← Povratak na početnu

ZLO UMIRE VEČERAS SA OSVETOM JAMIE LEE CURTIS

TRILER
HOROR

NOĆ VJEŠTICA UBIJA

Noć vještica vraća se na velika platna sa novim naslovom Noć vještica ubija u režiji Davida Gordona Greena.

Dvanaesti u nizu film dio je četrdesetogodišnje franšize Noć vještica čija se radnja nastavlja na Greenov filmski uradak Noć vještica (2018.) u kojem se Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) ponovno suočava sa Michaelom Myersom od čijeg okrutnog napada se uspješno obranila 40 godina ranije.

U filmu Noć vještica ubija Green nas vraća u večer kada su Laurie Strode (Curtis), njezina kćer Karen (Judy Greer) i unuka Allyson (Andi Matichak) zatočile Michaela Myersa u gorućem podrumu Laurieve kuće.  Laurie je odvedena u bolnicu s ozljedama opasnim po život, uvjerena kako ga je napokon uspjela pobijediti. No, Michael se oslobođa iz Lauriene zamke i nastavlja svoj krvavi pir.  Laurie, njezina kćer i unuka udružuju se sa žrtvama Myersovog prvog ubilačkog pohoda i odluče preuzeti stvar u svoje ruke, uloviti Michaela Myersa i okončati svoju borbu s njim jednom zauvijek.

Za Jamie Lee Curtis je ovo šesti film u sklopu franšize.  U periodu od posljedneg bijega od Michaela Myersa, Curtis je glumila u detektivskoj drami Knives Out (2019.), koja je nominirana za Oskara, zajedno sa Daniel Craigom i Chris Evansom. U nastavku Noć vještica ubija pridružiti će joj se Will Patton kao Officer Frank Hawkins, Thomas Mann (Kong: Skull Island) i Anthony Michael Hall (The Dark Knight).

U KINIMA OD 21.10.2021.

GLUMCI: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Matichak, Will Patton, Thomas Mann, Anthony Michael Hall

REŽIJA: David Gordon Green

SCENARIJ: Scott Teems, Danny McBride, David Gordon Green

PRODUCENTI: Malek Akkad, Jason Blum, Bill Block

IZVRŠNI PRODUCENTI: John Carpenter, Jamie Lee Curtis, Danny McBride, David Gordon Green, Ryan Freimann

ŽANR: horor

DISTRIBUCIJA: Editus d.o.o.