← Povratak na početnu

ZLO UMIRE VEČERAS SA OSVETOM JAMIE LEE CURTIS

FILMSKE NOVOSTI
TRILER
HOROR

NOĆ VJEŠTICA UBIJA

Noć vještica vraća se na velika platna sa novim naslovom Noć vještica ubija u režiji Davida Gordona Greena.

Dvanaesti u nizu film dio je četrdesetogodišnje franšize Noć vještica čija se radnja nastavlja na Greenov filmski uradak Noć vještica (2018.) u kojem se Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) ponovno suočava sa Michaelom Myersom od čijeg okrutnog napada se uspješno obranila 40 godina ranije.

U filmu Noć vještica ubija Green nas vraća u večer kada su Laurie Strode (Curtis), njezina kćer Karen (Judy Greer) i unuka Allyson (Andi Matichak) zatočile Michaela Myersa u gorućem podrumu Laurieve kuće.  Laurie je odvedena u bolnicu s ozljedama opasnim po život, uvjerena kako ga je napokon uspjela pobijediti. No, Michael se oslobođa iz Lauriene zamke i nastavlja svoj krvavi pir.  Laurie, njezina kćer i unuka udružuju se sa žrtvama Myersovog prvog ubilačkog pohoda i odluče preuzeti stvar u svoje ruke, uloviti Michaela Myersa i okončati svoju borbu s njim jednom zauvijek.

Za Jamie Lee Curtis je ovo šesti film u sklopu franšize.  U periodu od posljedneg bijega od Michaela Myersa, Curtis je glumila u detektivskoj drami Knives Out (2019.), koja je nominirana za Oskara, zajedno sa Daniel Craigom i Chris Evansom. U nastavku Noć vještica ubija pridružiti će joj se Will Patton kao Officer Frank Hawkins, Thomas Mann (Kong: Skull Island) i Anthony Michael Hall (The Dark Knight).

U KINIMA OD 21.10.2021.

GLUMCI: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Matichak, Will Patton, Thomas Mann, Anthony Michael Hall

REŽIJA: David Gordon Green

SCENARIJ: Scott Teems, Danny McBride, David Gordon Green

PRODUCENTI: Malek Akkad, Jason Blum, Bill Block

IZVRŠNI PRODUCENTI: John Carpenter, Jamie Lee Curtis, Danny McBride, David Gordon Green, Ryan Freimann

ŽANR: horor

DISTRIBUCIJA: Editus d.o.o.