← Povratak na početnu

Ovog tjedna u naša kina stiže najgledaniji film u USA proteklog vikenda – ZAŠTITNIK!

FILMSKE NOVOSTI

Zaštitnik / The Marksman najgledaniji film proteklog vikenda u USA u naša kina stiže ovaj četvrtak 21.01.. U tri dana prikazivanja (petak, subota, nedjelja) film je na blagajnama u USA uprihodio 3,2 miliona dolara što je odličan rezultat u ovo pandemijsko doba.

Uz Liama Neesona koji se dokazao u brojnim ulogama i žanrovima (Pokajnik, serijalu Ratovi zvijezda, serijalu 96 sati, serijalu o Batmanu Vitez tame, Non stop,  Schindlerova lista i mnogim drugim hitovima) u filmu Zaštitnik glume i Juan Pablo Raba te Katheryn Winnick. Juan Pablo je poznat domaćoj publici po svojim ulogama u serijama Narcos (Gustavo Gaviria najbliži suradnik Pabla Escobara) te Agenti S.H.I.E.L.D-a dok Katheryn je svima poznata kao neustrašiva Lagertha iz hit serije Vikinzi.

Uz granicu Amerike i Meksika u Arizoni, Jim Hanson (Liam Neeson) rančer i veteran Vijetnamskog rata živi teško. Žena mu je nedavno preminula od raka a ranč financijski stoji vrlo loše i banka mu prijeti oduzimanjem. Život mu se naglo mijenja nakon susreta s ilegalnim imigrantima, majkom i sinom, koji prelaze granicu Amerike i Meksika preko njegovog zemljišta. Rosa (Tereza Ruis) sa sinom Miguelom (Jacob Perez) i „vodičem“ koji ih vodi preko granice bježe od brutalnog Meksičkog narko kartela. Nakon krvavog obračuna majka pogiba a Jim postaje branitelj maloljetnog dječaka koji je prestravljen s razvojem događaja. Dvojac je u stalnoj pogibelji jer im je kartel ali i potkupljena policija za petama. U bijegu dvojac razvija poseban odnos koji se mijenja od straha i prezira do razumijevanja i suosjećanja. Na kraju Jim preuzima svoju ulogu herojskog zaštitnika koji će napraviti sve u svojoj moći da zaštiti Miguela.

U kinima od 21.01.2021.

GLUMCI: Liam Neeson, Juan Pablo Raba, Katheryn Winnick, Teresa Ruiz, Jacob Perez

REŽIJA: Robert Lorenz

SCENARIJ: Chris Charles, Danny Kravitz

PRODUCENT: Tai Duncan

IZVRŠNI PRODUCENTI: Nicolas Chartier

ŽANR: Akcija, Drama

DISTRIBUCIJA: Editus d.o.o.