← Povratak na početnu

Povratak filmskih premijera u MSU –predstavljamo Ego protiv ega

FILMSKE NOVOSTI
KOMEDIJA
DRAMA

Zagreb, 23.03. Sinoć je u Muzeju suvremene umjetnosti održana svečana premijera filma Ego protiv ega (Competencia oficial), španjolske komedije u kojoj glavne uloge imaju Penélope Cruz, Antonio Banderas i Oscar Martínez.

Premijera označava povratak u normalu – naime, Kino Metropolis je više od godinu dana, zbog potresom izazvanih oštećenja na velikoj dvorani, održavalo projekcije u maloj dvorani na 1. katu muzeja.  Početkom ožujka, kino je ponovno osposobljeno u dvorani Gorgona s velikim platnom, vrhunskim ozvučenjem i kapacitetom od 233 mjesta.

Na filmskoj premijeri bili su prisutni Vanna i Andrija Vrdoljak, Sandi i Ilina Cenov, Goran Grgić, Nenad Korkut, Dean Sinovčić, Nenad Polimac, Daniel Rafaelić, Ante Batinović, Branka Papić te Jasna i Ivana Nanut

Ego protiv ega je film o kreativnom procesu i prizivanju emocija na filmskom setu i suprotnosti karaktera .

U nadi da ostavi svoj trag, milijarder odluči snimiti film. Zapošljava slavnu redateljicu Lolu Cuevas (Penélope Cruz) koja angažira hollywoodskog miljenika Félixa Rivera (Antonio Banderas) i radikalnog kazališnog glumca Ivána Torresa (Oscar Martínez). Obojica su neizmjerno talentirani, ali i umišljeni, što ih sprječava u međusobnoj surađnji.  Lola im zadaje serije sve maštovitijih izazova u nadi da će se transformirati u ponizne i suradljive kolege. 

Ego protiv ega nominiran je na Filmskom festivalu u Veneciji za najbolji film. Režiju potpisuju Mariano Cohn i Gastón Duprat, koji su zajedno sa Andrés Duprat napisali scenarij. A zvijezde filma, Cruz, Banderas i Martínez stoje kao izvršni producenti.  Cohn i Duprat zajedno potpisuju više od 10 filmskih projekata za koje su ostvarili preko 50 nominacija i 30 nagrada na međunarodnim filmskim festivalima od kojih se ističe 6 nominacija i 2 pobjede na Filmskom festivalu u Veneciji.

U kinima od 24.03.

GLUMCI: Penelope Cruz, Antonio Banderas i Oscar Martínez

REŽIJA: Mariano Cohn i Gastón Duprat

SCENARIJ: Mariano Cohn, Gastón Duprat I Andrés Duprat

PRODUCENTI: Jaume Roures

IZVRŠNI PRODUCENTI: Penelope Cruz, Antonio Banderas i Oscar Martínez

ŽANR: Komedija/drama

DISTRIBUCIJA: Editus d.o.o.