← Povratak na početnu

Priča o prijateljstvu vuka, lava i jedne djevojke

FILMSKE NOVOSTI
DRAMA
AVANTURA

Film prati putovanje Alme (Molly Kunz), svojeglave studentice glazbe iz New Yorka koja dolazi na zabačeni kanadski otok na sprovod svog djeda koji ju je odgojio. Dok se ponovno povezuje sa svojim korijenima, Alma neočekivano pronalazi izgubljeno mladunče lava koje je bilo predodređeno za cirkus u Vancouveru i ugroženu vučicu koju progone istraživači.

Vuk i Lav je priča o djevojci, vuku i lavu te prijateljstvu koje će im zauvijek promijeniti živote.

Redatelj Gilles de Maistre pisao je scenarij zajedno sa svojom suprugom, scenaristicom Prune de Maistre. Gilles je poznat po režiji drama (Féroce, 2002. i Killer Kid, 1994.), no zajedno sa suprugom je već surađivao na filmovima “divljine”. Gilles je režirao i jednu epizodu tv serije Big Five (2020.-) za koju je Prune pisala scenarij. Ova tv serija prati priču o petero siročadi, od kojih je svako obdareno moći jedne od najjačih životinja u savani, poznatih kao Velika petorka. Djecu koja dolaze iz cijelog svijeta usvaja par zaljubljenika u prirodu. Svi zajedno štite prirodu od onih koji je žele uništiti.

Par je do sada surađivao na dva filma; dokumentarcu Demain est à nous (2019.) ukojemu je i aktivistica Greta Thunberg i Mia i bijeli lav (Mia et le lion blanc, 2018.). Film o djevojčici Miji koja se sa svojom obitelji seli u Južnu Afriku i razvija posebnu vezu s Charliejem, mladunčetom bijelog lava. Ovaj film je Gilles režirao po scenariju kojeg je Prune pisala na temelju njegove ideje. Veći dio ekipe iz filma Mia and the White Lion vraća se i za ovaj film: spisateljica Prune de Maistre, producentica Catherine Camborde iz tvrtke Mai Juin, kao i producenti Jacques Perrin, Nicolas Elghozi i Valentine Perrin iz Galatéea.

Vuk i Lav je dirljiva priča o prijateljstvu između čovjeka i životinja, a prema prethodnim projektima bračnog para de Maistre, sigurni smo da će nas ponovno raznježiti novom avanturom.

U kinima od 20. 1. 2022.

GLUMCI: Molly Kunz, Graham Greene, Mylene Robic, Charlie Carrick, Rhys Slack, Rebecca Croll, Derek Johns, Victor Cornfoot, Eric Clark i Evan Buliung

REŽIJA: Gilles de Maistre

SCENARIJ: Gilles de Maistre i Prune de Maistre

PRODUCENTI: Galatée Films, Studiocanal i Mai Juin Productions

ŽANR: avantura/drama

DISTRIBUCIJA: Editus d.o.o.