Muči vas vlaga? Evo kako protiv nje!

Povratak hladnog vremena, maglovitih i kišnih dana svima je omražen, posebice ako u kući, na radnom mjestu,.. imate problem s vlagom, stvaranjem plijesni i tamnih mrlja na zidovima. Jeste li znali da je to i jedan od najčešćih problema u kućanstvu?!

Vlaga u kući nikako nije poželjna. S njom obično dolazi i plijesan, a to su gljivice koje su potencijalno opasne za zdravlje. Studija je pokazala da djeca koja žive u vlažnim domovima imaju veću vjerojatnost da će dobiti astmu i češće imaju nosne alergije i teže dišu. Razlog zašto plijesan ima potencijalan utjecaj na zdravstvene probleme je taj što oni proizvode alergene, iritante i u nekim slučajevima potencijalno toksične supstance. Inhaliranje ili dodirivanje plijesni i njihovih spora može izazvati alergijske reakcije. Uz to se možemo složiti da nam se od žuto-smeđih zidova i neugodnog mirisa kosa diže s glave, a tek od računa koje ćemo dobiti za grijanje i potencijalne štete na našoj nekretnini.

Najnovija istraživanja o zdravlju pokazala su da je optimalna vlaga u kućanstvu od 40-60%, te čak i kod malo veće relativne vlažnosti može doći do kondenzacije i razvoja plijesni po zidovima. Vlage se danas, na sreću, možemo riješiti na više načina. Na tržištu postoji paleta proizvoda koji će pomoći, poput različitih uređaja za odvlaživanje, a jedan od najučinkovitijih su odvlaživači zraka.

Dizajneri poznatog švicarskog branda Stadler Form konstantno rade na unapređenju kvalitete zraka u vašem domu, a upravo je odvlaživač Theo jedan od kreacija ovog fantastičnog dizajnerskog tima. Ono što ga čini jedinstvenim je kombinacija jednostavne elegancije s vrhunskim performansama. Učinkovito uklanja suvišnu vlagu iz zraka, a integrirani hidrostat znači da se željena vlaga može postaviti na 40%, 50% ili 60%.

Iako Theo može raditi stalno, timerom se može programirati s radnim vremenom od 1 do 7 sati. Po završetku radnog vremena spremnik za vodu se napuni, a Theo se automatski isključuje. Ako Theo dulje vrijeme ostaje sam kod kuće, drenaža je jednostavna zahvaljujući isporučenom crijevu. Thea uvijek možete premjestiti iz jedne prostorije u drugu zahvaljujući praktičnoj ručki koja olakšava podizanje čak sa samo jednom rukom.

Ako vam je potreban spas u zadnji čas odaberite odvlaživač zraka Albert koji prostoriju punu vlage liječi u pravi čas. Jedan je od najboljih u svojoj klasi, a njegov čisti elegantan dizajn osvojio međunarodnu nagradu Red Dot Designa u 2013. Ideja tvrtke Stadler Form bila je razviti odvlaživač zraka koji je vizualno privlačan, energetski učinkovit i lagan za upotrebu. Albert je jedinstven i sofisticiran suvremeni uređaj koji osigurava zdravu klimu prostorije, bez obzira na to nalazi li se ta prostorija u prizemlju, podrumu, kućama koje se nalaze blizu vode ili sobama za pranje rublja.

Ima funkciju kojom se vrti (funkcija oscilacije) i time optimalno raspršuje zrak, osiguravajući odvlaživanje velikih prostorija. Jedna od Albertovih karakteristika je i jedinstveni mjeritelj vremena. To znači da se vrijeme uključivanja i isključivanja može odrediti i tako se mogu iskoristiti razlike tarifa električne energije. Albert je također mobilan zahvaljujući kotačima, te se može lako premjestiti s jednog kraja prostorije na drugi. LED svijetla na uređaju se mogu prigušiti ako prejako svijetle u spavaćoj sobi.

Osigurajte optimalnu vlažnost zraka u svom domu, radnom mjestu ili podrumu i riješite se vlage! Odvlaživač zraka THEO možete sada nabaviti po akcijskoj cijeni od 1.899 kn (redovna maloprodajna cijena je 2.199 kn), te ALBERT po akcijskoj cijeni od 3.999 kn (redovna maloprodajna cijena je 4.499 kn). Artikli su dostupni na Stadler Form maloprodajnim mjestima (internet trgovina Stadler Form Hrvatska www.stadlerform.hr), ElipsoSancta DomenicaSvijet MedijaHarvey NormaneKupiLinks i Centar Tehnike. Više o proizvodima možete pogledati ovdje ili kontaktirati na 01/ 5619 242 ili info@eurorobot.hr.

Izdvojena ponuda za vaš dom