← Povratak na početnu

Ne propustite Nikako! – novi horror oskarovca Jordana Peela stigao u kina

FILMSKE NOVOSTI
TRILER
HOROR
FANTAZIJA

Najnoviji režijski pothvat oskarovca Jordana Peelea Nikako (Nope) pravi je spektakl te će nas dobro prestrašiti 11. kolovoza kad stigne u kina!

Priča koja započne kao bezbrižna komedija doživi nagli preokret kada neobjašnjive vanzemaljske sile napadnu ranč.

Redatelj Peele 2017. godine je redefinirao horor žanr sa sada već kultnim filmom Bježi!. U filmu se Peele bavio rasnom tematikom, a s trenutnim projektom je, kako kaže, htio učiniti nezamislivo – jedan klasični SF zaplet u kojemu glume Afroamerikanci.

Priča filma prati mještane usamljene doline u Kaliforniji koji svjedoče jezivim događajima.

OJ Haywood (Daniel Kaluuya) i Emerald Haywood (Keke Palmer) su treneri konja, ujedno jedini afroamerički treneri konja u Holywoodu. Njihov prapradjed je bio jahač konja u slavnom eksperimentu “Konj u pokretu” Eadwearda Muybridgea, što je bila prva snimljena slika u pokretu. Emerald se  filmu na to referira šalom da, otkad su nastale slike u pokretu, oni jašu konje.

Peele, koji ne želi otkrivati previše o svom novom filmu, obećava nam da je riječ o pravom spektaklu!

Kulise građene za set sada imaju trajni dom pored onih iz klasika poput Ralja Stevena Spielberga u studiju Universal Pictures.

Direktor fotografije filma je Hoyte van Hoytema, slavni snimatelj koji je zaslužan za vizuale filmova poput Interstellar (2014.), Dunkirk (2017.) i Ad Astra (2019.). Zajedno, on i Peele su koristili tehnike snimanja koje još do sad nikada nisu bile korištene.

Ovaj epski horor ponovno spaja Peelea s još jednim dobitnikom Oskara, Danielom Kaluuyaom, koji je poznat po svojim ulogama u filmovima Bježi! (2017.) i Juda i crni mesija (2021.).

Na ekranu će mu se pridružiti uvijek ljupka Keke Palmer (Prevarantice s Wall Streeta, 2019.) i Steven Yeun (Okja, 2017.)

U kinima od 11.8.

GLUMCI: Daniel Kaluuya, Keke Palmer, Steven Yeun, Michael Wincott, Brandon Perea

REŽIJA: Jordan Peele

SCENARIJ: Jordan Peele

PRODUCENTI: Ian Cooper, Jordan Peele

ŽANR: horror, triler, sci-fi

DISTRIBUCIJA: Editus d.o.o.