obzirom da jedino on nije dobio scenarij, nego je radnju upoznavao kako se priča razvijala. McAvoy je improvizirao i istinski reagirao na replike ostalih glumaca. Baš kao što ni gledatelj ne zna kako će se priča filma razvijati, tako ni sam glumac nije znao kamo će radnja odvesti lik kojeg je stvarao.

U glumicu Claire Foy svijet se zaljubio kroz njezinu ulogu mlade kraljice Elizabete u povijesnoj tv drami The Crown. Njezin je prikaz bio izvanredan i uvjerljiv – a obožavatelji su željeli još. Svestrana kao i njezin kolega McAvoy, Foy je prije kraljice Engleske bila mračna hakerica u Švedskoj (The Girl in the Spider’s Web, 2018.).

Nakon što je godinama karijeru stavljao ispred svoje obitelji, Julien (James McAvoy) se suočava s neuspjelim brakom i otuđenim sinom. Tijekom putovanja prima vijest da je njegov sedmogodišnji sin nestao dok je bio u kampu. Kad vlasti ne pomognu dovoljno, Julien je prisiljen uzeti stvari u svoje ruke. Potaknut osjećajem krivnje zbog zanemarivanja obitelji, odlučan je učiniti sve što je potrebno da pronađe sina – i otkrije misterij dječakova nestanka.

U KINIMA

GLUMCI: James McAvoy, Claire Foy, Tom Cullen

REŽIJA: Christian Carion 

SCENARIJ: Christian Carion, Laure Irrmann

PRODUCENTI: Marc Butan, Christian Carion

ŽANR: drama, kriminalistički

DISTRIBUCIJA: Editus d.o.o.