← Povratak na početnu

Alana Haim o filmu Licorice Pizza

FILMSKE NOVOSTI
KOMEDIJA
DRAMA

Dolina San Fernando u Kaliforniji, sedamdesete i slatke boli prve ljubavi kontekst su priče u Licorice Pizza, devetom filmu Paula Thomasa Andersona, proslavljenog redatelja filma Kralj pornića (Boogie Nights, 1997)

Licorice Pizza je priča o Alani Kane i Garyju Valentineu koji zajedno odrastaju u dolini San Fernando u Kaliforniji i zaljubljuju se jedno u drugo. Radnja je smještena u sedamdesetima i predstavlja petu za redom Andersonovu dramu, prvu nakon Fantomske niti (Phantom Thread, 2017.).

Uloga Alane Kane pisana je za glazbenicu Alanu Haim, a kako je Andersonu trebao entuzijastičan i karizmatičan mladić za ulogu Garyja Valentinea, sjetio se sina svog bliskog prijatelja. Riječ je o Cooperu Hoffmanu, sinu pokojnog Philipa Seymoura Hoffmana koji je glumio u čak pet Andersonovih filmova. Mladom Cooperu je ovo prva filmska uloga.

Kao pomoć za pripremu, Anderson je mladim i neiskusnim glumcima dao pregršt filmova, i serija iz sedamdesetih godina, kao i glazbene playliste koje bi slušali ujutro prije snimanja. Cooper je dobio i snimku emisije tada popularne radio stanice KPPC, koju je danonoćno slušao.

Zanimljiv odabir mladih i neiskusnih glavnih glumaca popraćen je postavom poznatih veterana poput Bradleyja Coopera, Seana Penna, Bena Stillera, Maye Rudolf i Toma Waitsa.

Više o iskustvu snimanja na setu ovog filma pogledajte ovdje.

U kinima od 13.1.2022.

GLUMCI: Alana Haim, Cooper Hoffman, Sean Penn, Tom Waits, Bradley Cooper, Benny Safdie

REŽIJA: Paul Thomas Anderson

SCENARIJ: Paul Thomas Anderson

PRODUCENTI: Sara Murphy, Paul Thomas Anderson, Adam Somner

IZVRŠNI PRODUCENTI: Joanne Sellar, Daniel Lupi, Susan McNamara, Aaron L. Gilbert, Jason Cloth

ŽANR: komedija/drama

DISTRIBUCIJA: Editus d.o.o.