← Povratak na početnu

Djevojka koja obećava pobrala sve glavne nominacije za Zlatni Globus

FILMSKE NOVOSTI

Jučer su objavljene nominacije za 78. nagradu Zlatni Globus. Promising Young Woman (Djevojka koja obećava) pobrala je sve važne nominacije uključujući i glavnu za najbolju dramu:

Djevojka koja obećava donosi zanimljivi pogled na osvetu. Za Cassie (Carey Mulligan) svi tvrde da je mlada djevojka pred kojom je velika budućnost….dok joj strašan događaj ne usmjeri život na totalno drugačiji put. No ništa na prvi pogled nije onako kako izgleda. Ona je pametna, lukava, neustrašiva i živi dvostruki život. Po danu radi kao konobarica u lokalnom kafiću a po noći započinje svoju igru. Neočekivani susret će omogućiti Cassie da ispravi sve nepravde iz svoje prošlosti.

Emerald Lilly Fennell rođena je 1985. godine u Engleskoj. Najpoznatija je kao producentica i scenaristica popularne serije Killing Eve no također je imala i zapažene uloge ispred kamera u seriji  Crown (Kruna) te filmovima Dankinja i Ana Karenjina.

Carey Mulligan mlada je i talentirana britanska glumica, koja je karijeru započela kao 19-godišnjakinja na daskama života u londonskom kazalištu Royal Court Theatre,  ulogom u predstavi Forty Winks. Godinu dana nakon prvi se put pojavila i u filmu, u adaptaciji romana Ponos i predrasude.  Neke od ranijih uloga bile su joj u britanskim serijama „Bleak House“ i „Doktor Who“, a 2008. je ostvarila svoj broadwayski debi u Čehovljevoj drami „Galeb“ te izvedbom oduševila kritičare. Ipak, opće je priznanje stekla ulogom u filmu „Sve o jednoj djevojci“ iz 2009., za koju je nominirana za Oscara u kategoriji najbolje glumice, Zlatni globus, nagradu Screen Actors Guild, a osvojila je BAFTA-inu nagradu za najbolju glavnu glumicu. 

Film dolazi u kina 04.03.2021.

Redateljica: Emerald Fennell

Scenarij: Emerald Fennell

Producenti: Margot Robbie, Tom Ackerley, Josey McNamara, Ben Browning, Emerald Fennell, Ashley Fox

Uloge: Carey Mulligan, Laverne Cox, and Bo Burnham along with an ensemble cast that includes Alison Brie, Connie Britton, Jennifer Coolidge, Max Greenfield, Christopher Mintz-Plasse, Chris Lowell, Sam Richardson, Molly Shannon, and Clancy Brown.

Distribucija: Editus d.o.o.