← Povratak na početnu

NADREALNI TALENT U NADREALNOM SVIJETU – Anya Taylor-Joy u filmu Posljednja noć u Sohou

FILMSKE NOVOSTI
TRILER
HOROR

Od danas u kinima imamo priliku vidjeti zanosnu mladu glumicu Anyu Talyor-Joy u kinima u njenoj novoj ulozi u novom filmu Edgara Wrighta.

Wright, poznat po režiji kultnog teen klasika Scott Pilgrim vs. The World (2010.) i akcijske drame Baby Driver (2017.), vraća se s psihološkim trilerom Posljednja noć u Sohou.

Svi Wrightovi filmovi sadržavali su elemente trilera, ali s dozom humora. Posljednja noć u Sohou, prema najavnom videu, neće biti vrlo humorističan. Sam Wright je rekao kako se u ovom filmu u potpunosti oslobodio u žanru trilera, dodajući i elemente horora. Dva filma koja su mu bila glavna inspiracija za stvaranja ovog psihološkog trilera su horor drama Don’t Look Now (1973.) i Repulsion (1965.) Romana Polanskog.

Zajedno sa Wrightom scenarij je pisala Krysty Wilson-Cairns koja je sudjelovala sa Sam Mendesom na scenariju trostrukog dobitnika Oskara 1917 (2019).

U glavnoj ulozi su Thomasin McKenzie u ulozi Eloise i Anya Taylor-Joy u lozi Sandy. McKenzie možemo prepoznati zbog njezine prekrasne izvedbe hrabre Else iz dirljivog filma Jojo Rabbit (2019.), a za popularnu Taylor-Joy nije potrebna posebna najava, jer je zahvaljujući svojim ulogama u filmu Emma (2020.) i hit tv seriji The Queen’s Gambit (2020.) postala već poznato ime.

Elosie, mlada žena s talentom za modni dizajn i s neobičnim šestim čulom, misteriozno se može prebaciti u 1960-te godine. Ondje Elosie ne postoji, već Sandie. Sandie je mlada pjevačica u čijem tijelu Elosie živi kada dolazi u 60-te. No, Eloise ubrzo shvaća površnost glamura u Londonu 60-ih, a prošlost otkriva nešto puno mračnije.

U kinima

GLUMCI: Anya Taylor-Joy, Thomasin Harcourt McKenzie, Matt Smith, Terence Stamp, Diana Rigg, Rita Tushingham, Michael Ajao, Synnøve Karlsen 

REŽIJA: Edgar Wright

SCENARIJ: Edgar Wright and Krysty Wilson-Cairns 

PRODUCENTI: Nira Park, Tim Bevan, Eric Fellner, Edgar Wright

ŽANR: psihološki horor triler

DISTRIBUCIJA: Editus d.o.o.