← Povratak na početnu

Hoće li nas novi film oskarovca Jordana Peelea ostaviti ravnodušnima? Nikako!

FILMSKE NOVOSTI
TRILER
HOROR
FANTAZIJA

Najnoviji režijski pothvat oskarovca Jordana Peelea Nikako (Nope) pravi je spektakl te će nas dobro prestrašiti 11. kolovoza kad stigne u kina!

Priča koja započne kao bezbrižna komedija doživi nagli preokret kada neobjašnjive vanzemaljske sile napadnu ranč.

Redatelj Peele 2017. godine je redefinirao horor žanr sa sada već kultnim filmom Bježi!. U filmu se Peele bavio rasnom tematikom, a s trenutnim projektom je, kako kaže, htio učiniti nezamislivo – jedan klasični SF zaplet u kojemu glume Afroamerikanci.

Priča filma prati mještane usamljene doline u Kaliforniji koji svjedoče jezivim događajima.

OJ Haywood (Daniel Kaluuya) i Emerald Haywood (Keke Palmer) su treneri konja, ujedno jedini afroamerički treneri konja u Holywoodu. Njihov prapradjed je bio jahač konja u slavnom eksperimentu “Konj u pokretu” Eadwearda Muybridgea, što je bila prva snimljena slika u pokretu. Emerald se  filmu na to referira šalom da, otkad su nastale slike u pokretu, oni jašu konje.

Peele, koji ne želi otkrivati previše o svom novom filmu, obećava nam da je riječ o pravom spektaklu!

Kulise građene za set sada imaju trajni dom pored onih iz klasika poput Ralja Stevena Spielberga u studiju Universal Pictures.

Direktor fotografije filma je Hoyte van Hoytema, slavni snimatelj koji je zaslužan za vizuale filmova poput Interstellar (2014.), Dunkirk (2017.) i Ad Astra (2019.). Zajedno, on i Peele su koristili tehnike snimanja koje još do sad nikada nisu bile korištene.

Ovaj epski horor ponovno spaja Peelea s još jednim dobitnikom Oskara, Danielom Kaluuyaom, koji je poznat po svojim ulogama u filmovima Bježi! (2017.) i Juda i crni mesija (2021.).

Na ekranu će mu se pridružiti uvijek ljupka Keke Palmer (Prevarantice s Wall Streeta, 2019.) i Steven Yeun (Okja, 2017.)

U kinima od 11.8.

GLUMCI: Daniel Kaluuya, Keke Palmer, Steven Yeun, Michael Wincott, Brandon Perea

REŽIJA: Jordan Peele

SCENARIJ: Jordan Peele

PRODUCENTI: Ian Cooper, Jordan Peele

ŽANR: horror, triler, sci-fi

DISTRIBUCIJA: Editus d.o.o.