← Povratak na početnu

LICORICE PIZZA – priča o ludim situacijama i likovima u životima Garrya i Alane u Kaliforniji ranih 70tih

FILMSKE NOVOSTI
KOMEDIJA
DRAMA

Licorice pizza je priča o Alani Kane i Garyju Valentineu. Njih dvoje zajedno odrastaju i zaljubljuju se jedno u drugo u dolini San Fernando 1973. godine.


Film je napisao i režirao Paul Thomas Anderson.


Kako je radnja smještena u sedamdesetima, ovo će biti Andersonova peta za redom periodna drama od ukupnih šest, a posljednja je bila Phantom Thread (2017.).

Ova američka drama donosi sa sobom i zanimljivu postavu. Glavne likove, Alana i Gary, glume Alana Haim i Cooper Hoffman. Hoffmanu će ovo biti debitanski film tako da je prikladno da glumi mladoga glumca, a Haimina karijera je pretežno bila muzička do sada, sa manjim glumačkim isukstvom.

Hoffman slijedi stope svoga oca Philipa Seymoura Hoffmana koji je do sada pet puta surađivao s Andersonom na filmovima; Sydney (1996.), Boogie Nights (1997.), Magnolia (1999.), Punch-Drunk Love (2002.), te The Master (2012.)


Zanimljiv odabir neiskusnih i mladih glavnih glumaca popraćen je sa popularnim favoritima poput Bradleya Coopera, Seana Penna i Tom Waitsa.

U ovom filmu Bradley Cooper glumi stvarnog holivudskog producenta Jona Petersa, koji je bio dečko Barbare Streisand tijekom razdoblja radnje filma. Peters je producirao A Star Is Born (1976.) sa Streisandom u glavnoj ulozi, dok je Cooper producirao, napisao, režirao i glumio u A Star is Born (2018.) zajedno s Lady Gagom.

USKORO U KINIMA!

GLUMCI: Alana Haim, Cooper Hoffman, Sean Penn, Tom Waits, Bradley Cooper, Benny Safdie

REŽIJA: Paul Thomas Anderson

SCENARIJ: Paul Thomas Anderson

PRODUCENTI: Sara Murphy, Paul Thomas Anderson, Adam Somner

IZVRŠNI PRODUCENTI: Joanne Sellar, Daniel Lupi, Susan McNamara, Aaron L. Gilbert, Jason Cloth

ŽANR: komedija/drama

DISTRIBUCIJA: Editus d.o.o.